Tuesday, December 29, 2009

azam

asal nk new year, mula lah poyo2 sumer nk pasang azam..wa pun sama...azam wa utk thn dpn adalah setelkan azam thn 1996..cilakak....tak buat2 lagik

Sunday, December 27, 2009

sape bole tolong wa???

wa memerlukan kira2 rm 14000 utk bikin menatang nih....beskal atau kawen...beskal atau kawen...beskal atau kawen......beskal atau kawen......ahhhhh...nk kawen lah.....tapi kalu beli beskal nih buat hantaran kawen melampau tak???

Friday, December 25, 2009

yeay yeay.....

smlm pkol 12 setengah malam lebih2 sikit, incik ibu dan incik bob selamat smpi kt klia..wahhh...seronot mcm beruk wa itu jam...dier punye seronok sebab rindu terubat dan juga lebih menjerumus ke arah masakan bonda..power gitu..tapi wa ada sikit keciwa itu mlm...wa dah bajet incik bob akan pulang dgn berpakaian ala2 rock star iaitu memakai jeans dan berbaju ranggi serta berjeket mcm time dier pegi haji 1st time dulu....sangkaan meleset...incik bob pkai baju jubah...ishhh...kurang rock laaa lu incik bob kali ini...


*berpura2 rumah kengkonon bersih adalah tindakan tidak bijak..kantoi juga

Thursday, December 24, 2009

wa seorang budak yg baik

hari nih wa berdisiplin.....dari dalm keter lagik sewaktu dlm perjalanan pulang dari opis, wa dah setting niat utk mengemas rumah..berhasrat utk mencuci pinggan mangkuk, sapu sampah, cuci bilik air, lipat kain baju, isi air minum, buang sampah, mop lantai dan tukar air akuarium....sungguh berperikemanusiaan.......



*incik ibu ngan incik bob balik malam nih dari mekah

Wednesday, December 23, 2009

Monday, December 21, 2009

doa doa doa

semoga negeri jepun tidak dilanda salji lebat...aminnnnnnnnnnnnnn

Tuesday, December 15, 2009

mengapa rambut kotoma kerinting???

ini cerita time wa skolah darjah diploma dulu...time tu ade sekor member wa ingin tumpang moto nye kt umah wa...dier nk balik kampung kt kedah..so parking la kt umah wa dan dier balik naik bas...dah la parking moto jenis rx-z...abis terasa mcm rumah rempit la plak ade moto rx-z kt umah wa nih..tp sebab nk tolong kawan, wa pun sanggup menumpangkan motonya itu kt umah wa dgn syarat dier mesti kena bwk air asam dr kedah..setttt...

selang beberapa hari anak jiran wa dtg kt umah wa...nama dier kotojong..umur 7 thn...rambut botak mcm toyol...si kotojong nih dgn jongosnye telah kepoh2.."wehh...abg shahrir beli moto besar..beli moto baru"...cilakak...itu moto member wa laaa...moto tumpangan...bukan moto wa..bukan moto besar pun...ape barang wa nk pakai moto jenis rempitan tu..wa lagik rela beli moto kapcai dr moto tu...kekecohan bertambah serius...dtg la plak adik si kotojong...kotoma namanya....si kotoma nih pompuan...2 thn muda dr si kotojong..rambut panjang smpi ke bahu...

dtg dgn membawa kekecohan bercampur kagum...hantu...tak penah tgk moto rempit cap rx-z ke??jadi demi nk layankan si kotojong dan kotoma nih, wa pun amik lah kunci rx-z tu..start moto tu kt dpn umah..prennggg prenggg renggg rengggggggg moto berbunyi.....si kotoma dan kotojong bersorak riang bile tiap kali wa press minyak....super jakun...

tiba2 idea mari........

"wehh kotoma"
"ape??"
"wa rase moto nih mcm rosak la"
"kenape?"
"ntah...cube lu tgk ekzos dier...ade bunyik lain macam"

si kotoma pun tengok la ekzos moto tu...bile dier hulur kepala dier nk tgk ekzos tu wa dgn super sonic terus press minyak kuat2...PPPRRRREEENNNNGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!mengerbang rambut si kotoma......

*agaknye akibat kena ekzos moto tu, si kotoma dpt 5A dlm peperiksaan UPSR baru2 nih..berbaloi jugak lah usaha wa demi nk kasik anak org lain pandai dan bijak bistari....well done oyett!!!

Saturday, December 12, 2009

ibu oh ibu

ehhh....gian plak menulis..baik wa tulis sebelum wa lupa....

tadik incik ibu call wa dari mekah...lambat lagik diorang nih nk balik...wa dah naik bosan dah mkn lauk kedai...

setelah bertanya kabar lebih kurang incik ibu tanya satu soalan jackpot

"ikan2 kt akuarium dah kasik makan?"

"dahhh!!!!!!!"


*nota kaki : ikan2 tu mmg dikasik makan..tapi air dier je yg wa tak tukar..dah jd tahap air neskefe dah air akuarium tu..sape nk buat part time job??????

eksperimen bersama mapis mocin

kecederaan dikaki + kecederaan di hati sebab henpon best wa dah kena ragut masih sakit menyebabkan secara automatik jari2 wa menjadi sakit jugak utk meng upload blog...okeh..hari nih wa upload jgk lah...

hari nih wa nk cerita sikit pasal si mapis mocin...dah lama wa tak tulis pasal mapis mocin nih...cerita zaman purba kala...

dulu kala, time tu wa rase2 wa dlm skolah dajah 4...wa telah secara ter tak sengaja membuat satu eksperimen...eksperimen pantulan namanya..kan dulu kalu pengasah pensel yg berbentuk bulat tu mesti ade cermin kt blkg tu...berbekalkan pengasah pensel tu la wa menjalankan satu eksperimen bersama mapis mocin....

time tu mapis mocin menjadi bijak secara tiba2 :

"wehh..kalau ekau nak tau, cormin nih kalau ekau lotak kek cahayo matahari, lopeh tu ekau suluh kek kortas, nanti kortas tu tobakar tau..tak payah nak susah2 pakai mancis"

"ooo..ye ke", wa menjawab dgn nada sakit hati berbaur kerek sebab mapis mocin menjadi pandai secara tiba2..

"iyoo...den ponah baco kek buku alam dan manusio"

"tapi kalu wa hala kan cahaya tu kt mata lu, ape jadi ehh?" wa bertanya smbil menghalakan pengasah pensel yg ade cermin tu kt mata mapis mocin....

selepas 2 hari baru mapis mocin jawab soalan wa tu...

"mato den kono pakai spek mato...cino kodai spek mato tu ckp mato den dah sakit".....

Monday, December 7, 2009

saki baki cerita wa kena ragut

Kalu hari2 kena g buat dressing kt kaki, apa crita????berlubang2 kaki wa mcm ade lori pasir br lalu kt lutut wa...nasib baik tak tempang...kalu tak abis ancus impian wa nk jadi model suar jeans...cilakak punya peragut...

Ade sape2 nmpk henpon wa yg kena copet tu tak??

Saturday, December 5, 2009

pa wau kap ya mim kap

Hari rabu lepas, wa kena ragut...pukimak mane yg berani buat keje ni..yg penting ia adalah org melayu..buat malu kaum je..abis berlubang lutut wa..dua2 belah plak tu..laporan lengkap dan gambar nnt wa letak kt next entri...bosan btol..nk update blog pun takde selera dah..

Tuesday, November 24, 2009

pertanyaan

Kentut secara senyap @ "kentut unplugged" kt dlm lif yg penuh tak salah kan...kan kan kan

Monday, November 23, 2009

niat

Esok wa rase nk g los angeles lah...nk jd pelakon

Friday, November 20, 2009

nasib baik ade undang2

Kalu la undang2 ckp yg belasah org tu adalah tak salah, dah lama dah wa terajang kaw kaw makcik cleaner opis wa...

Thursday, November 19, 2009

fakta : apabila incik ibu dan incik bob pergi haji

Org tua wa pergi mengerjakan haji buat kali ke 2...hari ahad lepas..kiranya baru kurang seminggu la wa dan adik2 kena tinggal..antara perkara yg berlaku :

1.Wa igt incik bob tinggalkan keternye dgn minyak yg penuh..tetapi sangkaan melesetttttttt

2. Wa juga igt incik bob akan tinggalkan kad kreditnya spt dulu..hhmmmmm....sangkaan wa melesettttttttt

3. Wa igt wa dah pandai serta mampu menggunakan washing machine..tapi...melesetttttttttt

4. Askar wataniah no 2 masak air sebab stok air dah abis...sesudah menaikkan cerek kt atas api, dgn tenang dier pegi naik atas pegi main internet...ade la nk dekat sejam setengah mask air...wa rase air dah tinggal suku je dlm cerek tu...melecetttttttttttt...tgn wa kena menatang cerek tu..

Tu br kurang seminggu..mcm mane la wa nk menghadap berpuluh hari lagik nih..adoiiiiii

Monday, November 16, 2009

antara perkara2 babi yg terjadi kt wa - grand finale

duduk memberak dengan menghadap pintu jamban lelaki di stesen minyak shell NKVE highway sambil menghisap rokok memang nikmat..tapi blom smpi ke penghujungnya tiba2 pintu jamban tu terbukak dgn gelojoh oleh seekor kanak2 cina yg tergopoh gapah nk kencing...wa tak tau kanak2 cine tu yg bengap atau pintu jamban tu yg bengap..yg wa tau wa dah kunci pintu....kejadian kali ke-2 dlm hidup wa....wa benci jamban kt petrol pump

Saturday, November 14, 2009

antara perkara2 babi yg berlaku kt wa - part 2

terjatuh kt shopping complex smlm ketika berlari laju utk membeli arang sebab arang tak cukup time bikin bbq...terjatuh dpn org ramai gara2 nk elak budak gemok yg melintas mcm kura2 secara tiba2 kt dpn wa...tiunama

Friday, November 13, 2009

antara perkara2 babi yg berlaku kat wa - part 1

Tingkap kakak savvy takleh nk naik balik...gile ape musim2 ujan nih nk buat perangai

Tuesday, November 10, 2009

dug dag dug dag dug dag

semakin berdebar menunggu masa bile incik ibu ngan incik bob berangkat ke mekah...kepala otak wa terbayang2 nasik goreng tak sedap made in gerai.....perrgghhhh........terbantut tumbesaran wa

Sunday, November 8, 2009

malas

baru wa mengenal erti malas skang nih...perrgghhh...best rupenye malas2 nih

Wednesday, November 4, 2009

sebab2 lama wa tak update blog

sorry..wa baru balik dr bulan..internet connection takde kt sane...

Monday, October 26, 2009

Sunday, October 25, 2009

tv astro ria

Wa dah berbulan2 tak tgk tv...hari ni dgn begitu rajin wa ter tgk tv...wa perasan ade satu iklan program sehati berdansa...salah sekor peserta tu adalah enot gemok..ape gile dier nk masuk citer tu..adalah lebih baik dier masuk the biggest losser asian edition..

Tuesday, October 20, 2009

entri ke 600 - siri mari mendidih kepala sampai ke ubun2

  1. hari ini hari bergaya wa
  2. wa masih lagi mengamalkan amalan berbasikal
  3. beskal baru sudah siap
  4. kt umah wa dah ada objek yg menakutkan-mesin timbang berat badan
  5. kebelakangan ini penyakit mengantuk semakin menjadi2
  6. semalam wa terbesiul lagu2 zaiton sameon
  7. org2 kt opis wa semuanya berada dlm kategori bengap
  8. henpon blackberry memang best
  9. tadi kucing wa muntah keluar baja
  10. incik ibu dan incik bob bakal mengerjakan haji buat kali ke 2 thn ni
  11. skang nih byk makanan2 instant yg ada kt umah wa...persiapan utk askar2 wataniah
  12. hari raya hari tu hanya beberapa rumah saje yg wa pegi beraya
  13. duit raya yg wa peruntukan utk kasik kt anak2 buah ade berlebihan..nasib lu la yg tak dpt tu
  14. kakak savvy mengaum skang nih...ntah mane dtg bunyik2 tu
  15. acara berjimba2 dah lama tak diadakan..harus diaktifkan kembali
  16. skang nih wa dah jarang melepak
  17. opis wa baru ade sambungan internet..agak lama terputus gara2 server jahanam
  18. wa sedang asik bermain game tengkorak time wa bikin entri ini
  19. mcm biasa makcik cleaner adalah makhluk terbodoh kt malaysia
  20. wa free smpi bln 2 nih..aircraft g maintenance
  21. ade sape2 yg nk kasik wa spart beskal tak?
  22. diam tak diam wa dah nk cecah umur 29 th..perrgghh..masih muda
  23. pak guard wa asik melayan maria ozawa
  24. dah lama wa tak pekena nasik ganja
  25. lama jugak wa tak pergi membeli belah..sape nk ikut??
  26. hari tu tayar keter incik bob botak..cadang nk g tukar tayar..tp apehal tukar sport rim sekali
  27. kadang2 wa pernah terfikir utk menjadi penyanyi..suara wa sedap
  28. cubaan utk berhenti isap rokok adalah positif
  29. hari ni wa berhajat utk membasuh keter secara manual
  30. wa juga telah merasuah org hari ni
  31. game2 pertanian memang menguji keimanan wa
  32. masih belum memakan lemang dan ketupat utk thn ini
  33. perghhh..masuk hari ke 3 br wa sambung entri nih
  34. wa bakal masuk racing 4x
  35. hari tu wa masak megi kari...bole kering dier pny kuah
  36. road tax kakak savvy mati 27 hb nih..parah parah
  37. lagu2 m nasir memang booming
  38. smlm wa ade perasan satu kedai jual macaroni..igt nk beli hari nih..alih2 kedai tu dah bungkus...memang bumiputera
  39. jap..nk turun mkn dulu..sat lg wa sambung
  40. ahhh cilakeee.....cukup smpi 40 je lah..wa nk buat entri baru nih

Friday, October 16, 2009

peringatan

Lu dah bersedia utk mendidih otak?

