Friday, August 20, 2010

buat pertama kalinya dlm hidup wa...........kisah seram...

buat pertama kalinya dlm hidup wa di arena tulis blog nih, wa memberitahu yg wa dah tak keje ngan kapal terbang lagik...dah quit sejak bulan 2 hari tuh setelah 5 thn wa kasik khidmat wa......skang nih wa back to the roots...keje sama line ngan mende yg wa blaja dulu..agak berkarat sudah otak nih nk membiasakan diri..kena polish balik nih...

task pertama yg wa dpt kt tpt keje baru nih...wa kena duduk lepak kt site...so projek tu dah kick off rabu lepas...ohh lupe nk crite...projek nih adalah projek re-furbish bangunan opis kerajaan..10 tingkat wa kena hendel sumer tu....nasib baik ade assistant...bangunan nih dah 2 thn tak berpenghuni..bangunan old skool...thn 70`an punya bangunan..

menurut penjaga dan pak-pak guard kt bangunan tu, bangunan tu memang berhantu...mcm2 la dier citer...especially kt tingkat 5..ade yg ckp nmpk org takde kepala jenjalan lah...nmpk pocong lah...dgr bunyik org bertukang lah time mlm2....suis dah padam tibe2 lampu menyala lah..lif yg rosak tetibe jee terbukak lah...mcm2 lagik lah...agak seram jgk lah...ini memang benar...

yg paling hebatnye, kitorang kena bekerja 24 jam kt site tu...sebab nk kena kejar date line...ahhh sudah...dah la bangunan tu takde fully power supply...ade kt sesetengah tpt je..wa plak sentiasa ada kt site tu...siang ke...mlm ke...tp selalunye siang membawak ke mlm..abis pun paling bangsat pkol 2 pagi..tu dia dier punye meremang bulu-buluan...

dan tadi......tadi dlm pkol 9 mlm...perut wa terasa agak gampang sakitnya..nk terberak....dah sudah..toilet plak terletak di celah2 bedah...dan takde lampu...antara perasaan takut dan perasaan nk terberak, perasaan nk terberak lebih menguasai minda wa..memang wa dah tak tahan....

daripada 10 tingkat tu, toilet di tingkat 5 adalah toilet yg paling banyak mendapat sisa2 pencahayaan...tu pun cahaya dari street light yg masuk menyuluh kt lubang2 kecik kt toilet tu....demi menjaga maruah wa agar tak terberak dlm seluar di hadapan konsikong warga pakistan, wa gagah kan diri wa utk memberak kt toilet tingkat 5 tuh...

masuk je toilet memang horror..cahaya samar2...wa dah tak peduli...ape yg dtg pun wa tetap redha walaupun di bulan ramadhan....dan di toilet itu jgk lah.......WA BERAK DENGAN TAK TUTUP PINTU SEBAB TAKUT...

4 comments:

h a n i e said...

buatnya "benda2 aneh" tu muncul depan lu time tu mcm mana?
wa tak sanggup nak byg aksi lu lari..

hahaha

Zavina said...

fuhh.. mmg seram cerita ni, seram mmbayangkn kau berak x tutup pintu, hantu tu pon seram nak takutkn kau.. satu soalan, jmban duduk ke jamban cangkung?? kakaakaa

tasekM said...

dia org semua dh kena tangkap yett.... memberaklah dgn aman.


.

Anonymous said...

ada fb dak?i nk add.