Wednesday, February 3, 2010

pengalaman ber opis baru

sedia maklum, wa dah ber opis baru skang nih berkuatkuasa 1 feb....atas arahan big boss...di transfer nye wa kt sane...opis lama dulu kt subang airport....kire kalu working hour tu kena masuk pkol 8.30 pagi, pkol 8.45 wa still atas katil lagik...shah alam - subang...bukan jauh mane pun...skang nih..opis wa sgt la dekat.....DEKAT DGN LCCT AIRPORT...btol2 kt ngan lcct...cilakak...5 thn wa g keje takde tol, la nih hari2 kena menghadap tol...barai wooo...masuk keje pkol 8.30 pagi gak..pkol 7.00 wa dah kuar umah..bayangkan lah pkol bape wa kena bangun tido???

okeh...setakat yg wa dah bekerja kt sane nk masuk 4 hari, ini yg wa dpt observe :

1.department wa dikelilingi ngan makcik2...tau la lu org nnt...kasik ayat manis sikit je kompom mkn tgh hari membawak ke mkn petang ditaja oleh makcik2 solehah...ohhh...baru 1st day masuk keje wa dah pandai mengarah sorang makcik berbangsa melayu dan berpangkat senior utk membuat air teh-o utk wa...yg jantan plak ade la 2-3 kerat...kt situ wa rase wa yg paling hebat dan canggih...yg paling bergaya pun bercitarasa menjerumus kearah mat rempit...

2.hampir setiap masa telinga wa disumbat ngan ipod...layan lagu lagik bagus..hampir disyaki pekak oleh boss baru wa sebab dier panggil nama wa utk meeting tp wa dgn selamba terhangguk2 melayan lagu "kings of leon"...sekeh kang br tau

3.internet ade kt opis tu..tp ape nyer gampang facebook pun takleh bukak...itu satu hal...blogspot pun kena banned...apa crita???nasib baik wa ni memang dilahirkan bijak walaupun wa buta IT..wa bukak blog wa ngan kaedah allternatif...tp hanya bole baca dan tgk org lain nyer blog saje..nk sign in ngan nk tgk komen harammmm....oh ya...ber ym pun wa kena ikut yahoo mail...cilakak bebenar rasenye...

4.tiada lagik makcik cleaner yg ber handbag LV disitu..yg ada hanyalah brader cleaner berketurunan bangla yg berketiak busuk...baru bukak pintu dah semerbak aroma...mungkin wa akan tulis pasal brader cleaner berketurunan bangla yg berketiak busuk ni utk menggantikan citer makcik cleaner yg berhandbag LV...

okeh...skang nih wa nk tny...mcm mane nk hack ngan crack server room supaya wa bole berfacebook spt org2 normal???sila jawab!!!

10 comments:

nadya said...

go to facebook proxy dgn meng google FACEBOOK PROXY, pilih mana2 yg berkenan..and try sig in dr situ... selamat mencuba.

Dania said...

update blog from http://ping.fm .
kalau bukak facebook/ym try http://ebuddy.com

k.e.r.i. said...

berfesbuk via blekberi sudah.
ahahaha

oyett said...

nadya,
tak bole...gagal

robot,
tq

dania,
tak dpt..sistem kebal

keri,
tu je la yg mampu..dah kecemasan...tp blekberi cpt abis bateri

Darab Dua said...

peh! huduh peel opis baru lu nih. nak blog pun tak buleh. takkan kasi bukak utusan online sahaja. hahaha~

Anonymous said...

try bkk facebook lite

sha said...

nampaknye pengawalan sistem internet kat opis baru lu nie dah bjaye buat lu bkerja dgn tekun...

tahniah...


kehkehkeh...

vidadarisakura said...

wa bedoa bangla tu punya bau badan tejangkit dengan lu.haha

Anonymous said...

dowload ultrasurf.com
nnti..sume benda yg kena tahan..ble buka..try out la..

B I L L Y said...

i keje kt lcct gak..