Wednesday, October 14, 2009

tido

Hari ni..pagi2..cuaca ujan2..ntah hape jadahnye wa berniat nk pegi keje awal pagi..pkol 8 pagi wa dah meredah hujan utk ke opis subang..jalan punya jalan dlm hujan, sekali sudah ada traffic jam da...memula tu bole la jgk wa bersabar ngan traffic jam tu..lama2 wa pun jadi hangin..wa cilok sebaik mungkin, mencarik tempat paling selamat..park kakak savvy, jatuhkan seat, bukak aircond sedap2 sejuk dah tutup mata tido...punya lah nikmat...bercadang utk tido 10 menet tapi dekat2 lunch time baru wa bangkit..ini macam punya perangai baik wa tak payah simpan angan2 nk pegi keje awal..sambung tido kt atas katil lagik bagus

Tuesday, October 13, 2009

asri punya pasal

Entri ni bersangkut paut ngan entri kt bawah


Hape jadah si mangkuk asri ni nk dtg beraya kt umah wa pkol 11 mlm plak tu..bersungguh2 plak tu..rupe2 nye dier ade muslihat rupenye..patut la beriya2 nk jmpe wa..memang licik..cilakak benar..musibat ni dtg ngan kengkawan dier...duduk sembang baikkk punya pasal MLM...hantuuuuu...terjerat wa...ape yg diorang bincang tu mmg sumpah tak masuk otak..siap ckp "modal kecik..bulan2 dpt 20 ribu..kena carik 3 kaki je kt bwh"...cilakak benarrr..siap kasik wa flyers ngan form lagik...ade la dekat 2 jam dok sembang pasal mende ni...wa dok layan rokok je...

Okeh...masa utk pulang....dah pkol 1 lebih dah ni...tiba2.....tu diaaaaaa..road block...keter depan lepas, keter lg satu lepas...time keter wa je sangkut..bangsattt...ketepi wa..
"Hah...ni dr mane ni?"...babi...kerek benar cara polis tu soal wa
"Dr jmpe kawan tadi" wa menjawab secara ustat
"Mintak lesen ngan ic"
"Nah..jaga2...ic wa tu mahal" wa cube berseloroh ngan brader polis tu..gampang..lawak wa tak cukup kelakar pasal dier diam je..
"Ni ape pesen ni mlm2 jmpe member..siang2 tak bole ke?"...perrghhh..ini sudah lebey ni

"Bang...wa br je lps kena paksa join MLM ni..flyers dier pun ade ni ha..apa kata kalu lu join sekali...ajak member2 sekali..modal kecik bulan2 bole dpt 20 riban...carik 3 kaki je"...

Brader polis dok tgk jee flyers tu...ntah ape yg dier baca pun wa tak tau..lama jgk lah...tiba2....

"Best nih..mintak no tipon ko..abis operasi ni aku cll ko"...

Hahahahahahahahahhahahahahahahahah....kalu menjadi ni, ni lah perkara paling bangsat dlm hidup wa...buta2 bole buat duit..sorry la asri..wa lagi genius

Monday, October 12, 2009

selamat hari raya

memandangkan mood hari raya masih ada saki bakinya adalah tidak salah jika hendak dtg beraya kt umah wa...incik ibu punya masakan mmg terbaik....tapi hape jadahnye kalu pkol 11 mlm nk dtg beraya kt umah wa....oleh itu jom kita beraya kt kedai mamak....nasib lu la

menaip blog di depan pc dgn raut wajah yg serius

wajah yg serius membolehkan anda menjadi hensem


*serius wa tak tipu...sumber dr discovery channel

Sunday, October 11, 2009

soldier of fortune

Semakin berdebar...incik ibu dan incik bob nk g bikin haji lagi ni...askar2 wataniah mula belajar cara2 menjadi bibik

Friday, October 9, 2009

pedih rasanya

Pagi2 buta wa menolong incik ibu memotong bawang2..ade org nk dtg ptg ni kata nya...dgn tak mandi, dgn tak sarapan, dgn tak basuh muka wa menjunjung perintah incik ibu...haaaaa...hambeekkk...selambak bawang besar, bawang putih, bawang kecik ngan halia..waaa...memang penat rupenya kopek bawang ni..setel je kopek2 dlm masa lebey kurang sejam lebih, wa kemas2 kan kulit bawang utk dibuang...ahhh...tetibe jeee wa terasa nk pegi kencing...


Tadi time kopek bawang mata wa dah berair...ni lepas kencing lagik sekali mata wa berair..pedih wooo...wa lupe cuci tangan

Thursday, October 8, 2009

tolong jawab!!!!

sape nk jawab nih kalu kunci rumah tertinggal kt dlm rumah??babi..melepak kt kedai mamak plak tak pasal2

Wednesday, October 7, 2009

petua org tua

Kalu tapak tangan kanan rase gatal, org2 tua ckp nk dpt duit...tapi masalahnye tetek kanan wa plak rase gatal...agaknye nk dpt jongkong emas kot..

Tuesday, October 6, 2009

selamat pengantin baru


wa ngah berprektis cara2 duduk kt atas pelamin secara taiko...mane laa tau kot2 minggu dpn terasa nk kawen ke..atleast wa dah penah ada pengalaman...btw selamat pengantin baru bro....dah kawen dah lu kan....2-2 pengantin tu adalah bakal ipar dan biras wa


*nota kaki : gambar agak blur...ambik pakai henpon..harap mahal je lebey..tp gambar cam pundek punye blur...ahhh...janji bole upload straight

Saturday, October 3, 2009

kebarangkalian

Kalu penat, kebarangkalian utk bertukar menjadi kacak amat tinggi...yesss...wa amat penat hari ni

Friday, October 2, 2009

heh

Jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun jepun....

Thursday, October 1, 2009

curik2 dengar...perkara yg menyebabkan wa cabut awal hari ni

Wa terdengar menatang ni

".......kire nye kalu zaman dulu kira akak ni macam jd kegilaan jgk la......"
-ayat makcik cleaner time berborak dgn kakak pramugari pagi tadi


MACAM BASTARD KAN!!!!!

Wednesday, September 30, 2009

wa harus terima kenyataan

Wa rase sejak raya ni berat wa makin bertambah2...tp tadi wa g opis casa, staf2 wa ckp wa dah kurus...statement itu memang agong

Tuesday, September 29, 2009

ajim yg bertanya kenapa ketiak awak ada misai

amacam wa punya ajim???siapa yg berani lawan???

bakal ditinggalkan lg ngan askar2 wataniah

Bln 11 ni incik ibu ngan incik bob ke mekah lg utk bikin haji buat kali ke 2..wahhh...wa dah kena start blaja masak ngan kemas2 rumah la nih...mintak2 rumah tak bersepah mcm kandang kambing

Sunday, September 27, 2009

ajim

Adik sedare wa...nama dier ajim..dier adalah budak kecik yg berbadan besar..dier sgt kelakar..:ari tu time raya dier main2 pegang tangan askar wataniah 2..pegang punya pegang, dier sudah seluk tangan dlm baju askar wataniah 2 lalu berkata
"Kenape ketiak awak ada misai????"

Saturday, September 26, 2009

aduhhhh

Makcik cleaner sms wa ckp nk beraya kt umah wa...mestilah wa memanjang ckp jee takde kt umah kan...

Tuesday, September 22, 2009

snap shot :antara pelakon2 yg ada kt blog wa

selamat hari raya daripada keluarga incik bob....tiada adegan air mata time salam2 mintak maaf di pagi raya

askar wataniah no 4, 2, 1 & 3...gamba wa itu adalah time wa tengah sengih..bukannya jongang..harap maklum
wa dgr opah baru jual tanah...tibe2 jeee wa mesra dgn opah...hahahahhahahah

ni adalah mak long norlia..walaupun mak long ini pendek dan bergigi rongak, tapi dalam bab2 memasak dier mmg champion...





nota kaki : wa nk jugak letak gamba mapis mocin satu hari nanti

raya dan mapis mocin

malam raya menjelma...tiba2 otak wa berfungsi cargas....hehehehehehe......memang wa dah setting baikk punya...melaksanakan impian lu org semua...wa pegi masjid mlm raya tu dgn satu niat iaitu ingin bergambar bersama mapis mocin...penat wa carik mapis mocin..tp haram tak jumpe... jmpe abg dier ade lah...wa tny abg dier

wa : wehh..adik lu mane???
abg mapis mocin : dier raye kt kampung bini dier thn nih....

macam setan.....kena laaa tggu raya haji plak...tu pun kalu wa pegi masjid bawak henpon

Sunday, September 20, 2009

hari raya spt siapa?

Pagi2 raya tatkala wa berbaju melayu, ramai benar yg ckp yg wa ni berpewatakan seperti dj dave...ape punya vintage la gelaran

Saturday, September 19, 2009

salam aidilfitri

Selamat hari raya..maaf zahir batin...sape2 yg nk raya kt rumah wa kena jawab teka teki ni dulu...kalu betul baru bole beraya kt umah wa...

Soalan nya : kenapa tiap kali raya mesti ada ketupat ngan lemang??

Friday, September 18, 2009

pagi tadi punya cerita

pagi td wa ternampak 2 org pak polis berbangsa melayu sedang bersarapan di kedai mamak pkol 8.30 pagi..laju btol hari raya pak polis itu....agaknye mlm semlm dah nmpk anak bulan kot......disebabkan itu, terus wa masuk 7-11 beli air oren

Wednesday, September 16, 2009

ke bazar dlm keadaan hujan lebat

hari ujan2..sgt lebat..wa pegi bazar utk membeli belah..smpi satu kedai kuih tu wa stop..wa usha2 kuih2 yg ada...sambil memegang payung wa peratikan kuih ape yg mantap...tibe2 wa terus jeee blah mcm tu jeee tinggalkan gerai kuih td...sebab sumpah wa tak sedar air ujan yg turun kt atas payung tu meleleh jatuh atas kuih karipap...mesti kuih karipap tu rase air ujan...

pening kepala

Wa ngah duduk2 kt umah..lepak2 tgk tv..tibe2 wa terpikir..wa ni dah la ade bakat,ade rupe, berpengalaman,penuh keyakinan,berdedikasi,mykad pun ade 4 keping..tp nape takde sape pun nk amik wa berlakon??heran btol wa..

Monday, September 14, 2009

posto posto

Beberapa tahun lepas wa pernah masukkan mercun kt dlm peti surat jiran wa a.k.a cikgu pencen bodoh..berkecai peti surat dier..cikgu pencen bodoh tu kuar umah bawak parang...mengamuk...thn ni wa tgk ade peti surat baru kt umah dier...hahahahahahahah.....jeng jeng jeng

cerita lama

kalu seekor ikan masak sambal yg sangat sedap itu boleh dimakan oleh sebuah keluarga kecil seramai 4 org ahli keluarga sebagai hidangan makan malamnya, tapi bila wa dtg ke rumah keluarga itu, ikan masak sambal yg sedap itu telah dihabiskan oleh wa seoorang...memang tersangat sedap...kejam tak????

terima kasih mak long norlia.......kerana ikan sambal lu itu wa kena marah ngan incik bob..hahahah


-tahun 1996

Sunday, September 13, 2009

rancangan tv

Bersedia atau tidak bolos aja dinding ituuuuuuuuuuuuuuuuuu


*bangang...bole langgar sliding door td..nasib baik tak pecah

Saturday, September 12, 2009

lrt

Setelah sekian lama tak naik lrt, hari ni wa mencemar duli ngan menaikinya..baru wa tau skang ni kt dlm lrt tu berbau ketiak rupanye

Friday, September 11, 2009

duit raya..yeay yeay..duit raya

Dah lama wa nk buat mende nih..wa berhajat utk menukar duit syiling sebanyak rm500 utk dibahagikan kepada budak2 sempena hari raya...baru ada akai

Thursday, September 10, 2009

gambar thomas narayanan


ini adalah thomas narayanan yg original...yg asli...


dan ini pulak adalah thomas narayanan yg palsu...



hahahahahahahaha



bodoh piang part 2

Lokasi : opis subang
Waktu : pagi

Mood hari raya sudah mari..duit raya boss dah kasik..lagik la semacam meriah dier punya mood nk sambut raya..hari ni aktiviti wa kt opis adalah kasik on pc wa..bukak lagu2 khazanah hari raya yg wa download 3 thn lepas..pasang volume paling sederhana kuat...wa nyanyi dgn perasaan gwmbira..memang cukup merdu suara wa..."Tiba syawal kita raya kan dgn rasa gembira...anak muda dirantauan, semuanya pulang ke desa ibu dan ayah keriangan......."

