Thursday, December 30, 2010

sekali lagi perihal lif dan BBM

kalu dah asik ber BBM sambil tunggu lif tanpa menekan butang, wa rase smpi kiamat pun lif tu tak dtg2...haiisshhhh.....

Monday, December 27, 2010

BBM

ber BBM sambil berjalan untuk menaiki lif adalah baik kerana ia boleh mengelakkan kita daripada melakukan dosa misalnya zina mata...tapi masalahnya wa nk naik tingkat atas bukan tingkat bawah!!!pantek!!!oh ya..mencarut memang berdosa

4 perkara di opis maju junction

1. cerita bola Suzuki AFF Cup tak abis2 lagik..wa kt opis dah jd mcm org jepun...kt opis wa byk sungguh engineer dan designer dari indon....sumer tu member2 kamcing...kalu diorang bukak citer pasal bola je, wa pulak yg menjadi "mat mintak maaf" on be half malaysian fans.dah mcm org jepun asik terhangguk hangguk kepala...chooiii...

2. kt opis wa, makcik cleaner baru ini sungguh terlebih rajin...kekadang wa mintak tlg amik kan air putih..."nah dik...akak dah buatkan air neskepe"...

3. ada jelmaan mapis mocin kt opis wa...muke dah ada iras2...cara gelak pun dah sama..wa nk try sakat dier nk tgk adakah sebijik 100% mcm mapis mocin

4. wa masih lagik blom tgk citer hantu kak limah...yg wa dah tgk halimah jongang je

Tuesday, December 21, 2010

snap shot : yg terbaik dlm hidup wa


sekali lafaz saja...tapi ramai org ckp time wa lafaz akad tu laju mcm keretapi...sebenarnya salah..ianya adalah laju seperti jet...


time sarung cincin nih wa dah bole tergelak2 dah..kalu tak sblm tu wa pucat lesi....isap rokok sungguh banyak....dah selesai...senyummmmmmmmm



cium cium cium


pelamin nih dgn jaya nya construct sendiri..amacam???


bersanding kt side pompuan - kaver line telinga..ngah bingit sebab ade band "pearl jam"dok pukul kompang



gambar nih tukang amik gambar yg buat...tapi gambar tak siap lagik..dier kasik 1 keping je sbg intro


kt umah shah alam....

sampai ke sudah wa tak dpt mkn lauk yg kt depan tu


"saya tidak takut...saya sudah ada askar2 yg sedia berkhidmat", kata isteri wa

askar wataniah no.2, wa, askar wataniah no.3 & askar wataniah no.4

Thursday, November 18, 2010

cerita makcik cleaner bakal menjelma

kt opis baru nih ade 3 org makcik cleaner..hehehehehe..wa rase lah kalu 3-3 org bikin onar, mau meriah balik wa nyer blogspot nih...


Tuesday, November 16, 2010

selesai sudah

alhamdulillah..segalanya selesai.....sekarang dlm minggu ini jari 3 jari wa berwarna oren..ahaks

Tuesday, November 2, 2010

mungkin

kalu dah bekerja ngan org korea nih, mesti wa akan menjadi lebih berdisiplin.......





mungkin.............

Monday, November 1, 2010

chenta hati


ohh!!!!!!can`t wait

november sudah datang

berhabuk sudah wa punya blog...lama gilak wa tak update....skill2 menaip pun dah makin tercemar nmpknye nih....okeh....wa start blek bercerita ehh....

