hari nih wa balik umah on time..mood memang agak angkuh...terus ke dapur..nk tgk incik ibu masak lauk ape hari nih...wa selak je tudung saji tgk ade lauk sambal udang tapi takde petai, sayur petola masak air, ikan goreng dan satu lagik wa tak igt ape nye...hmmmpphhhh....sangat ketimuran lauk hari nih..incik ibu tny nape tak mkn???.wa jwb sempoi jeee..."hari nih wa nk jadik org western"..terus bukak freezer...capai fish fillet ngan fries....terus on kan dapur...wa pun mulakan lah acara menggoreng..memang sedap dan nyaman...tak cukup western lagik...wa goreng plak telur..perrgghhhh....mantap sungguh meal wa hari nih...selesai jeee acara menggoreng wa amik bbq sauce...tabur plak italian seasoning...memang terangkat..... amik pinggan besar...susun cantik2....pergghhh....victoria station pun tak buat mcm nih....nah...ni hasilnya......
tiba2 kedengaran suara incik ibu : "western laaa sgt...senduk jugak nasik aku tu...siap letak kicap lagik"...ahahaha...memang tekak melayu laa wa nih...mesti nk pekena nasik & kicap jugak...gambar bukan utk dijual..display only..hanya sedap di tekak wa aje..
minuman sampingan : siti sirap perisa bunga ros...wa igt sedap..langsung tak..baik lu letak perisa bunga melati je
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
lu taruk la yg lagi eksotik.. budu.. cencalok.. tempe.. perrgghh.!! menyenggal..!!
kepada paiseh,
wa tak jumpe petai jeee...kalu ade mesti wa tak masak punye
ceh,kebaratan dah ditokok tambah ketimuran yang nyata lagi asli..ape kes sirap.western kena minum coke la..baru mat salih org cakap..sedap lagi hias ngan eskrem ala2 float..ceh,mcm kampung la pulak!
kepada qaseh,
perrgghhh....wa lupe nk beli coke laaa...tp siti sirap tu memang tertipu ngan kaler dier..tak best okeh....wa suke yg sirap org kawen jeee...memang berdesup dier nye pegi
tu ar patot coke baru btol. haha
yummay...tp tulah..tang kicap tuh hampir memusnahkan kebaratan anda...
sile cube lagi..ganti ngan french bread kah...or garlic bread...
kah kah kah. kreatif la ko ni!
anda masih mempunyai tekak melayu rupanye..haha~
ps:dpt nasik panas,letak kicap,lauk ikan goreng..aku dh tak pandang lauk lain dh~!
kecuali la ade ayam kepsi ke hape kan..lalala~
hahhaha..ini betul2 masakkn gado-gado..ape kah ini resepi baru gabungan mskkn melayu & italian job..hiasan dh ok,rasanya je yg mengharukan usus wa yg tgk ni..hehe
apa kata lu jual resepi tu kat restoran Chef Ismail, mane tau laku ke kan. Mesti banyak angkasawan datang .
hoh! barat weh!
haha~
gua suggest lu makan fries tu cicah budu..memang terangkat..
"Tengok, lia munya makanan lagi sedap, gua mesti kena makan makanan anjing, gua juga mau western food, pedigree makanan anjing olang putih ho", rayu Teresa Kok sambil menguis nguis makanannya dengan kaki kanan depannya.
leh tahan masakan ko nih...chef wan pn leh nangis ni kalu dia tau....
kicap.
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.....
kalau dah keluarga iincik bob tu takkan lari drp makanan ruji :D
kepada sheera,
tak igt laaa pasal coke...isk isk isk..esok bole cuba lagik
kepada @tune,
tu jee yg ade kt umah aku....
kepada pengejar masa,
tang mana yg kreatif tu??
kepada this.is.not.me,
haaa...wa tak kire..makan berulamkan petai pun jalann
kepada uxop,
wa nk try melayu + jepun plak lah..tak pun melayu + nigeria..tgk apa jadik
kepada encik bibir,
haaa...wa tanak angkasawan..wa mau angkasawanita
kepada darabdua,
hoh timur wooo
kepada mrblind,
uisshhh...wa tak makan budu...apa rasa ehh??petai wa layan laa
kepada ato,
ALPO ape rase plak ehh??heheh
kepada ayeen,
lu tgk laaa sape mak wa..incik ibu okeh!!!dier memang terrel masak
kepada kuyanden,
heheheh...itu kalu kicap abis mau sasau seminit
Post a Comment