Kriinnggggg krriiinngggggggg....bunyik tipon opis...kecoh btol la..potong mood raya wa...abis je wa ckp tipon, wa terasa nk sambung nyanyi lah...lagu td..."Asyik bersembang pakcik dan makcik hai duit raya lupa nk diberi...." Terdengar satu suara yg super tak sedap dan berbau busuk..

Cinabeng...makcik cleaner sambung bait2 lirik lagu raya yg wa tadi sambil membaca sokkabar kosmo...

Wednesday, September 9, 2009

mari berdialog

Wa : blom siap lg ke?
Makcik : blom
Wa : lama tak?
Makcik : lama jgk la
Wa : agak2 berape lama?
Makcik : lebih kurang 2 jam
Wa : wahhh...lama gile..
Makcik : ye la..nak siap2 bagai..
Wa : lu ni nk meniaga ke ape?
Makcik : yg ko nih.....tut tut tut tut tut tutttttttt...



*dialog wa ngan makcik jual nasik beriyani pada pkol 3 ptg di bulan ramadhan pada 4 tahun yg lepas...nasib baik thn ni puasa wa masih lengkap

Tuesday, September 8, 2009

mogok

wa terasa nk carik gado wehhh ngan brader jual nasik lemak kt sec 7 tu....nasik lemak tak sedap......pulangkan duit insan yg tabah berpuasa ini..........pulangkannnnnnnnnnnn

Monday, September 7, 2009

zakat fitrah - rm7

Wa membayar zakat fitrah dgn 2 kali lafaz akad...blom lagik time wa nk akad nikah...dier punye goyang td lain macam

selangor darul ehsan

walaupun esok adalah cuti bagi rakyat selangor, tapi wa tetap nk tido awal hari nih...
















*nota kaki : apa crita hari cuti kena masuk opis

Saturday, September 5, 2009

ask the doctor

Tuan dr,
Saya ada mempunyai satu pertanyaan.. pertanyaan saya ialah :
1) Apa akan jadi sekiranya saya sering tido malam tak pakai baju?

-insan bingung

Kepada insan bingung,
Camnilah..bende pertama yg wa nk ckp kt lu ialah lebih baik lu tukar nama lu kepada insan bengong..senang cerita..
berbalik kepada pertanyaan lu td..kalu lu tido tak pakai baju, perkara2 berikut akan berlaku kepada lu..dimulai dgn perut
menjadi kembung akibat angin kipas yg masuk melalui jari2 kaki lu..sesudah itu angin2 kembung itu akan merebak ke peringkat
atas iaitu ke bahagian tetek..jika tetek kamu kecil,
angin2 tersebut akan menjadikan tetek kamu berganda2 besarnya..oleh itu nasihat wa lebih baik lu jgn tido tak pakai baju kalu lu taknk berubah jantina


*amacam?bole jd doktor pakar tak?kalu lu ade sebarang pertanyaan silalah tny ngan wa..wasti pertanyaan lu ini mempunyai jawapan

Friday, September 4, 2009

bodoh piang

Perkara paling bangsat....makcik cleaner hari ni ber imej "tudung yuna"...macam gampang je muka dier..igt abis cun lah tu

Thursday, September 3, 2009

kepastian

Walaupun ade nasik beriyani kambing kt belakang seat kakak savvy sebagai juadah utk wa bukak pose hari ni, wa tetap berbuka pose didalam keter jugak..itu pasti

hari yg mantap

Wa bangun tido tetibe je wa rase mcm nk sengih smpi ke paru2....lain macam je semangat nk pegi keje hari....ahahahahah


Trima kasey boss...trima kaseyy

Wednesday, September 2, 2009

mengantuknye lah hari ni

Pkol 3 ptg...bwk kakak savvy agak laju..pegi satu tpt..masuk lorong belakang kedai..parking kakak savvy..kasik kunci kt mamat warna hitam..wa amik port baikkk punya dan duduk...heh!!!mcm org2 besar plak rasenye...eh!!!tv..mane tv??cilakak...car wash tu plak bole tak bwk tv hari nih...lu tak tau ke wa nk tgk citer budak bertanduk tu...taik betol

rabu dtg lagi

Dah 5 thn wa keje ngan company kapal terbang nih..selama 5 thn jgk la tiap kali kalu wa g isi minyak, wa akan singgah kt petrol pump caltex kt glenmarie tu..memang staff kt sane pun wa dah hapal dah..kebanyakan staf kt caltex tu adalah warganegara nepal dan bangladesh...

Ade la satu hari tu wa nk isi minyak..time wa nk bayar kt kaunter wa perasan name tag brader nepal tu dah bertukar nama..wa tegur lah

"Wehh...dulu bukan ke nama lu narayanan?ni apehal plak bole jd thomas plak ni?"

"Abang...kalu malaysia bole, nepal juga bole bang..itu hari saya richard juga sudah pakai nama..ini hari thomas..esok saya mau pakai william.."

Tak padan dgn nepal..wa rase dier ni la ketua sindiket jual nama antarabangsa..tak salah lagik..


*esk ade citer "misteri budak bertanduk"..car wash mane la plak wa nk lepak nih..silap2 tak g keje kot wa nk layan citer sineteron tu

Tuesday, September 1, 2009

selamat hari merdeka..yesss...lambat satu hari

sudah ujung bulan....ujung bulan pun tiba..rutin bulanan wa pada tiap ujung bulan...memotong rambut....rambut wa kali nih dah panjang...semacam panjang dier...ade sekor kutu berani tegur wa "wehh..rambut ko dah panjang nih...ko tak pegi potong plak?"

"tak nk potong...wa nk buat rambut avril lavinge"

ceewahhhhhhhhh

Sunday, August 30, 2009

satu permulaan

tolong jgn gelakkan wa...wa dah start intai2 mende2 kt dlm farmville.....shadappppp!!!!

Saturday, August 29, 2009

baik punya cilok

Bangun tido tgh hari td dimulakan dgn ter korek idong...tak batal kan

Friday, August 28, 2009

selamat hari jadi

Hari ni hari jadi blog wa "muhammad o-y-et-t.blogspot" yg pertama...bak sini hadiah

Thursday, August 27, 2009

tragedi di hari hujan

Pukul lapan tiga puluh tujuh wa baru nk berbuka puasa..mesti dpt pahala lebih sebab bersabar byk kt jalan raya tadik..extra marks

hujannnnnnnn

Wa otw nk g kl..dlm pkol 5 petang cmtu..biasalah skang ni..asal petang je mesti ujan2..bile dah ujan jalan mestilah mcm cilake..bertakung sana sini..



*wa telah ter tidak sengaja langgar lopak air dan air tu terus siram pak polis yg sedang jaga lalu lintas..wa tak sengaja bai..

cepat cepat

Kalu wa cepatkan jarum jam, agak2 bole terus jd magrib tak?

Wednesday, August 26, 2009

cerita sineteron

Gara2 wa malas nk balik opis, wa layan citer sinetron "misteri budak bertanduk" kt car wash..mangkuk hayun btol..layan sehh citer tu..esok tatau kt mane plak nk layan citer misteri budak bertanduk tu..

Dah dah diam..citer misteri budak bertanduk dah nk start

Tuesday, August 25, 2009

juadah buka puasa esotik

Juadah berbuka puasa hari nih : kepala rimau maybank section 9..geram punye pasal..

Monday, August 24, 2009

gelak ketawa

Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehe.......wa berjaya puasa hari ni..berjaya!!

aminnnnn

Walaupun wa berpuasa, tp mulut wa tetap secara automatik mencarut carut..wa tatau kenapa

2nd day pose

Tadi adalah perkara yg paling tersegan dlm hidup wa..pak imam kt surau tpt wa suruh wa jadi imam semayang terawih..besar btol pangkat wa

Saturday, August 22, 2009

shopping

org lain sebok membeli belah di bazar ramadhan petang tadi, wa ngan adik2 wa sebok membeli belah barang2 beskal...

"haaaa....ko makan laaa beskal tu", kata incik ibu

Friday, August 21, 2009

projek jahat


projek jahat akan bermula sempena bulan pose ini...dijangka setel lepas raya nanti...ahahahah

*ni helmet baru...baru beli tadi....lu agak2 kalu pakai helmet nih pastu g drive thru time tgh hari di bulan pose kantoi tak??org bole cam tak wa yg berwajah iras2 org jepun nih?

Thursday, August 20, 2009

rasa dan perasaan

Mandi malam..agak kelam kabut...ingin mengambil pencuci muka bole plak terambil colgate...dan sapu terus ke muka..apa rasanya???rasa bangsat..pedih woo

Wednesday, August 19, 2009

kurus

Semenjak wa main beskal ni, ramai betul org2 ckp kt wa yg wa ni sudah kurus..betol wehh..wa pun akui sendiri yg wa dah kurus..memang hebat btol main beskal ni..menjanjikan kekurusan..

Smlm wa g beli seluar baru kt mid valley..."Wehh...kasik wa seluar saiz 29"...hmmmm...


Cilakak!!!!pinggang masih lagi saiz 30++..berangan nk pkai saiz 29

Tuesday, August 18, 2009

things i don`t do

wa telah di tagged oleh incik edya kawan wa yg lebih sepuluh tahun wa kenal...dier suruh wa bikin ini tag sebab nk kasik tau yg blog dier tu wujud...heheheh..baik...ade byk gak laaa mende2 yg wa tak akan buat sbnrnye nih..tp malas wa nk tulis byk sebab musim malas dah tiba...jadi bersedia utk malas...

okeh...bende yg paling wa tak akan buat adalah bende2 yg ade berkaitan ngan kaler pink....tak kisah lah pakai baju ke, henpon kaler pink ke, beskal kaler pink ke, org lain suruh wa bawak keter kaler pink dier ke...memang tak laaaa....harta bende wa yg kalu ade se "coet" kaler pink pun pasti wa akan musnahkan...ape giler hero ade melekat kaler pink..langsung hilang imej gagah...pernah satu hari member wa nk suruh wa jd pengapit utk dier dan suruh wa pakai baju kaler pink..perrgghhh...wa lagik sanggup pakai baju koboi time dier bersanding..cepat2 dier tukar kaler...tau takut......

dannnnnnnnnnnnn........wa baru jee beli kasut baru time wa kt bandung..memang mantap kasut tu...bile dah smpi malaysia wa check balik ade tulisan kaler pink plak kt tapak dier...besar plak tu kaler pink tu....apa critaaaaaaa????

Monday, August 17, 2009

ting tong

kkkrrrreeeeooooeeeeuuukkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!


*bunyik perut yg lapar time kt opis...

Sunday, August 16, 2009

tata bandoeng

Kalau wa tau ini flight kasik delay, dah pasti beg wa menjadi 38kg..

Saturday, August 15, 2009

memandu di kota bandung

Kereta manual..jln jem...ramai org...selit2...hari minggu..pusing2...

Memang bole masuk amazing race

Friday, August 14, 2009

saya sudah sampai

Wa dah selamat smpi bandung..panas la pulak...td kt dlm kapal terbang ramai passanger pkai mask..utk pencegahan h1n1 la tu..elok lah tu..wa kentut td dlm flight mesti super kaver line punya

tata tanah air

Acara backpacking bermula lagik..lama giler dah tak membackpacking ni..

Thursday, August 13, 2009

ahh sudahh!!!!!dier buat lagik!!!!!!!!!!

psssttttt pssstttt.......wa tgk kengkawan wa yg rockstar rockstar kt facebook sumer dah layan farmville.....gile kan dorang...nasib baik wa tak terjebak LAGIK.....