kisah no. 1
sepanjang dari bln 12 2009 membawak ke penghujung bulan 10, byk sgt mende2 palat yg jadik kt wa...disebabkan kesilapan diri sendiri dan kesilapan keadaan..ohhh....memang palat rasanya..so wa nk ckp kt lu org sumer rasa palat itu adalah sungguh tak best okeh!!!!nasib baik lah wa ada chenta hati yg baik hati yg ada ngan wa sepanjang penurunan gred dlm hidup wa time tu...dier lah yg selalu ada ngan wa time suka,duka,kaya,miskin,bangang,pandai,jahat,baik,hitam,putih,naik,turun,depan,belakang,kiri,kanan dan memacam lagik lah..dier jugak lah yg byk kasik wa nasihat n moral support...time wa sakit si chenta hati jugak lah yg jd doctornya....wahhh...sedih2 wa time tu, bole jugak lah wa sengih tersenyum time dier ade ngan wa...wa ade duit sikit, wa share sikit ngan si chenta hati..si chenta hati ade duit sikit, dier share byk ngan wa..berganda!!!..ohh...memang bersyukur wa dpt si chenta hati ini....itu pasal la wa sayang sgt ngan dier.....ahhh..ckp byk tak guna..chenta hati tu adalah segalanya.....

kisah no.2
thn 2010 nih wa dah bekerja ngan 3 big company...

kisah no.3
alhamdulillah...wa akan kembali stabil insyaallah...mcm dulu2 balik...rezeki nk kawen kot...

kisah no.4
wa sayang sama chenta hati wa

Friday, August 20, 2010

buat pertama kalinya dlm hidup wa...........kisah seram...

buat pertama kalinya dlm hidup wa di arena tulis blog nih, wa memberitahu yg wa dah tak keje ngan kapal terbang lagik...dah quit sejak bulan 2 hari tuh setelah 5 thn wa kasik khidmat wa......skang nih wa back to the roots...keje sama line ngan mende yg wa blaja dulu..agak berkarat sudah otak nih nk membiasakan diri..kena polish balik nih...

task pertama yg wa dpt kt tpt keje baru nih...wa kena duduk lepak kt site...so projek tu dah kick off rabu lepas...ohh lupe nk crite...projek nih adalah projek re-furbish bangunan opis kerajaan..10 tingkat wa kena hendel sumer tu....nasib baik ade assistant...bangunan nih dah 2 thn tak berpenghuni..bangunan old skool...thn 70`an punya bangunan..

menurut penjaga dan pak-pak guard kt bangunan tu, bangunan tu memang berhantu...mcm2 la dier citer...especially kt tingkat 5..ade yg ckp nmpk org takde kepala jenjalan lah...nmpk pocong lah...dgr bunyik org bertukang lah time mlm2....suis dah padam tibe2 lampu menyala lah..lif yg rosak tetibe jee terbukak lah...mcm2 lagik lah...agak seram jgk lah...ini memang benar...

yg paling hebatnye, kitorang kena bekerja 24 jam kt site tu...sebab nk kena kejar date line...ahhh sudah...dah la bangunan tu takde fully power supply...ade kt sesetengah tpt je..wa plak sentiasa ada kt site tu...siang ke...mlm ke...tp selalunye siang membawak ke mlm..abis pun paling bangsat pkol 2 pagi..tu dia dier punye meremang bulu-buluan...

dan tadi......tadi dlm pkol 9 mlm...perut wa terasa agak gampang sakitnya..nk terberak....dah sudah..toilet plak terletak di celah2 bedah...dan takde lampu...antara perasaan takut dan perasaan nk terberak, perasaan nk terberak lebih menguasai minda wa..memang wa dah tak tahan....

daripada 10 tingkat tu, toilet di tingkat 5 adalah toilet yg paling banyak mendapat sisa2 pencahayaan...tu pun cahaya dari street light yg masuk menyuluh kt lubang2 kecik kt toilet tu....demi menjaga maruah wa agar tak terberak dlm seluar di hadapan konsikong warga pakistan, wa gagah kan diri wa utk memberak kt toilet tingkat 5 tuh...

masuk je toilet memang horror..cahaya samar2...wa dah tak peduli...ape yg dtg pun wa tetap redha walaupun di bulan ramadhan....dan di toilet itu jgk lah.......WA BERAK DENGAN TAK TUTUP PINTU SEBAB TAKUT...

