Friday, August 29, 2008

belanjawan 09 - harga rokok naik lagi

harga rokok naik lagi.....damn.....tak penah nye nk turun...wa still ingat lg beb....wa start isap rokok memula dari zaman time tu marlboro 7 = rm 1.70 (pembelian rokok kotak secara konsisten...kalu tak asik beli yg batang punye tak pun pow jee rokok org)...time tu harga rokok murah nk mampos..
  • yg 7 btg = rm 1.70
  • yg 14 btg = rm 2.70
  • yg besar = rm 3.30
  • yg jual batang2 = rm0.30
pastu tiap2 tahun naik harga...benci btol wa...pastu yg kotak 7 batang punye lesap,ganti pulak ngan 10 btang....pastu ade laaa pulak cadangan supaya yg kotak 10 tu dihapuskan jgk...malaun mane ntah punya idea tu...

ni wa nk crite satu kisah ni...time nih wa kt still study kt matrix lagik....ade laaaa satu kedai baru bukak....so kt kedai tu laaaaa tpt kitorang selalu beli rokok dan lain2 lagik....nk dijadikan crite satu hari tokey kedai tu agaknye dah takde pekerja baru...so dier suruh laaaa anak dara dier jaga kedai tu...wa igt lagik nama awek tu..ayu...ayu nih agak cun jgk laaa org nye....br lepas abis spm...so makin laku laaaa kedai bapaknye didatangi jantan2 hensem dan gagah yg blaja kt matrix tu...

kitorang suke sgt sangat time si ayu nih jaga kaunter...bukan ape...kalu dier jual rokok bole discount beb....rokok 7 batang = rm 1.00....yg 14=rm2.00....yg 20=rm 3.00.......wahhhhhhhh...hepi pakcik....dlm masa 2 jam jeee abis sumer rokok yg ade kt kedai bapak ayu nih...heheheheh.....sumer pakat borong byk2....wa igt lagik wa beli rokok 20 (3 kotak)14 (2 kotak) yg 7 (10 kotak)...terbaikkkkk....lebam muka isap rokok... =)

disini wa nk ucapkanlah terima kasih kepada ayu sebab membuatkan wa menjadi seorang perokok tegar....susah beb nak brenti.....n disini jugak wa merayu kepada ayu supaya keje laaaa kt kedai 7-11 yg kt umah wa nih.....tak tahan wa nk beli rokok byk2 skang nih...

p/s : ade sorang lagik nama ayu time wa kt matrix dulu...yg ayu nih dier jual nasik campur kt bwh hostel pompuan..ayu ni seorang yg sumbing..memang murah nasik dier jual...lu amik laaa lauk ape pun..lauk ayam ke,sotong ke,ikan ke,amik laaa ape2 pun...yg pasti harga nya tetap sama "hua hinggit hehehah" (dua ringgit setengah)

4 comments:

adiepot ketepot said...

cuba cari ayu kat fesbook. musti ada. haaaaa....

(eh bleh tak ko buang verification feature ni? leceh betul.)

o-y-e-t-t said...

heheheh......cmner nk buang verification

Ki Moira said...

harga handbag tak pernahhhhhhhh naik :P

o-y-e-t-t said...

cik mira.....saya tak memakai handbag...kalu saya memakai handbag, sudah pasti la nama saya menjadi aliena...hehehehe