Tuesday, August 11, 2009

topeng

Makcik cleaner kalu pkai topeng muka h1n1, mesti bole pengsan sebab terhidu bau mulut sendiri..dijamin 100%

Monday, August 10, 2009

sila rujuk majlis fatwa

seperti biasa, mlm hari wa ade class....dengan tak makan nye...dgn mengantuk nye...sumer cukup lah...cikgu kt dpn ntah ape dier ckp...kejap2 ckp..pastu tulis kt white board..pastu ckp...tulis lagik....wa haram tak masuk ape pun...tibe2 cikgu wa bersyarah plak..."kamu semua tau tak isap rokok nih berdosa tau".....padahal kt poket atas dier ade rokok dunhill 14...hampeh btol....

ooooo...isap rokok tu berdosa ehh...itu jam jugak wa kuar g toilet isap rokok...

Sunday, August 9, 2009

penyakit mengantuk yg bahaya

Wa g klinik..antar askar wataniah no.3..demam...tgh2 hari bute ni mmg ngantuk..utk elakkan mengantuk wa g beli rokok kt kedai sebelah..rokok 1 kotak rm6.50..hulur duit seploh ringgit dpt balance rm 43.50..memang berbaloi

Saturday, August 8, 2009

hari berbasikal

Hari ni hari berbasikal..tiada jatuhan..hebat kan..kan kan kan

Friday, August 7, 2009

kembalikan tukang gunting rambut wa!!!!

wa pegi potong rambut...tp apesal bile dah potong rambut wa berbentuk kotak mancis????nasib baik tak berbentuk getah spender...

Thursday, August 6, 2009

keling punya cerita

tempat ke tiga :

ini berlaku kt mesin ATM...wa ngah beratur nk cucuk duit...kt dpn wa ade sekor minachi....time turn minachi tu nk cucuk duit, time tu laaa dier bole terlupa no pin...kuarkan henpon..call laki dier kot..tny no pin..perrgghhh...berjanggut tggu


tempat ke dua :

pak cik keling menjaga parking....agaknye kesan akibat drp duduk terlalu lama kt dlm pondok parking tu membolehkan otak menjadi sewel kot...wa nk bayar parking..dgn jelas wa dgr dier ckp "tujuh ringgit"...wa kuarkan laaa sen lima ringgit sekeping, singgit 2 keping..dier capai duit tu pastu bole berkata plak..."kurang 3 ringgit"...lu igt wa pekak ke....wa terus jalan jeeee....disyaki mabuk

tempat pertama :

kenape anak keling kalu bukak pintu keter mesti gelojoh smpi kena pintu kakak savvy wa smpi bercalar???parking side by side...wa tgk line dah clear, keter keling tu plak yg bercalar...haram btol....

hidung kembang kuncup kembang kuncup bile terbau incik ibu ngah masak lauk

heh!!!wa puasa laaa hari nih

Tuesday, August 4, 2009

ape2 yg jadi pun wa pasrah...................

wa telah terjatuh kan 1 pinggan nasik yg penuh + lauk sambal tumis petai kt atas karpet baru incik ibu...karpet raye katanya...mampos wa!!!!!!nasib baik time jatuh tu incik ibu ngan incik bob takde kt umah...skang nih wa melarikan diri ke mid valley dan entri ini ditaip didalam keter menggunakan henpon...

Monday, August 3, 2009

tetiba jeee wa menjadi anti kepada teknologi...masak megi pun pakai penunu bunsen

hari nih teknologi mencarik pasal ngan wa

  • laptop wa tak leh tekan butang enter....gampang kan
  • blogspot ni mcm palat dier punye perangai susah nk log in...wa baru jeee nk sembur makcik cleaner kot2 dier yg tukar password wa..tapi dier tak sebijak itu..pasti
  • wa ter advance membeli henpon...langsung takleh pakai segala service2 yg disediakan...itu yg paling gampang...segala service2 tu dah subscribe dah..dah masuk bil dah...tp tak leh nk configure kt dlm henpon.......cinabeng btol

INI SEMUA SALAH TEKNOLOGI

fakta terkini

kalu pkol 10 kt opis dah ade perasaan mengantuk, tandanya kena balik umah laa nih....

Sunday, August 2, 2009

cium punya cerita

gigi wa goyang....rusuk wa rase mcm retak....tangan wa sengal2....yeee..smlm wa sujud sahwi kt bicycle park putrajaya..cium tanah.....ohhh...muka bercalar balar....memang jantan!!!!

Friday, July 31, 2009

tipon tipon

truutttt trruuuutttt(bunyik henpon)

wa : yo!!!!!
org dlm tipon : good morning mr muhammad shahrir..i'm frm bank bla bla bla..
wa : oiii...wa ngah drive nih..kang kena saman lu bayar...

kletakkkk(bunyik letak tipon)

truutttt trruuuutttt(bunyik henpon)

wa : halauuuuuuu!!!!
org dlm tipon : isk...ni menghalau saya ke nih?
wa : mesti lah...wa ngah meeting..
org dlm tipon : tp abg mcm kt kedai mkn jee nih
wa : shadap yu.....

kletakkk(bunyik letak tipon)

truutttt trruuuutttt(bunyik henpon)

wa : haaaa!!!!
org dlm tipon : incik..sila jelaskan bayaran bla bla bla bla
wa : oooo...sorry...wrong number

kletakkk(bunyik letak henpon)

truutttt trruuuutttt(bunyik henpon)

wa : yessss.....
org dlm tipon : saya buat panggilan dr bank bla bla bla tak bole blah......
wa : bole tak tggu smpi 37 hb nnt....gaji wa blom masuk lagik
org dlm tipon : kenape saya kena marah nih???

kletakkk(bunyik letak henpon)

gejala gaji masuk lambat...cmni lah jadiknye..

Thursday, July 30, 2009

sape yg nk tgk sgt makcik cleaner tu??haaa...nah....pertama kali dlm sejarah wa upload

mangkuk!

gelaran baru utk makcik cleaner....."pakar fax machine" diberi nama oleh kakak2 pramugari kt opis wa....bodo piang...

Wednesday, July 29, 2009

ayo...tak tayooooo

kesilapan teknikal.....HANYA PELAJAR FULL TIME SAJE YG DIBENARKAN CUTI SEMPENA SAKIT BABI DI UITM SHAH ALAM...DI ULANGI PELAJAR FULL TIME SAJE...pelajar part time blaja seperti biasa....tp wa dah ikut style full time student gak ni dok cuti.....

*wa nyer course coordinator cll wa ptg td tny kenape wa tak dtg class....byk btol kredit org tua tu nk cll wa

fakta sains dan teknologi

kalu lu org cucuk power cable laptop dan menatang tu kena air, ia akan mengeluarkan buih2 spt root beer....nasib baik kucing wa tak hirup...jahanam!!!

Tuesday, July 28, 2009

gaji gaji gaji

nasib baik laaaa bulan nih ade 31 hari jeee...kalu laaaa ade smpi 37 july masak wa nk tggu hari gaji

Sunday, July 26, 2009

jadikan ini sebagai pedoman hidup




kitab bagi kanak2 yg baru belajar....amalkan setiap hari....sebelum tido tgk 2 kali, bangun tido tgk 4 kali

al-fatihah

al-fatihah buat yasmin ahmad

Saturday, July 25, 2009

teka teki

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

kalu lu terror, abjad ape yg tertinggal???


Friday, July 24, 2009

lelaki mengandung

wa nk makan ketam masak cili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mengidam la pulak

Thursday, July 23, 2009

isi minyak

tadi time wa nk pegi keje, wa singgah isi minyak kt shell area glenmarie...ngah jalan nk g kaunter tibe2 wa disapa oleh sekor apek cina..dengan tenang si apek cine tu speaking bahasa cina dekat wa...nk tanye jalan kot..wa jadi terkejut..wa pun balas balik laaa dengan bahasa cina ciptaan wa sendiri...apek cine tu tetibe jeeee jadi pandai cakap bahasa melayu.....

*nota kaki kiri : tetibe jeee wa terasa mcm chow yun fatt hari nih...

Wednesday, July 22, 2009

lesen vs mykad

tadi wa g court...masuk mahkamah...nasib baik dah setel dah..okeh..lepas setel sumer2 tu, wa singgah jap kt opis member wa..kt bkt bintang...wa cukup menyirap yg jenis nk masuk opis stok kena deposit mykad kt pak guard...wa dtg kt kaunter sekuriti tu...dengan muka habis hensemnya..wa pun ckp la ini mcm :

wa : err...wa nk naik tingkat 7..jmpe member...
pak guard : buat ape nk jmpe member tu??
wa : ehh...wa ade keje la...

hangin...pak guard ngan muka taik nye dengan kerek berkata...

pak guard : haa..mintak ic..takde ic lesen..takde lesen pasport..takde sumer2 tu jgn harap nk masuk...
wa : mak aihh..kerekkkkkkkkkk.....kejap ehh..nanti wa dtg balik...

wa g toilet..wa kuar kan lesen wa...wa calit taik idong..btol2 kt hujung lesen wa tuh...wa pegang jeee bahagian yg tak kena taik idong kt lesen wa..

wa : nah...lesen wa...
(hulur bahagian taik idong tu kt pak guard bahalol)pak guard capai..agak2 dier dah pegang, wa tarik balik lesen tu...
wa : tak jadi la kasik lesen..gamba kurang hensem..ganti ngan mykad lah...nah...

wa tgk tgn pak guard tu dah tercalit taik idong wa...padan muka...senyum besar wa...skang nih wa kt umah...jap lg nk g JPJ..nk buat lesen baru...

Thursday, July 16, 2009

kata2 pujangga dari org yg berwibawa - part 1

"traffic light yg paling mangkuk hayun adalah traffic light yg kaler ijau nyer paling kejap"
-dr. oyett (pakar jalan raya semenanjung malaysia)

"kalu lecture ckp class cancel, cepat2 lah blah..tak rock la nk duduk stay dlm class je"
-oyett (pelajar anugerah dekan 4 semester berturut turut)

"keter yg paling laju adalah keter kakak savvy..kerana ia mampu cucuk rapat keter audi A8 kt trafficlight glenmarie"
-mohd oyett (pelumba profesional)

"bila takde duit, anda dikehendaki berpuasa makan..tapi puasa rokok belom pasti lagik"
-yg berbahagia ustat oyett hj. bob (jemaah semayang jumaat masjid sultan abd aziz shah, shah alam)

Wednesday, July 15, 2009

mari bercerita

cerita utk today is............................cilakak..takde idea nk tulis pasal kisah yg benar...okeh..wa tulis kisah yg tak benar utk hari ini...
____________________________________________________

satu hari ade 4 ekor samdol baru balik dari skolah..samdol2 nih sumernye darjah 4...sekolah sama2...kelas pun sama2...dlm perjalanan balik mereka pun berborak2...cerita itu ini...

samdol 1 :korang nk tau tak..bapak aku adalah org yg paling laju...dia laju 5 saat dari masa sebenar..
samdol yg lain : kenape plak ko ckp bapak ko org yg paling laju?
samdol 1 :bapak aku kerjanya pemanah..bila dia tarik busur panah tu, pastu lepaskan..anak panah tu terbang..bapak aku pun berlari...5 saat bapak aku sampai, baru lah anak panah tu sampai...
samdol 2 :eleehhhh..tak heran..bapak aku pun laju jugak..dier laju 5 minit...
samdol yg lain : haaa????cmner tu bole laju 5 minit?
samdol 2 : bapak aku pemburu..bila dia tembak senapang dier, pastu dier lari...5 minit lepas tu baru peluru senapang tu sampai....
samdol 3 : eleehhh...tak cukup laju...bapak aku lagik laju...dier laju 5 jam....
samdol yg lain : mak aii...laju gile...cmner dier punye laju tu
samdol 3 : bapak aku pegawai kerajaan...patutnya abis keje pkol 5 petang..pkol 12 tgh hari dier dah dok melepak2 kt umah dah...
samdol 4 : tak lajuu tak lajuuu...bapak aku 5 bulan lagik laju....
samdol yg lain : hoi..bapak ko supersonik ke?
samdol 4 : bapak aku nikah ngan mak aku bulan januari..bulan april aku dah keluar dari perut mak aku....


http://www.youtube.com/watch?v=i5d1Z1kf66w

peranggggggg

kalu spray ridsect kt pungkok kucing kejam tak???menyemak je kucing wa nk gesel2 kt wa

Tuesday, July 14, 2009

sesi ym bersama : mira

wa : hebat tak wa..sambil menaip wa mkn
mira : alahh..aku selalu je buat
wa: tapi wa pkai 2-2 tangan menaip..sudu pun tak pkai..
mira : hah!!cmne ko mkn tu..mcm carik gula2 dlm tepung ke??mcm sukaneka
wa : tak..wa mkn chewing gum
mira : haram!!!!!!