Monday, August 16, 2010

ini memang gampang tahap climax

http://www.youtube.com/watch?v=oYyuZWTzQ80

Thursday, July 29, 2010

Perangai pemandu malaya

Kalu sblm ni wa drive je kakak savvy,mesti dgn gaya jpj..duduk2 je terus pakai seat belt..time on the road kalu lampu merah,mesti berenti tggu smpi ijau..kalu tgh drive ade lak incoming cll,wa tak jawab...dah berenti br wa return cll sape yg cll wa td tu..ohh..speed limit jgk wa patuh..kalu suruh bwk 60,wa bwk 40..teknik driving pun ala2 ustat..

Tu dulu..sejak sebulan yg lepas..tp td...wa bwk kakak savvy sambil bercakap henfon..lampu merah pun wa langgar..speed limit 60 wa tekan smpi 100..seat belt?pkai tali pinggang kt seluar ade la..tak teringat langsung seat belt..hari ni siap drive masuk emergency lane lagik kt faderal hway...

Apa ada hal..lesen wa dah renew dah..takde la mcm kura kura lagik bile drive kakak savvy

Thursday, July 8, 2010

sesi bersembang dgn kawan

wa : best tak concert usher smlm?
kawan : best
wa : lu rase badan usher sebijik tak mcm bdn wa?
kawan : tak langsung..tang buku lali ade la
wa : elehhh...jeles...

diam kejap

wa : kalu ade gamba wa ngan gamba usher kt dlm akuarium, dah tentu2 paul si sotong tu pilih gambar aku
kawan : eeeee.....gay ngan sotong
wa : eh ehh...tak tak..sotong tu tetibe tukar nama....nama dier paula

Friday, June 25, 2010

bile binatang ade facebook

komfem status dier berbunyik mcm nih :

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?



Tuesday, June 22, 2010

30 thn

dah 30 thn rupenyer incik bob dan incik ibu berkahwin..hari nih, 22/06/10 genap 30 thn anniversary diorang...happy anniversary to both of u..lots of love....

nota kaki : sepanjang 30 thn perkahwinan diorang, terhasil lah 4 org produk yg cemerlang

Friday, June 11, 2010

hingus

situasi sebenar :
hingus kt dlm idong membantutkan kerja2 mengorek taik idong

situasi tak benar :
cuba juga mencelup jari didalam hidung....berlendirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sunday, May 30, 2010

tragedi pukimak berulang kembali

blackberry wa hilang...cibai

Sunday, April 25, 2010

satu kereta..seorang mangsa...bapak si danial

lama dahulu...berbelas tahun yg lampau...ade lah seorang jiran wa..nama dier sabri...tp kitorang adik beradik selamba je ejas nama dier jadi sabran...si sabran nih agak kelam kabut jgk orgnya...rambut pesen sikat tepi terpacak kt belakang mcm blanka....dier drive keter jenis fiat lama yg kalau sekali lu org tepuk kt bonet dier, berguguran karat2 jatuh berterabur kt celah2 pintu..keter fiat dier kaler biru...mmg old skool abis lah keter si sabran nih
satu hari si sabran nih offer askar wataniah 4 pegi jalan2...jenjalan kt area tasik shah alam...bergelintau la si askar wataniah 4 tu dpt jenjalan...maka petang itu berjalan2 lah askar wataniah 4 ngan si sabran 1 family...menjelang magrib askar wataniah 4 pulang ke rumah...terus masuk mandi...wa plak masih lepak kt luar umah...sekali tu wa tertoleh kt umah sabran..ngah tgk si sabran tgh dok ejas nk naikkan tingkap keter dier....wa pun pergi lah rumah si sabran tu..tny "ape ke hell nyer yob?"
"tingkap nih tak bole nk naik..td adik kamu bukak..dah rosak..tak bole nk naikkan balik"
kedengaran bunyik petir secara tiba2...keesokkan pagi wa tgk keter si sabran tu bertingkapkan plastik sampah demi mengelakkan air hujan masuk kedalam keter...

