Tuesday, May 26, 2009

sekolah apa itu??

dulu kala....wa pun time tu masih muda lagik..wa ngan adik beradik, ngan incik bob, ngan incik ibu dan beberapa org sedara mara ntah buat ape ntah kt kedah time tu ..dah lupe..tp yg pasti kitorang kt negeri kedah...

yg wa paling ingat kitorang ade masuk 1 kedai...kedai yg wa memang tak minat..wa pun lepak je laa ngan askar2 wataniah...incik bob pun ade lepak sekali time tu...hanya incik ibu jee yg menjalankan ibadah membeli belah...

incik bob...tabiat semulajadi = peramah tak tentu pasal....sumer org kt situ nk di tegurnya..sekali tu incik bob tegur sorang sales promoter..budak pompuan...

incik bob : waaa...kecik2 dah pandai carik duit
budak : biasa2 jaa pakcik..
incik bob : skolah tingkatan brape nih?
budak : baru abih skolah...tengah tunggu keputusan
incik bob : oooo...dulu skolah mana?
budak : sekolah menengah che tom...
incik bob : ciktom besar ke ciktom kecik????
budak : ??????????????????????????????????

wa ngan askar2 wataniah gelak guling2...

nota kaki : ciktom..itu arwah nenet yam punye ayat....ciktom bermaksud "anu" org pompuan...

*dah dah...jgn lu tny kenape wa kuat mencarut tak tentu pasal

_______________kemaskini / update_______________

incik buta a.k.a mr blind ckp nk buat gathering utk blogger2 besar...ni mcm nk perli wa jee dier nih....kenape tak ckp GATHERING UTK BLOGGER2 GENDUT...hahahah...ok ok..serius...wa ckp on jeee kalu nk buat...dier suruh wa cadang kan tpt n bile nak buat...setakat nih wa takde idea kt mane n bile nk buat..yg wa tau je wa mesti dtg punya....ape2 hal bole laaa pegi kt dier..dier suruh wa buat link terus pegi kt blog dier...tp cikgu wa tak penah ajar wa cara2 nk buat link2 magic tu...kalu cikgu dr sekolah menengah ciktom yg ajar, mesti wa dah jadi pandai dah..

2 comments:

mrblind said...

cik tom besar maknanya mende weh..hahaha

HazirahMahadzir said...

oyett..oyettt~~
haihhsss..

ahahah~~