Monday, July 13, 2009

pantat tu mencarut ke?

wa kena denda berdiri atas kerusi time wa darjah 1 sebab wa ckp pantat kt dlm kelas..mane wa tau!!

sepandai2 cubaan utk menjadi ustat

haaa..ni baru wa teringat satu citer baik nih...citer zaman mapis mocin...time tu wa baru dajah 3...ade laaa di satu hari di dajah 3 kitorang g ngaji sama2 kt masjid yg diajar oleh arwah atok ghani wa...tp hari tu takde kelas ngaji..hari tu ntah ape plak mood atok ghani wa tanak ajar ngaji..nk bersyarah katanya...

byk laaa yg dier kasik syarahan....itu laa..ini laaa..mane laa wa nk igt ape yg dier ckp time tu....tp yg paling wa igt dier ckp kalu nk mengislamkan org, kena ajar org yg tak islam tu mengucap..bile org tu dah mengucap kirenye org tu dah masuk islam lah...itu pemahaman budak dajah 3...ooooooooo.....wa angkat2 kening kt mapis mocin...kononye mcm ade projek besar...wa kasik briefing kt mapis mocin..mapis mocin terbangang2 pastu angguk buat2 paham...

esoknye wa g skolah...wa dajah 3 merah...kelas campur2...mapis mocin kelas 3 biru..kelas sumer budak melayu..waktu pagi wa dah explain kt kengkawan kelas wa...wa jugak tidak lupe utk remind si mapis mocin sekali...time waktu rehat, mapis mocin dtg kt kelas wa akibat dipaksa keras oleh wa...kitorang tak pegi rehat...ade laaaa 3-4 ekor mangkuk ayun tak pegi rehat jgk..sumer nye akibat diracun oleh wa utk menyaksikan satu upacara ritual....

"hah..ape lagi...lu kan dah khatam quran..lu la buat upacara ritual nih" wa berkata kt mapis mocin..

"mmm..bole ko??den raso mcm susah jo nih" balas mapis mocin

"alaaaa..buat jee la..lu tak dgr ke ape atok ckp smlm?tu laa..time atok ckp lu korek idong sape suruh", marah benar wa kt mapis mocin...

"yo lah yo lah"

mapis mocin pun buat laaaa ape yg disuruh oleh wa....mangsa kali ini adalah bala atau nama sebenarnya gobalakrishnan a/l ntahapeketajuknamabapakdier...budak keling estet sepang valley...mapis mocin panggil bala..duduk depan2 mcm tok kadi nk kasik akad nikah...mapis mocin mengucap..suruh si bala ni ikut dier...bala mangkuk hayun nih pun ikut laaaa si mapis mocin nih mengucap...

"haaa...bala dah masuk islam!!!!"jeritan riang mangkuk2 hayun budak kelas 3 merah kecuali wa..

lepas rehat adalah subjek pendidikan islam..budak2 islam kena stay kt dlm kelas..budak2 tak islam kena pegi pusat sumber..blaja pendidikan moral...tapi si bala kitorang tak kasik pegi....dah jadik islam dah....ustazah pun masuk...terkejut bangang ustazah bile tgk si bala ade kt dlm kelas lagik...

"gobala...kenape kamu tak pegi kelas moral" marah si ustazah yg bertudung tabligh..

"dier dah islam ustazah..tadi time rehat dier masuk islam", jawab mangkuk hayun yg mane ntah...

10 minit lepas tu, wa dan mangkuk2 kelas 3 merah duduk bersama2 ngan gobalakrishnan kt pusat sumber...kena belaja pendidikan moral..cilakak punye mapis mocin..sumer nih salah dier kan??kan kan kan

Sunday, July 12, 2009

hebat

mlm smlm wa tido lmbt...apa barang malam minggu nk tido awal..antara aktiviti yg wa buat adalah spt :
  1. menonton cerekarama citer masitah
  2. tgk berita pkol 12.30 mlm
  3. bermain kejar2 ngan momot
  4. memburu nyamuk..kimak..musim nyamuk skang nih
  5. layan drama rtm dgn askar wataniah no.3..ako mustapa belakon
  6. citer2 kt astro tak best plak mlm nih
  7. online
  8. main game..
  9. tido pkol 5...
*aktiviti2 yg suci

memang hebat malam minggu wa..sesuci aidilfitri....dan...wa bangun tido pkol 2.00 ptg...wa dpt satu sms...............................................



*cilakak..kena g opis hari ahad..boss wa nk terbang hari nih...wa benci ad-hoc flight...
entri ini ditaip di opis selepas mencarut tanpa henti

Saturday, July 11, 2009

hari sabtu

setelah kepenatan, kepeningan, kakalutan, keserabutan melanda, wa tido dgn nyenyak selepas 2 hari tak tido...bangun tido pkol 2 ptg....wa terlepas nk g main beskal...

tenang dan relax lepas layan lagu pearl jam...wa mau pegi dier punya tour lah!!!!!

Friday, July 10, 2009

wa kopak

ini entri serius..wa ngah kopak skang nih..kt sini wa nk lelong barang2 kesayangan wa...kalu ade sape2 yg nk beli sila email kt wa shahrir.bahari@gmail.com..serious buyer only..wa tak layan junk mail ngan email palat2 nih...wa sgt serius...n tolong jgn post komen2 merapu dan palat...tolong kalu taknk kena carut...

  1. bell&ross watch [model br 02] - rm 8000 (nego)
  • 1 year old
  • good condition
  • black dial
  • roman numeric
  • rubber strap
  • life time warranty
2. GC watch - rm 500 (nego)
  • 4 month old
  • condition very good
  • black&silver dial
  • rubber strap
3. Tag Heur Monaco - rm 2500 (nego)
  • 2 years old
  • very good condition
  • leather strap
  • black dial
  • twin time
4. Merida XC MTB hardtail [matts 60] - rm 3000 (nego)
  • good condition
  • less than 10kg
  • upgrade parts
  • little scratch
  • free hydrapack & helmet
  • multi function meter
5. FCUK shirt [long sleeves] - rm 150 each
  • new shirt
  • brand tag & price tag still there
  • only 4 pcs
  • M size
6. Distro t-shirt [various label] - rm 30 each
  • various colour
  • UNKL, COSMIC, AIRPLANE SYSTM, DLOOPS, SCREAMOUS'D
  • M size
  • band tag & price tag still there
sape2 nk sila email kt wa...kasik no tipon nnt wa tipon lu org...

Thursday, July 9, 2009

oyett mahu ke kelas

undi <oyett>masukkan jumlah nilai RM dan hantar ke 12530072656520(CIMB)

*kadar minima=rm30

terma dan syarat tertakluk kepada kekejaman wa

Monday, July 6, 2009

entri ke 500 : mari mendidih kepala

  1. serius wa dah kurus skang nih sebab main beskal
  2. wa dah start skolah balik secara part time...sambung balik blaja setelah setahun wa cuti
  3. skang nih wa dah bukak 2nd outlet utk showroom wa..sila dtg
  4. wa tipu incik ibu wa harga sebenar beskal wa..wa ckp harga dier rm 600 je
  5. laptop yg wa sedang pakai nih sedang dlm peringkat gila..nyanyuk btol
  6. henpon pun sama
  7. wa masih blom ganti pose thn lepas..kantoi 3 hari
  8. skang nih ntah ape pesen ntah wa dah tak pandang rokok kotak 14..asik2 kotak 20 yg jd mangsa
  9. wa penah libas kepala org ngan besi paip kt central market...bersembur darah..ganas kan..
  10. wa penah jugak kena tangkap ngan polis..sebab wa drive tak pakai seat belt..wa melawan polis tu..masuk balai urine test..hahaha
  11. mcm biasa lauk feveret wa adalah sambal tumis petai..tp incik ibu dah lama tak masak..merajuk ngan wa kot
  12. wa seorang yg kuat membazir..wa perlukan seorang guardian utk menjaga wa
  13. wa takleh nk pakai songkok pegi keje time hari jumaat...sebab songkok tu mesti tertinggal punye kt opis
  14. kalu wa kt indonesia, wa ibarat "KING"
  15. time wa ngah berperasaan meloncolic, wa suke korek idong
  16. skill menaip wa semakin bangsat..bole dibuktikan kt game taip2 kt fecebook tu..kalah ngan org2 yg tak hebat..caittt
  17. tadi pegi class wa hanya bawak sebatang pen jee...kertas wa pow
  18. skang nih wa byk habiskan masa kt umah..jarang kuar...
  19. incik bob kalu dier tgk wa pkai rantai ngan gelang, mesti dier panggil wa org asli
  20. skill wanita yg ada kt wa = tukar sarung kusyen..diakui oleh lokman
  21. berpura2 adalah bukan sikap wa
  22. wa cukup tension ngan staf2 kt opis subang wa...mcm setan perangai
  23. kulit wa gelap sebab wa bukan anak keling..wa main golf
  24. bende yg paling wa sayang, wallet wa
  25. hari tu wa terjatuh dr tangga sebab wa nk kejar kucing
  26. wa suke layan lagu2 zaman wa...lagu zaman skang nih haram susah wa nk layan
  27. penat tau menjadi seorang oyett nih
  28. perasaan sedih itu adalah sangat tak best
  29. time wa ngah bikin entri nih, askar wataniah no.2 ngah tggu turn nk pkai laptop..hehehe
  30. askar wataniah no.3 kena masuk hostel balik..fakulti dier dah pindah..meradang kemain lagik
  31. askar wataniah no.4 masih berada di holy jail kt kelang
  32. wa incik ibu ngan incik bob pergi haji lagi thn nih
  33. wa nk beli keter VW golf gti..wa tak kire..tak thn nih, thn dpn wa nk sambar..kena keje kuat
  34. wa nk set up insurgent army kuala lumpur..sape berminat nk join??
  35. thn nih wa masih belom melantak walau seulas durian pun
  36. wa pernah terpikir tetibe jee utk menjadik artis..mcm gampang kan
  37. kalu hari2 keje, paling bangsat awal pun wa bgn pkol 9.00 pagi...tapi hari sabtu ngan ahad wa bgn pkol 6.30 pagi...nk main beskal punye pasal
  38. skang ni musim nyamuk ke??
  39. wa ade order sub-machine gun..dr korea..peluru dier kalu kena mendidih jgk laa..byk syok woo
  40. aktivitas perkumpulan wa skang nih semakin hambar
  41. wa terasa mcm nk mkn nandos laaa mlm2 buta pekak tuli nih
  42. skang nih wa tak amik port pun ape yg dah jadik kt dunia nih..sebabnya wa dah ada dunia wa sendiri
  43. kucing2 kt umah wa semakin malas dan semakin gemok
  44. deodorant wa dah nk abis..wa cilok pkai doedorant adik wa
  45. hari tu wa bengang ngan keter jiran wa punye memantu..parking sesuka hati jee kt depan umah..wa pancitkan tayar keter dier...seronok btol bile dpt tgk org tukar tayar kt depan umah
  46. mapis mocin dah kawen
  47. skang nih wa tatau citer oprah winfrey tu hari ape ngan pkol bape
  48. kt dlm almari wa still ade lagik baju2 yg baru yg blom dibukak tag nya...tp wa still lagi beli baju2 baru
  49. mcm biasa, bilik wa berkondisikan bilik nasha aziz
  50. time kecik2 wa penah sorokkan selipar mat tabligh kt masjid..arwah atok ghani wa nmpk wa tibai selipar mat tabligh tu..last2 wa kena plak yg kena tibai
  51. byk kali org ckp muka wa sgt familiar..yeee...wa tau org2 terpilih mcm wa nih memang top
  52. dulu time kecik2 dulu, incik bob ckp asam masin tu adalah taik idong org cine...alasan tanak kuar duit time wa nk pow dier utk beli asam tu
  53. wa skang nih seorang jumper dlm geng beskal wa..hati kering beb
  54. henpon wa kena bar..esok wa g bayar
  55. start bulan dpn wa akan kembali menabung
  56. separuh dr hari wa digunakan didalam keter
  57. wa sendiri tak pecaya yg wa dah hidup 28 thn
  58. dah lama wa tak pegi mandi sungai.....hujung minggu nih wa nk g mandi sungai..sape nk ikut bole tp kena bwk beskal sendirik
  59. kekadang wa sangat narsis
  60. bile wa nk kawin??bile2 pun bole
  61. jiran depan umah wa adalah sangat bengap..semata2 nk tunjukkan yg dier ade water jet, sanggup cuci jalan raya kt depan umah tu
  62. mangkuk hayun mane yg antar file lagu "etopia" kt email wa...baik mengaku!!!
  63. wa rase wa nk stop ber blogging kejap..smpi wa dah ready baru wa sambung balik
  64. kt opis wa dah takleh nk main ym dah..disebab kan oleh wa godek2, terus rosak ym tu
  65. anak jantan mesti byk parut kt badan..yeee..badan wa berparut2 skang nih..kena cakar ngan kucing
  66. tetibe jee wa teringin nk minum milo ais
  67. hobi wa yg terkini adalah pergi beli barang dapur...
  68. hari tu wa menang judi kuda..rm230
  69. wa penah kena marah ngan cikgu wa sebab wa patahkan pen dier..hahah
  70. wa nk pegi osaka
  71. wa ngah lepak2 kt uptown,sekali tu makcik jual kerepek dtg..wa nk beli kerepek 3 seploh ringgit...wa kasik sen 50 ringgit...wa dpt balance 30 ringgit jeee..tp kerepek ade 6 bungkus
  72. wa ngah organize gathering utk bebudak matrix wa
  73. dah lama dah wa tak balik umah opah wa..rindu la pulak
  74. jgn sesiapa kerek ngan wa dan adik beradik...nescaya akan mendapat nick name sepantas kilat nnt
  75. kalu wa kena ujan, pastinya wa akan sroottt sroottt
  76. wa ade satu masterpiece yg best...
  77. kalu wa sakit tekak wa akan isap rokok marlboro light..kalu sehat wa isap marlboro merah
  78. bosan2 kalu kt opis, wa akan kuar g tgk wayang..secara solo
  79. wa tatau kenape asal org nk mintak belanje je mesti suruh belanja kfc
  80. wa dah jmpe dah buke feveret wa yg ilang 2 thn lepas tu
  81. wa tulis entri nih dlm keadaan mengantuk
  82. wa tatau mane wa letak jam tag wa
  83. setakat ejas markah exam tu menjadi kebiasaan wa..daripada 40 markah tetibe jee bole jd 70 markah..nk tunjuk kt incik bob punye pasal
  84. koleksi cd lagu wa sgt byk...
  85. wa cukup anti ngan keter UNSER
  86. ramai org nk pow taik lalat kt bwh bibir wa nih....mane boleeeeeeeeeeee
  87. tak penah menang judi nombor ekor..itu kenyataan
  88. keje sia2 yg penah wa buat...drive shah alam-ipoh-kl-melaka-jb-kl dlm masa 1 hari
  89. askar wataniah no.4 nk pekse spm thn nih
  90. kalu wa ngah driving, ade jeee tak puas hati sikit, kompom secara auto middle finger akan terbit
  91. diam tak diam dah dekat setahun gak wa ber blogging
  92. ini memang cilakak...pernah ter niat nk beli cd bunga citra lestari..ter okeh...
  93. kalu naik kapal terbang wa mesti nk duduk kt tepi tingkap
  94. dengkuran wa semakin kuat time wa tido..132db
  95. catatan peribadi terbaik...1 bungkus oreo dlm masa kurang 5 minit..gile gelojoh
  96. wa rindu kt mak jepun wa..tp dier dah mati sebab sakit kanser
  97. saiz pinggang wa yg terkini adalah 31
  98. wa pernah tipu ngan org ramai dgn menyatakan wa tak hensem
  99. pearl jam memang selalu dlm hati wa
  100. wa igt nk tulis smpi 500..tp kantoi