Friday, April 23, 2010

luka luka kejadian...

mencukur janggut time azan magrib berkumandang bole mendatangkan kecederaan parah..pasrah...berdarah-darah....punahh....menggelabah....


*nota kaki : tercalar sedikit hensem kt bahagian dagu wa

Wednesday, April 21, 2010

bau kaki si gulam

gulam..seorang remaja india muslim...berwarna hitam pekat...dier nih setingkatan ngan wa time wa skolah kt shah alam dulu..cuma kelas lain2..wa kelas pandai..dier kelas lain.. =]

time skolah tingkatan kt shah alam dulu, wa ulang alik dr umah..tak jauh mane pun...si gulam nih pulak duduk asrama...walaupun wa ngan gulam tak sama kelas, tapi kitorang tetap kamcing...kamcing2 mcm2 tu jee...asal jumpe tegur..asal tegur jumpe..lebih kurang mcm taik ngan jamban laaa persahatan kitorang...

satu hari, time semayang jumaat, kitorang pegi semayang jumaat sama2 kt masjid shah alam kubah kaler biru...jalan kaki je..wa jalan kaki sorang2 dari rumah manakala gulam jalan kaki dari dari asrama beramai2 dgn bebudak asrama yg lain...kitorang berjanji utk bertemu kt bwh pokok ceri blkg balai polis..pastu jalan sama2 ke masjid utk mencari pahala...

sampai kt masjid kitorang lepak kt port biasa iaitu kt blkg masjid smbil mengunyah ais krim roti...khutbah jumaat kedengaran sayup2 je..tapi suara berborak kedengaran sungguh clear...sambil melantak ais krim roti, kitorang isap rokok dengan berbaju seragam skolah shah alam..hebat kan kitorang..padahal time tu baru form 2..perangai mcm setan!!!!

ngah syok2 berborak tiba2 wa terbau satu bauan yg cukup aneh...bau dier busuk2 masam...mula2 tak kuat bau dier..lama2 dah jadi kuat dan tengit..wa mencari punca bau tu dtg dari mana...toleh punya toleh bau tu datangnya dari gulam yg duduk kt sebelah wa...

dengan tenang gulam melunjurkan kakinya sambil membukak stokin skolah dier..tersengih2 nampak gigi...perrgghhhhh...bau pekung kemain...hampir termuntah wa dibuatnya....setahu wa, stokin skolah adalah berwarna putih dan bukannya berwarna sebelah kelabu kehitaman dan sebelah lagik warna coklat kehitaman...gulam gulam....bau kaki lu mmg menyengat...terus wa tak sembahyang jumaat hari tu....

tadi wa balik kerja...pkol 11 mlm...smpi umah wa bukak kasut....tibe2 wa teringat bau kaki gulam...hari nih bole plak lebih kurang sama baunya dgn bau yg pernah wa cium berbelas tahun dulu...cilakak!!!!

Monday, April 19, 2010

monday madness

apahal incoming email yg wa dpt sumer nye masuk kt spam mail???apahal apahal apahal?????nk carik gado ka???

okeh...wa ade teka teki :

ahhhh..nanti2 lah..tak de mood

Monday, April 12, 2010

kenape wa benci sgt dgn pakcik pkai ketayap yg membawa keter

memandu keter time tgh hari memang palat..dgn mengantuknye..dgn panas nye..sumer2 lah..lengkap...kalau kt highway, speed limit 110 km/j..wa selalu tekan smpi 130 km/j....tp kalau ade PAKCIK TUA PKAI KETAYAP YG BAWAK KETER KELISA duduk kt lane paling laju dan hanya memandu 50 km/j kt NKVE highway memang bertambah palat laaa mood wa..kasik high beam tak jalan..kasik hon bertubi2 pun tak layan..last2 wa potong PAKCIK TUA PKAI KETAYAP YG BAWAK KETER KELISA tu dari side kiri..wa slowkan kakak savvy wa...kasik hon satu kali..pakcik tua terperasan...saat dier toleh ke arah wa, cepat2 wa angkat tangan tunjuk penumbuk kt dier...pakcik tua tersengih2 mcm setan sambil mengangkat middle finger....hawau!!!!!wa jadi marah..."kalau wa tinju pakcik tua nih mau biru jgk anak mata" kata wa sambil memecut keter laju2 dgn otak ligat mencarik stesen minyak tepi highway utk berenti kencing

soalan teka teki kehidupan wa

wa bwk kakak savvy nk balik umah..cilok sana sini..langgar lampu merah....masuk simpang tak kasik signal...hon keter depan tak pasal2..apakah sebab nya??