racun dan si peracun dan mangsa kena racun

pak cik wa dah racun wa suruh beli beskal yg lagik mahal...bersungguh2 nk tuba wa suruh beli...frame saja sudah 6 ribu..blom menatang2 lain lagik...ohh tidakkk...wa perlu gari diri wa nih supaya tak terjebak...

_________________________________________________

*apahal takde sape pun nk jawab teka teki wa tu???tu teka teki asri yg kasik tu..jawapan dier sah sah mcm gampang...mcm biasa teka teki itu dihantar pkol 5 pagi...babi punye budak....

**lu org dah bersedia utk mendidih kepala otak???

men teka teki la pulak

teka teki :

ape bende ianya kecik tapi laju nk mampos?

Saturday, July 4, 2009

gentel dan jentik

tadi wa pegi main beskal...abis main beskal dah tengah hari..bile tengah hari mesti lah panas....panas cuaca + panas hati sebab jalan jem kt kl...wa tertekan..utk tenangkan hati, wa korek idong..hasil lombongan agak lumayan...tokey sendiri pun terasa jijik...wa turun kan cermin..wa gentel2 byk kali...wa jentik..puppp!!!!!!!
MINTAK MAAF BRADER RX-Z.........melekatttttttttttttt

review "TRANSFORMERS"....kali nih btol2 nyer review..wa tak memain

tadi wa g tgk transformers...hampa wa....sebab wa bajet ade pompuan telanjang2 berlari2 sebab baju diorang terbakar sebab rumah dier kena serang ngan robot jahat...tapi takde pun..keciwa wa...disebabkan takde org telanjang2 wa kasik 1 bintang je...

*update...dah laa wa marah ngan citer transformers nih sebab takde pompuan telanjang2 berlari2 time rumah terbakar, skang nih dlm kepala otak wa ni plak ade lagu anita sarawak plak!!!!hape ke sakit mlm nih..........................

Friday, July 3, 2009

otak bisnes

smlm pakcik wa a.k.a adik kepada incik bob dtg umah...dia seorang polis yg kuat...wa sangat jarang jmpe dier nih..sgt jarang2....setahun ade laaa 2 kali wa jmpe dier...tu pun time raya pose ngan raya haji...seperti biasa, tiap kali wa jmpe dier, wa akan salam dan memasukkan sesuatu kt dlm poket dier....surat saman wa..suruh kautim..hahahahah....

tibe2 jeee otak business wa berjalan dgn lancar...sesape yg ade saman polis, bole laa berjumpe ngan wa..wa bole kautim..wa tak cas mahal...sekeping rm 650 bagi kesalahan ringan dan rm 1300 bagi kesalahan berat...

sumpah wa tak terkejut langsung

MAKCIK CLEANER OPIS WA DAH PANDAI MAIN FACEBOOK PLAK!!!!!!!!!!!kantoi sebab lupe nk sign out....pkai pc wa plak tu...taik btol!

Thursday, July 2, 2009

anak bertuah

pagi2 hari...kt umah...wa blom pegi keje lagik...baru bangun tido..wa dgr suara incik ibu..incik ibu ngah berborak2 ngan incik bob...nada mcm sedang mengomel2

incik ibu : aikk..kari ikan semalam yg saya masak dah basi la..sayang betul..banyak lagi tu dlm periuk tu...ingat nk buat cicah ngan cekodok pagi nih...
incik bob : pakai santan lama kot...

wa cepat2 g mandi....siap2 secara turbo...terus g keje....."incik ibu...mintak maaf ye...mlm smlm wa lapar + pemalas...wa amik roti pastu wa cicah ngan kari..wa cicah terus roti tu kt kari dlm periuk tu...wa malas nk amik kari tu letak dlm pinggan...wa malas nk basuh pinggan..pkol 3 pagi tu kot....mintak maaf ye..wa igt kari tu kebal..tak leh basi"

review "TRANSFORMERS"

okeh....transformers adalah satu cerita yg hebat..arahan pengarah terkenal...yg penting pengarah tu org putih....mana2 panggung wayang pastinya akan full house...satu panggung paling bangsat pun bukak 2-3 house utk citer nih...kaunter tiket pun ade khas utk citer transformer nih...nk beli tiket utk tgk citer lain, sila ke kaunter sebelah..kaunter ini hanya jual tiket transformers saje..dier punya beratur...perrgghhh...menjela2..zig zag mcm tapir..

mlm td, wa berkesempatan ke GSC alamanda putrajaya...dgn satu tujuan..satu niat..menonton citer transformers...waktu tayangan..semestinya wa pilih last show punya...hasil daripada kerja keras wa yg dtg utk tgk citer transformers ini...tiket dier dah habis...mcm cibai kan!!!

Wednesday, July 1, 2009

arrghhhhh

bangang!!!!...apahal wa bole layan lagu bunga citra lestari pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Monday, June 29, 2009

kesan akibat dah kurus

pagi td wa ade keje sket kt imegresen putrajaya...setel je keje wa lepak kt lobi tingkat bwh bangunan imegresen tu...baik punye ngah lepak isap rokok, dtg sekor brader nih

"bang...ikut saya kejap bang..sy dr jabatan narkotik..nk buat random checking"

cilakak...mentang2 wa dah kurus...lu igt wa nih isap dadah ke

Saturday, June 27, 2009

masalah dunia

otak gagal utk berfungsi...masalah byk mcm taik...wa serabut...sgt serabut...

Friday, June 26, 2009

ANTARA YG TER BEST

http://www.youtube.com/watch?v=YVoJ6OO6lR4

R.I.P KING

Thursday, June 25, 2009

edisi malam jumaat

wa ngah chattin ngan jude...borak punye borak punye borak punye borak punye borak smpi satu masa ade lebey kurang mcm ni laa ayat dier

" zaman tu mane pakai gigi biru lagik"

"lu pakai bracess ke dulu?"

"gigi biru = blue tooth....gigi biru tak tau..tiub merah tau"

cantekkkkkkkkkkkk...tak terpikir plak pasal tiub merah mlm2 jumaat nih..dah dah dah...jgn kaco..wa nk pegi www.tiubmerah.com dah nih

tak penah ada yg elok langsung

wa masuk opis hari nih...ade laaa dlm pkol 10 pagi...masuk2 wa tgk opis senyap jeee...mcm tak berpenghuni...bile smpi ke work station baru laaa dgr suara si makcik cleaner ngan berborak2 ngan abg engineer...wahh..kemain rancak lagik....wa buat bodo je laaa.tak kuasa wa nk melayan 2 ekor makhluk tua tu berborak.....tak masuk topik langsung...

sambil berborak si makcik cleaner ngan abg engineer nih ngah makan sarapan masing2...makan nasik lemak...sambil makan berborak...sambil berborak makan..haiishhh..ape nk jadi laa nih....berborak plak topik cuti2 malaya plak tu...wa curik2 dgr dan dengar yg makcik cleaner nk pegi bercuti..tp tak pasni nk g mane..perrgghhhh...ade hati nk cuti...annual leave pun balance dah negetif lagi nk cuti....

ngah elok2 jee wa mem facebook, tiba2 makcik cleaner sound wa...

"shahrir...kenape air ni rase tak sedap???rasa tawar jeeeeee" kata makcik cleaner sambil mengangkat botol air mineral yg bertajuk EVIAN....tu air utk letak dlm flight tuh.....

lu pikir laa sendiri ape yg jadi lepas wa jawab soalan dier tu..malas wa nk tulis panjang2...

isap rokok bole sakit perut ke??

wa mkn mee soto smpi 2 kali tambah..sedap sesangat...kena plak letak kicap cili dier tu byk2..perrgghh...memang terangkat...dah lepas mkn tu pekena plak marlboro berbatang2....memang nikmat..pastu wa sakit perut..wa rase sebab rokok lah wa sakit perut..

Wednesday, June 24, 2009

cerita jamban lagik

selain jamban di mid valley, jamban kt ESSO JLN GOMBAK....di ulangi ESSO JLN GOMBAK wa palang....semalam ngah elok je wa kencing, tetibe je ade sekor budak kecik lingkungan umur 6-7 thn dgn selamba bukak pintu..wehh..wa dah kunci pintu wehh..kuat btol kederat budak kecik tu....budak pompuan plak tu...nasib baik bukan time tu wa ngah kencing bukan time wa ngah berak....

Tuesday, June 23, 2009

setahun nan lalu

okeh...masa utk berkabung....

Monday, June 22, 2009

puaka si hari isnin

  • pkol 01.56 pagi (22/6) wa smpi umah dari airport..penat mcm setan sebab tak cukup tido
  • pkol 02.07 pagi (22/6) wa pegi mandi manda sebab tak mandi lagi dr pagi
  • pkol 02.43 pagi (22/6) wa online kejap..igt nk upload gamba tp ade urusan yg lagi penting
  • pkol 03.17 pagi (22/6) wa siap2
  • pkol 03.24 pagi (22/6) wa kayuh beskal..rindu kt beskal wa...
  • pkol 04.49 pagi (22/6) wa smpi umah..terus tido
  • pkol 10.10 pagi (22/6) wa kelam kabut bangun tido..huru hara nk g opis sebab ade meeting
  • pkol 10.14 pagi (22/6) wa diberitakan bahawa meeting tak jadi sebab wa tak dtg lagik...


*nota kaki : berbasikal itu amalan yg sehat selain daripada dapat meng kenselkan meeting..

Sunday, June 21, 2009

mari berborak dgn brader airasia

brader airasia : eh mas..bagasinya ini harus dimasukkan di cargo
Wa : ehh..kelmain ga perlu deh...terus dibawain naik pesawat..
Brader airasia : kelmarin itu jaman firaun...
Wa : wahh...sekarang ini juga jaman firaun dehhh...
Braer airasia : kok beneran?
Wa : iyaaa...kamu itu firaun nya....