a) wa nk terberak
b) nk tgk sape yg tersingkir AF8








jawapan ; dua2 sekali..kakakakak

Friday, April 9, 2010

nasik lemak dan nasik beriyani

perut lapar...lapar sgt2.....pkol 11 pagi baru terhegeh2 nk carik nasik lemak...tetibe plak wa terasa mengidam nk mkn nasik lemak lauk sambal sotong ngan kerang..letak kuah kari sket..perrrgghhh...dier punya pergi lps tu mmg laju....wa roger kt kedai yg paling dekat dgn wa...nmpak gaya takde..dah abis...pusing2 lagik mencarik kedai yg still jual nasik lemak pkol 11 pagi..gagal..gagal..gagal...gagallllll...cilakak btol..tak tau ke yg wa nih bole mendatangkan keuntungan perniagaan diorang..sebungkus nasik lemak ibarat 15,276,992 titik peluh pesawah..

akhirnya kedai mamak menjadi pilihan secara terpaksa...tiada nasik lemak dijual disitu...masuk kedai mamak secara auto selera wa berubah kepada nasik beriyani...pilih port yg paling dekat dgn tv dan terus meng order....."oi...teh o ais ngan mintak nasik beriyani ayam satu..nasik extra..ayam nk bahagian peha..cepat sikit..wa lapar" wa bersuara kt mamak tukang amik order...sambil menengok akedemi fantasia 8, wa menunggu nasik beriyani dgn penuh kesabaran dan kelaparan...

selang 18 menet, nasik wa sudah sampai beserta bil berharga rm8.50.....tanpa baca bismillah tetapi telah membasuh tangan,wa terus menyuap nasik beriyani tu dgn penuh bergaya...masuk suapan ke 3 wa terus minum air dan pergi bayar...cilako.....terkunyah bunga lawang...siapa tak baran!!!!!!!

Thursday, April 8, 2010

29 thn yg dulu

29 thn yg dulu, wa masih lagik kaler merah2......selepas 29 thn kulit wa semakin menjadi spt lewis hamilton...jgn lagik 29 thn kulit wa menjadi spt nat king cole sudah...hepi besday oyett!!!

seperti biasa, kalu nk komen sila tinggalkan hadiah

Monday, March 29, 2010

sisa2 terakhir diri wa sebelum menjadi kanak2 berumur 29 thn next week

"abang...mintak marlboro merah kotak besar 1" kata wa kepada cashier 7-11 yg baru je lepas abis SPM


*sumpah wa masih muda

Friday, March 12, 2010

pengumuman

wa skang nih sgt bizi..sebuk menangkap rusa yg terlepas dr zoo..harap maklum

Thursday, March 11, 2010

berbekalkan pengalaman yg ada.........

abdul masalah dan siti nur problem...tolong berambus keluar dr hidup wa....sekian terima kasih...