Perrrghhhhh...wa punye beg kena sumbat dlm cargo...kalu kena kopek beg wa memang wa tunjal2 brader airasia tu...okeh...wa nk blek dah...next month dtg lagik

lagi nongkrong di bandung

lapar lapar lapar....nasik itik takde ke?ahhh...wa nk jalan2 lagik...mau perabih kan duit...sape nk kirim barang2????

sigit - bandung

konsert the s.i.g.i.t memang booming...terbaik...kengkawan wa anak2 insurgent datang dr bekasi utk konsert ini.jauh tu bekasi nk ke bandung....wa dtg dr shah alam la plak...mane lg jauh?apa2 pun memang best...tak rugi trip wa kali ni...oh wa...wa update blog ni tme wa ngah berak...

Saturday, June 20, 2009

bandung 2nd day

perasaan ingin terberak ditengah2 kota....time2 ni la jgk perut nk buat perangai kannnnnnnnn


"anak babi kena selsema,
Kena selsema pasti berjangkit,
Kejap lagi berjalan semula,
Tentunya terus ke konsert the s.i.g.i.t"
*karam singh walia melaporkan dgn update pkai henpon dari jln riau

Friday, June 19, 2009

sampai sudah

jakarta rawk....wa takkan tertipu ngan perkataan setengah tujuh lagik....yee...tengah menunggu transport utk ke bandung...jerebu sehh kt jakarta...pedih mata..agaknya tak kasik wa cuci mata kot

entri kt dlm bas

cantekkk...backpacking kali ni adalah yg paling kelam kabut...flight pkol 3 ptg...pkol 10 pagi masih di opis...pkol 12.15 baru setel keje...siap lebey kurang, tukar baju...pkai suar pendek, angkat beg terus gerak g kl sentral nk naik bas g airport...terbaikkkkkkk....lupe pkai stokin...memang hard core.....

*cilakak...time wa packing smlm,wa lupe nk packing boxer short....bole??

Thursday, June 18, 2009

kemas mengemas

dah...wa ngah siap2 nk gerak g jakarta nih...anak2 insurgent army dah tggu wa kt sane...sempat kalu wa update..wa mau tgk konsert the s.i.g.i.t...

idea

"wa rase wa nk jd artis lah"


*ahh!!!!kenape muncul plak idea bangsat nih

Wednesday, June 17, 2009

penulisan ala2 pipiyapong

wa takde idea nk tulis...serius...idea ngan kepala otak wa memang tak kacip langsung....shuffle bukan???..rase nk je karate meja tpt wa keje nih...pelepowww bunyik dier kuar...pas tu mulut pung pang pung pang mencarut..yg penting dlm byk2 perkataan mencarut tu wa ade tersebut perkataan mencester unaited yg merupakan angkatan perkataan mencarut terbaru..kodi betol..wa syak kalu pipiyapong baca blog wa nih kompom dier mintak duit royalti ngan wa nih...tak pun merusuh hebat...


*wa tgk ramai gak yg tulis ngan gaya2 ala pipiyapong nih...hek eleeehhhhhh

Tuesday, June 16, 2009

sms si makcik cleaner

tiap kali makcik cleaner antar sms kt wa, memang wa tak penah reply punya..buat habis bill wa jee..contoh2 sms yg dihantar kt wa sepanjang minggu lepas

hari senin (8/6): akak mc hari nih..
hari selasa 9/6): akak mc
hari rabu (10/6): akak mc hari nih lagi
hari khamis (11/6): mc 2 hari

hari sabtu - tak keje
hari ahad - cuti


hari senin (15/6): akak mc lagi
hari selasa (16/6): hari nih mc

wa jadi hangin..hape jadah mc byk2 kali nih...straight plak tu..tadi wa call makcik cleaner....tujuan nk marah laa apesal mc byk hari nih...wa dah bajet kena selsema babi dah dier tu..perasan marah meluap2....

"akak eksiden minggu lepas...kaki berlubang" katanya lah

kuih


time kt kenduri smlm, dgn tenang jee seorang member wa bercakap dgn kuat dan lantang di khalayak ramai....
"haaaa..aku tau nama kuih nih...KUIH BATANG BURUK"

sungguh mat salleh otak nya

Monday, June 15, 2009

entri bertajuk "this is english version"

wahab wanted to have sex with munah, a girl in his office, but she belonged to someone else. one day, wahab got so frustrated that he went up to her and said, “I`ll give you RM100 if you let me screw you”. but munah said NO. wahab said, “i`ll be fast. i`ll throw the money on the floor, you bend down, and i`ll be finished by the time you pick it up.”

munah thought for a moment and said that she would have to consult her boyfriend.. so she called her boyfriend and told him the story. her boyfriend says, “ask him for RM200, pick up the money very fast, he won’t even be able to get his pants down,” so munah agrees and accepts the proposal. half an hour goes by, and the boyfriend is waiting for his girlfriend to call. finally after 45 minutes, the borfriend calls and asked what happened. munah responded… “that fucker throw RM200 in coins..”

Sunday, June 14, 2009

ampun kerajaan malaysia


wa ade 4 mykad...amacam????cilakak...wa baru jumpe mykad wa yg lama lama lama tuh

.....................................................

babi lah!!!!!!!

Friday, June 12, 2009

penat overdose

wa penat....3 hari tak balik rumah...planning sumer hancur sudah...dah rupe pelarian plak wa nih

Thursday, June 11, 2009

kerja kerja kerja

byk keje nih..aktiviti tergugat..adehhhhh..........dah nk hujung minggu nih...keje bertimbun...nih nasib baik mr blind tak berada kt kedudukan wa skang nih...kalu tak sure mengamuk punyalah sebab malam jumaat kena kaco line....

Tuesday, June 9, 2009

separa hebat

wa rase kan...kalu bukan time magrib mesti wa bole melompat sampai bole terbang...

video

Monday, June 8, 2009

snap shot : showroom



set up

camera rolling...silence on the set...3...2....1....and.................

boss besar ngah kena interview


boss kecik plak ngah memandai diri sendiri setting angle."kasik nampak sign kt atas tu..pastikan clear"....tu along yg ajar....


boss besar : oi oi boss kecik..ko igt ko tu director ahmad nisfu??.dah laaa dtg pkai t-shirt..tak pasal2 aku kena interview sengsorang..patutnya ko sekali kena interview nih....mengelat kuat..

wa : sebab wa malas nk masuk dlm camera la wa dtg ber dressing camni...takpe...along kasik chance..dier ckp pkai topi dier nnt bole jadi hebat...ape2 hal marah si along tu.....


*iklan : our 2nd outlet will be opening soon at jusco mid valley this mid june..so check it out yaw!!!

Sunday, June 7, 2009

faderal highway, 7 june 09

wa balik keje..gile rajin..hari ahad pun keje...keje smpi mlm plak tu..on the way nk balik,dlm pkol 11 mlm lebey2 sikit mcm tu, time kt faderal highway, dari jauh wa tgk ade satu keter kancil...berhenti kt tepi jalan...kt keter tu ade ramai macha2 dan minachi2 berkumpul..berkerumun kt keter kancil tu...ade laaa dlm 12-13 org...apahal????ade gak keter2 lain berhenti kt tepi jalan tu...kesemuanya adalah manusia berkulit sawo mati...

KALU DAH KELING TU, MEMANG KELING JUGAK......keter kancil tu minyak abis..pastu nk tuang minyak kt dlm tank keter pun nk tengok ramai2 jgk ke???tuang pkai botol air mineral je...pastu satu jem panjang telah terhasil.........cilakak benar hari ahad nih...

*wa selsema...babi.....bukan selsema babi...srootttt srooottttt....

hari ahad

kelaparannnnnnnnnn...bahana kena keje hari ahad


*lepas nih acara backpacking bermula lagik

Saturday, June 6, 2009

tetek sejuk dan tetek panas

istilah tetek sejuk :
tetek sejuk terjadi apabila wa memandu keter dari kajang smpi shah alam tanpa memakai baju...tetek menjadi sejuk apabila angin aircond dihalakan tepat ke arah tetek...memang sejuk!!

istilah tetek panas :
tetek panas terjadi apabila wa bawak keter tanpa memakai baju dari kajang smpi ke shah alam sambil menghisap rokok dan bara rokok tersebut jatuh tepat betul2 diatas tetek...memang panas!!!

perasaan menyirap

sumpah wa serik nak berak kt jamban mid valley lagi...cilakak!!!!!

Friday, June 5, 2009

ahad yg terasa mulia

kalu kena keje hari ahad, wa memang terasa mcm org2 yg mulia...sanggup berkorban demi sebijik kapal terbang yg akan take off pkol tgh hari....yeeee...hari ahad nih wa kene keje..ade flight pkol 2.30 pm....SZB-KCH-SZB...wa dijamin pulang kerumah pada malam hari kata captain danial.....

*wa nk pegi main beskal laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, June 3, 2009

rahsia

zaman keter hot wheels sudah bermula..wa ngan askar wataniah mempunyai agak banyak koleksi keter2 hot wheels...memang byk..penuh satu kotak tivi keter mainan tu...

kalu pegi supermarket,sumer keter yg di displaykan telah ada kt dlm kotak tivi tu...kirenya koleksi kitorang laa yg paling champion...keter2 pun spesis yg rare punye...

satu hari wa pegi main2 kt umah mapis mocin..beliau dengan eksyen dan angkuhnya menunjukkan satu keter hot wheels yg baru...berbentuk jip "the A team"....terlopong kejap mulut wa...celah mane pulak dier dpt jip tu??wa dah roger sumer supermarket..memang wa tak penah nmpk model yg itu...

"ni keto hot wheels den yg ketigo..ekau takdo kan yg macam ni??"...belagak kemain..baru ade 3 ketul dier punye belagak mcm menang loteri 3 juta...hati wa menjadi semakin panas.."wehh..lu beli kt mane?"..tanya wa bertubi tubi..."rahsio"...cilakak!!!!!

petang tu wa tgk mapis mocin duduk termenung tepi longkang..muka mcm taik.."weh..apesal lu nih?"...."keto jip den ni..dah kemek..ado org lotak kt tayar keto ayah den...peh tu ayah den jalan, torus lenyek keto den"...sayu jeee mapis mocin jawap sambil tunjuk keter jip hot wheels dier yg dah leper tu...

"ekau tau tak sapo yg buek?"...............

"RAHSIA".....jawab wa smbil gelak dlm hati..............

Tuesday, June 2, 2009

raja jalanan muncul kembali

yeay...kakak savvy akan ber operasi spt sedia kala esk...kereta jagoan jalanan muncul kembali setelah berehat yg panjang di rumah sakit akibat sakit eksiden....first mission : kakak savvy vs subaru imprezza..wa nk tapau itu imprezza

Monday, June 1, 2009

antara bank bank yg ada di malaysia

12530072656520 - cimb
162106784977 - maybank
123007101570745 - al rajhi
11225500234849 - rhb
7042210073756 - eon bank


tu no account wa...sila antar duit...kesemua bank yg dinyatakan mempunyai cash deposit machine..so tak payah nk pegi kaunter lagik..kerjasama yg lu berikan amatlah wa hargai

Sunday, May 31, 2009

air hikmat

wa balik umah..cuaca sangat panas...pkol 12 mlm pun panas semacam...panas dier mcm duduk dlm oven....terus pegi dapur...dlm kepala otak hanya "MILO AIS MILO AIS MILO AIS MILO AIS".........wa capai tin milo...amik sudu..bukak penutup.........................

cilakak....milo dah jd keras..dah serupa gula kabung la pulak..wa amik seketul milo keras yg besar...pegi luar umah..wa baling kt atas bumbung umah cikgu sebelah....terus hilang rasa haus...

Saturday, May 30, 2009

2 down 4 more to go

kepada lokman,
Selamat pengantin baru...semoga berbahagia ke akhir hayat ngan firrgghhhrraaaa...bro..lu memang cemerlang...sekali lafaz je akad...kengkawan sumer betting 2-3 kali lafaz..hebatttt

*wa jd pengapit utk si lokman..tp apahal wa plak yg berpeluh2 lebih dr lokman

Friday, May 29, 2009

malam jumaat...tetibe jee terasa nk buat entri lucah

ahhhh..takde bahan lucah plak utk dijadikan cerita...blind....kasik up citer satu kali tengok....

Thursday, May 28, 2009

oren jogja!!!!

kt opis...ade air oren peel fresh..sejukkk...memang lazat...wa capai gelas..tuang air oren tu dlm gelas...baru jee nk teguk minum wa ternampak ade fresh milk plak...wahh..akal saintis menjelma tetiba....terpikir kt dlm otak kalu air sirap letak susu = sirap bandung..ni air oren letak susu = air apa????

patut lah chef wan tak penah kasik resepi air oren + fresh milk...memang ke jamban terus akibatnya....

perasaan

bangun pagi...wahh gilaaa..dah pkol 9....lambat mau pegi opis..mandi2 pastu siap2 nk g keje...ohh ya...kakak savvy masih lagi di rumah sakit...jadi terpaksa pegi keje pkai keter askar wataniah no3...

masuk je keter...................cchheeeeekkkk...chhheeeekkkk...cilakak!!!!keter takleh nk start plak...ahh sudah...kepala dah pusing dah...adehhhhhhhhh.......punya lah bersemangat nk g keje awal hari nih....