*lepas nih wa nk belajar cara2 mencarut dlm bahasa senegal

Wednesday, February 24, 2010

ajaib

wa balik umah dr tpt keje...malam hari..lebih kurang pkol 8.30 mlm....bdn penat...sedang elok wa lepak2, tibe2 tipon rumah berbunyik...incik bob menggelupur berlari nk jawab tipon....wa pun curik2 dgr laaa...ngah berteka teki ngan diri sendiri pun ade gak dok nk teka sape yg tipon tu...tibe2 jeee wa dgr incik bob gelak kaw2...

abis ckp tipon, incik bob kasik tau ibu...."tadi etek sanah tipon...etek ckp si siti tu tak jd mati..idup balik"

nota kaki : etek tu adalah makcik dlm bahasa minang...yeee..incik bob org minang...tp tak la kabau sgt..ohhh..etek tu takde kena mengena ngan tetek....tp mempunyai tetek


*update sikit : jongang jongang jongang...ko halimah jongang...jongang jongang jongang halimah gigi jonganggggggggggggggggggggggg.....cilake...berkampung plak lagu tu dlm pala nih

Monday, February 22, 2010

bapak wa seorang hero

kelihatan bulu kening incik bob seakan akan wolfverine...tebal semacam jeee..nk masuk 29 thn wa hidup baru hari siang tadi wa perasan...nmpknye bapak wa nih seorang pewaris super hero...esok wa nk check tangan dier plak lah...mane tau kot2 ade pisau terselit celah2 jari...baru padu kehidupan!!!!

Wednesday, February 17, 2010

wa masih hidup....

sudah berzaman wa tak update blog...hari nih wa nk tulis lah....

lokasi : rumah shah alam
waktu : pkol 11 mlm lebih kurang

kelihatan incik ibu sedang melayan chennel 816 = acara sukan snooker dgn begitu tekun....rase mcm nk ajak incik ibu main snooker kalah bayar la plak pas nih...incik ibu wa rock..incik ibu lu org???

Wednesday, February 3, 2010

pengalaman ber opis baru

sedia maklum, wa dah ber opis baru skang nih berkuatkuasa 1 feb....atas arahan big boss...di transfer nye wa kt sane...opis lama dulu kt subang airport....kire kalu working hour tu kena masuk pkol 8.30 pagi, pkol 8.45 wa still atas katil lagik...shah alam - subang...bukan jauh mane pun...skang nih..opis wa sgt la dekat.....DEKAT DGN LCCT AIRPORT...btol2 kt ngan lcct...cilakak...5 thn wa g keje takde tol, la nih hari2 kena menghadap tol...barai wooo...masuk keje pkol 8.30 pagi gak..pkol 7.00 wa dah kuar umah..bayangkan lah pkol bape wa kena bangun tido???

okeh...setakat yg wa dah bekerja kt sane nk masuk 4 hari, ini yg wa dpt observe :

1.department wa dikelilingi ngan makcik2...tau la lu org nnt...kasik ayat manis sikit je kompom mkn tgh hari membawak ke mkn petang ditaja oleh makcik2 solehah...ohhh...baru 1st day masuk keje wa dah pandai mengarah sorang makcik berbangsa melayu dan berpangkat senior utk membuat air teh-o utk wa...yg jantan plak ade la 2-3 kerat...kt situ wa rase wa yg paling hebat dan canggih...yg paling bergaya pun bercitarasa menjerumus kearah mat rempit...

2.hampir setiap masa telinga wa disumbat ngan ipod...layan lagu lagik bagus..hampir disyaki pekak oleh boss baru wa sebab dier panggil nama wa utk meeting tp wa dgn selamba terhangguk2 melayan lagu "kings of leon"...sekeh kang br tau

3.internet ade kt opis tu..tp ape nyer gampang facebook pun takleh bukak...itu satu hal...blogspot pun kena banned...apa crita???nasib baik wa ni memang dilahirkan bijak walaupun wa buta IT..wa bukak blog wa ngan kaedah allternatif...tp hanya bole baca dan tgk org lain nyer blog saje..nk sign in ngan nk tgk komen harammmm....oh ya...ber ym pun wa kena ikut yahoo mail...cilakak bebenar rasenye...

4.tiada lagik makcik cleaner yg ber handbag LV disitu..yg ada hanyalah brader cleaner berketurunan bangla yg berketiak busuk...baru bukak pintu dah semerbak aroma...mungkin wa akan tulis pasal brader cleaner berketurunan bangla yg berketiak busuk ni utk menggantikan citer makcik cleaner yg berhandbag LV...

okeh...skang nih wa nk tny...mcm mane nk hack ngan crack server room supaya wa bole berfacebook spt org2 normal???sila jawab!!!

Monday, January 25, 2010

angpow tiada

ohhhh...raya cine nk dtg..ade sape2 yg nk kasik wa angpow tak????berharap opis baru wa tuh boss dier org cine, malangnye menyambut maaf zahir batin jgk

Saturday, January 23, 2010

seakan copot copot jantungku



penangan naik keter hj bob...hambekkk...balik umah wa terus carik kt internet...dapat dan terus melekat...mane bole wa sorang jee kena rasuk ngan lagu keroncong nih...

Friday, January 22, 2010

ura ura

wa dgr mak cik gemok dah nk upgrade harga nasik lemak dier...tiunama...harga cili ngan telur masih ditakuk lama lagik laa samdol....lu jgn nk suruh wa mem boikot lu punye nasik lemak....kecundang layu ikan bilis kt dlm tray tu nnt...jgn berani2 nk naikkan harga nasik lemak tuh

Thursday, January 21, 2010

hijrah itu komfem...

wa akan berhijrah ke satu corporate company yg baru...bermula 1 feb 2010....mintak2 laaaa tak terjumpa mcm spesis makcik cleaner yg pakai handbag LV kt opis baru nnt...

backpacking dan mari berjalan

acara backpacking akan berjalan tidak lama lagik.....lokasi???????hehehehehe......clue dier lu carik konsert pearl jam yg paling dekat ngan malaya.....heheheh...yg penting bukan kt singapore or indonesia...

Saturday, January 16, 2010

kenape kenape kenape????

kenape harus jd lagi sekali????

Wednesday, January 13, 2010

ooooooooooooooo

oh cilake...baru wa tau nuffnang nih punye kegunaan...babi punye ketinggalan

Tuesday, January 12, 2010

kalender

perrgghhhh...kalu nk ikutkan pengiraan matematik, ngam2 lagik 10 bulan nih....

take one....stand by....3, 2, 1, action..................

"cantik baju lu"

"mesti lah...beli kt U.S.A"

"hek eleehhh....Uptown Shah Alam"




Sunday, January 10, 2010

review citer alvin n the chipmunks (tertipu)

td wa g wayang tgk citer alvin...selama nih wa membayangkan apa itu cipet...tp rupe2 nye cipet itu adalah jenis chipmunk betina...sape ckp cipet itu adalah mende yg tak senonoh?

Wednesday, January 6, 2010

attention

mak cik cleaner yg pkai hand bag LV dah takde dah kt opis wa..kena diberentikan...

Monday, January 4, 2010

sup ooohhhh sup

hari nih wa sgt lapar.....bukak tudung saji ade lauk kari ikan ngan kentang goreng cili...tp jiwa wa terasa mcm nk mkn sup...sup yg D.I.Y..cincai punya sup...letak kentang, sayur sikit2, kiub ayam, carrot, ayam...yesss...wa terasa mcm nk mkn sup...magrib2 cenggini kalu layan sup pastu kena la plak hujan2 memang meletup...bahan2 dah ready..wa korek segala isi kt dlm peti ais...kuarkan ayam, potong bawang ngan sayur bagai, pastu cuci ayam...incik ibu hanya tersengih melihat gelagat anak hensemnya yg cuba berdikari utk masak sup seorang diri...takpe....janji wa kenyang...wa sambung kembali kerja2 utk meng sup kan diri hari nih..tiba2 wa terdengar suara incik bob bercakap ngan incik ibu"mlm ni kalu pekena ikan siakap tiga rasa, tom yam ngan telur bungkus cantik gak nih"

hapeeeee!!!!!!!!sup dah nk mendidih dah tu

Sunday, January 3, 2010

cipap btol permulaan 2010

semangat awal thn wa telah diserang dgn objek ni...datang dr uptown...melekat smpi skang..tak pasal2 wa search kt youtube...