*wa g keje naik moto.......pastu kena patah balik umah balik...kunci opis tinggal dlm keter askar wataniah no 3...perasaan malas tibe2 je menjelma....

Wednesday, May 27, 2009

berita terkini

berat badan wa yg terkini....69 kg....hebatttttttttttttttttttttttttttttt

Tuesday, May 26, 2009

sekolah apa itu??

dulu kala....wa pun time tu masih muda lagik..wa ngan adik beradik, ngan incik bob, ngan incik ibu dan beberapa org sedara mara ntah buat ape ntah kt kedah time tu ..dah lupe..tp yg pasti kitorang kt negeri kedah...

yg wa paling ingat kitorang ade masuk 1 kedai...kedai yg wa memang tak minat..wa pun lepak je laa ngan askar2 wataniah...incik bob pun ade lepak sekali time tu...hanya incik ibu jee yg menjalankan ibadah membeli belah...

incik bob...tabiat semulajadi = peramah tak tentu pasal....sumer org kt situ nk di tegurnya..sekali tu incik bob tegur sorang sales promoter..budak pompuan...

incik bob : waaa...kecik2 dah pandai carik duit
budak : biasa2 jaa pakcik..
incik bob : skolah tingkatan brape nih?
budak : baru abih skolah...tengah tunggu keputusan
incik bob : oooo...dulu skolah mana?
budak : sekolah menengah che tom...
incik bob : ciktom besar ke ciktom kecik????
budak : ??????????????????????????????????

wa ngan askar2 wataniah gelak guling2...

nota kaki : ciktom..itu arwah nenet yam punye ayat....ciktom bermaksud "anu" org pompuan...

*dah dah...jgn lu tny kenape wa kuat mencarut tak tentu pasal

_______________kemaskini / update_______________

incik buta a.k.a mr blind ckp nk buat gathering utk blogger2 besar...ni mcm nk perli wa jee dier nih....kenape tak ckp GATHERING UTK BLOGGER2 GENDUT...hahahah...ok ok..serius...wa ckp on jeee kalu nk buat...dier suruh wa cadang kan tpt n bile nak buat...setakat nih wa takde idea kt mane n bile nk buat..yg wa tau je wa mesti dtg punya....ape2 hal bole laaa pegi kt dier..dier suruh wa buat link terus pegi kt blog dier...tp cikgu wa tak penah ajar wa cara2 nk buat link2 magic tu...kalu cikgu dr sekolah menengah ciktom yg ajar, mesti wa dah jadi pandai dah..

Sunday, May 24, 2009

cerita ahad lagik

semalam hari sabtu..pepagi buta lagi dah bangun..dier punye semangat nk kayuh beskal dalam hutan memang lain macam..pkol 6.30 pagi laju jee bangun tido walaupun
wa tido pkol 5.45 pagi time tu...siap punye siap, maka wa ngan askar wataniah no 2 pun bertolak laa kt hutan..beskal kitorang sangkut kt keter...

perrgghhhh...dier punye letih memang champion...betis kejang...lutut lenguh2...tangan menggigil sebab turun bukit kemain laju lagi...tapi dier punye feel kayuh dlm hutan memang cemerlang...wa ngan askar wataniah no 2 ngan kengkawan mengayuh ade laaa dlm 3 jam kt dlm hutan tu...penat dier jgn ckp laaa...smpi umah kaki sakit2...penyakit sakit kaki nih membolehkan wa tak leh nk tido...ade laaa dekat pkol 6 pagi tu wa baru bole tido.....

hari ahad.....bukannya hari bersenang lenang utk wa....wa kena keje lagik...boss wa nk terbang hari nih.....

*entri ini ditaip di opis wa dlm keadaan sakit kaki dan sakit hati

Friday, May 22, 2009

kenape wa beli beskal?

entah!!

aktivitas

NI KALU WA STILL BERADA DLM KONDISI GENDUT, MEMANG SALAH INI BESKAL...

Thursday, May 21, 2009

sale promotion

ah cilakak...mcm mane wa bole lupe nk promote yg showroom wa ade buat sale sempena j-card day...haaa...sempat lg nk dtg showroom wa ni...dtg showroom jmpe wa,wa kasik discount kaw2 punya...artis terkenal dan hebat lagi cemerlang (oyett) turut memeriahkan suasana

Wednesday, May 20, 2009

kakak savvy, kakak wira dan cik merida

hari ahad kakak savvy hentam divider..kakak savvy masuk hospital..sangkut 2 minggu kot...hari senin wa bawak keter askar wataniah no 3..wa hentam wira aeroback plak...agaknye sebab wa dah beli beskal kot...panas hati!!!!padan muke.........

Tuesday, May 19, 2009

kalau?

kalau ade perasaan mcm babi najis tak?perlu disamak tak?

Monday, May 18, 2009

2 kali dlm seminggu

okeh....smlm wa eksiden secara solo...hari ni wa eksiden secara berkumpulan...sekian teima kasih...pantek kan!!!

Jgn ckp sama incik ibu ngan incik bob..oh ya..wa hentam keter askar wataniah no3...

1st prize


sape kaki nombor, sila tikam...
keter wa no 6248

___________________________________________________

wa sudah libas itu divider kt putrajaya...pkol 1 pagi...keter pusing 2 kali...syukur alhamdulillah wa takde pape...masih mampu berdiri.....tq bebanyak kepada :
  • chenta hati
  • kawan chenta hati
  • incik ato
  • incik ray
  • incik syamel
  • incik callman
  • incik callman II
  • incik gf callman
  • longkai2 sekalian kt kelana jaya
dan tahniah kepada diri sendiri kerana anda tak bole drift langsung..

*gamba yg lain2 ya letak kt next entri...

Sunday, May 17, 2009

Saturday, May 16, 2009

kepada incik ibu

incik ibu..wa mintak maap....jgn marah ehhh...

Friday, May 15, 2009

semalam punya cerita

smlm wa ngan askar wataniah no 2 & no 3 kuar petang..kitorang mempunyai satu misi yg murni..misi yg padat dgn impian..misi yg sihat...misi membeli beskal mountain bike jenis cross country..lepas satu kedai hinggap satu kedai yg lain...last2 kitorang dah jmpe beskal idaman kitorang kt kedai kt tmn tun....

*kengkawan wa tak kasik wa beli beskal cross country tu..diorang risau wa jadi kurus nnt...agaknye lah

**kepada mul a.k.a melanau...selamat bekerjaya di norway...jgn bwk swine flu dtg sini sudah...

Thursday, May 14, 2009

produktiviti

wa bangun tido je, bukak mata wa baca bismillahhirrahmanirrahimmmmmmmmmmmmm....


arrrggghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!sudah pkol 10 stengah...hasilnya lambat ke kantor

Wednesday, May 13, 2009

eerrrrggghhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!

kt opis wa ada byk tanda 'X' kt dinding2..misteri...mcm ciler ali baba bujang lapok plak...


kenape org2 kt opis wa nih bodoh2 biol belaka???


_______________________________________________________

orang amerika bile terkentut : excuse me...

org british bile terkentut : pardon me....

org melayu bile terkentut : NOT ME NOT ME NOT ME!!!!!!!

Tuesday, May 12, 2009

akuarium si raza

ni kisah time wa blaja kt matrix dulu...raza adalah budak sains hayat ade mempunyai satu akuarium..tak besar tak kecik sgt...sedang2 jee saiz dier..kt dlm akuarium tu ade laa berbelas ekor ikan emas dan rumput rumpai...

bilik raza sangat best utk melepak..sebab kt bilik dier ade radio dan desktop pc...bole laa lepak main solitaire sambil dengar lagu dan tengok ikan berenang2..

satu hari dapat satu idea super hebat...cubaan menjadi albert einstein..wa, ganu, mijan dan beberapa ekor kutu telah buat satu eksperimen..tuangkan minyak gas a.k.a minyak zippo kt dlm akuarium dan bakar...

keputusan eksperimen...api bole menyala di atas air..eksperimen itu dinamakan flaming on the water....memang menggelupur ikan2 raza tu berenang2...

keesokan harinya, raza menangis..ikan2 telah mati dan rumput rumpai bertukar kaler jadi kaler kuning..

lagu lagu lama

mood org2 lama hari ni....hari ni wa kt opis layan lagu2 zaman dulu kala
  1. stone tample pilot - interstate love song
  2. pearl jam - daughter
  3. smashing pumpkins - perfect
  4. powderfinger - my happiness
  5. duncan sheik - barely breathing
  6. collective soul - shine
  7. oasis - wonderwall
7 lagu ni wa dgr ulang2.....tibe2 je akak pramugari dtg kt wa :

"dik..asik lagu ni jee..pasang laaa lagu jamal abdilah"

lu org kalu sehari tak kaco hidup wa agaknya gatal kot ketiak lu..potong btol!!!!!!

ini betul atau salah??

dulu kala

boss : apesal ko gemuk skang nih???hari2 makan banyak??hahahaha

hampeh...lu gelakkan wa ehhh

__________________________________________________________

tadi siang

boss : ni apesal ko kurus nih???tak hensem laa kurus2...

ahh pulakkk......


wa konpius...konpius ter amat.....

*tahniah kepada boss...upgrade ehh lu dari title datuk menjadi dato` sri....pasni tolong laaa upgrade gaji wa tu lagik sekali...ini bukan bodek..ini ucapan ikhlas

Monday, May 11, 2009

isnin datang lagi

wa baru jee beli kertas a4 utk opis..1 kotak besar...sebab wa nk print banyak mende keje.....

kannnnnnnn...wa dah ckp dahhhhhhhhhhhh...si bangang makcik cleaner dengan sepantas kereta ferrari terus cop mesin fotostat......copy buku resipi..memang palat...pepagi lagi dah bikin wa hangin..kan dah kena tempik tak memasal!!!!

Sunday, May 10, 2009

entri berbau taik

perkara wajib yg mesti wa buat setiap kali wa mem berak :
1) isap rokok
2) membaca

Tapi kali ni wa tak dpt membaca...tiada bahan bacaan....wa hanya mengupdate blog saja...entri ini ditulis menggunakan henpon didalam jamban old town white coffee...

selamat hari ibu incik ibu

selamat hari ibu incik ibu..wa sayang sama lu...
_______________________________________________

smlm wa tido umah member wa..jadi wa pulang ke rumah pada petang hari di hari ibu...yg tinggal hanya askar wataniah no 2 jee..tu pun dier baru bangun tido..nak siap2 kuar g dating...askar wataniah no 3 g terengganu..no 4 berada di holy jail...wa tny askar wataniah no 2 incik ibu mane??

ohh...incik ibu g dating ngan incik bob rupenye...tak masak pun utk anak2 nye..sob sob sob...heheheheh..takpe incik ibu...lu bole berdeting ngan incik bob..wa tak kacau..selamat hari ibu pn roshanna...balik deting nnt masak sedap2 ye

Friday, May 8, 2009

pepagi buta lagi wa dah hangin

wa tak paham kenape makcik cleaner sebok2 suruh beli kertas A4 utk opis...menggelabah jee...balance kertas still cukup lagi...lagi mau suruh beli yg stok smpi 15 rim....tak masuk akai langsung..tu mesti nk fotostat buku resepi lagi tu...hantu punya makcik cleaner..

Thursday, May 7, 2009

kak su

wa nk balik umah..makan tgh hari...otw nk blek tu wa nmpk ade polis buat road block...btol2 dekat ngan area umah wa...ntah ape kes ntah nk buat road block tgh2 hari pekak nih...sebagai warga yg lengkap serba serbi, wa tak takut ape2..

smpi umah wa tgk motor hebat wa, kakak suzuki dah takde.....wa tny incik ibu mane moto hebat wa???incik ibu bilang incik bob yg bawak kakak suzuki tu..hahahaha...wa hanya tersengih2.....moto tu dah 3 thn road tax dier mati....hehehehe

_______________update terkini_______________

*incik bob pulang ke rumah dgn selamatnya tanpa disaman...hasilnya wa yg kena marah sebab tak hidupkan road tax itu...kikikiki

Wednesday, May 6, 2009

kurus!!!

impian utk perut menjadi kempis berkecai...........incik ibu masak sambal petai.....wa tewas...

*nasik 2 kali tambah

Tuesday, May 5, 2009

saya masih lagi lelaki sejati..bukannya wanita kosmetik

wa bershopping mcm org pompuan tadi...cilakak.......

seluar size 34 menjadi semakin fit..adakah...................????

disko disko

kt meja wa kt opis subang nih, lampu berkelip2 mcm lampu disko..sakit mata wa...wahhh....alasan yg kukuh utk pulang ke rumah sekarang...