Thursday, August 28, 2008

IDIOTS GUIDE TO - "cabut cantik"

ada kalanya dimana seseorang manusia kekadang tersepit dalam situasi2 yg kureeennggg menyenangkan...mulalah terpikir cara2 utk melepaskan diri walau apa cara sekalipun lah...mula lah keluar sejuta alasan...itu lah yg dikatakan "cabut cantik"
______________________________________________________________________

SITUASI
anda sedang mencuba satu baju yg best...di fitting room baru anda perasan yg harganya bukanlah 50 ringgit...tapi 500 ringgit...poket pun ade 70 ringgit jee...ding dong.....

SOLUTION

amoi salesgirl : amacam miss...bole ka???manyakk ciantikk wooo u pakai...(sambil tersengih sengih)

anda : (stay cool)mmm..u tau kan..body i nih cantik sekali...baju ni pun sesuai ngan body shape i...tp baju nih...size dier pun kena ngan i...cutting dier pun ok..tp kalu ada kaler gold...tambah plak bling2...pastu kt bahagian pinggang dier ade butang besar 2-3 bijik...pastu kt depan nih kalu ade kerawang kerawang...mesti lagi sesuai kan ngan body i...kalu ade yg mcm tu,bukan takat 1 helai...5 helai i amik tau (alasan yg kononnya konkrit utk mengatasi masalah tak cukup duit dan membuat sedikit muka frust dan berlalu sambil cabut cantik)

KANTOI KALU BILA
dengan tenang amoi salesgirl tu pegi belakang stor dan amik baju idaman anda tu..hambeekkkkkkk....menjawab lah hang....

_______________________________________________________________________

SITUASI
anda sedang berjalan2 kt shopping mall....tibe2 datang plak lah sekor hamba Allah nih...hulur pamplet...pastu dengan pujuk rayu ala2 ella, anda pun cair dan terus ikut dier g booth dier

SOLUTION
agent : bang....senang je nih bang...tak payah payslip...abang sain jeeee...gerenti lulus...pastu yg ni takde interest...interest free...yuran pendaftaran pun takde...kad ni kad platinum bang..bla bla bla (dengan penuh yakin)

anda : ooooo...ye kee....tp kan...saya ni esok nk kena transfer keje...bos saya nk antar saya kt timor leste...kat sane kalu pakai cash lagik senang kan dr pakai kredit card...hehehe..btol kan..trima kasih laaa (ckp ngan nada belagak dan mintak diri sambil cabut cantik)

KANTOI KALU BILA
dah terang2 banner BANK OF TIMOR LESTE besar2 terpampang kt booth tu...bongok!!!!!

_______________________________________________________________________

SITUASI
anda nk pergi satu blind date.....tp harapan punah bile wajah blind date partner anda itu ibarat jamban yg tersumbat.muka dah la berjerawat...hitam....menggedik2 konon2 kiut...gemok...pendek....macam ba alif ba..kecewa dan hampanya anda...mulalah terfikir..."i'll rather be a real BLIND man than go for this blind date

SOLUTION
blind date : awak cerita laaa pasal diri awak pulak...saya dah cerita dah..cerita laa pasal keje
awak..pasal family awak...hobi awak ape...awak suke pompuan yg mcm mane...(bercakap dgn nada gedik...)

anda : (dgn penuh cemerlang dan penuh kaver line,perlahan2 kuarkan hp dan bunyikkan satu ring tone) haloo!!!...hah!!!apee???kat mane???mcm mane leh jadik pulak nih???bistu cmner???dah ade kt hospital laa ni???ok ok aku dtg sekarang..(pura2 off kan hp anda dan dgn gaya yg menggelabah)awak...saya kena balik lah...nenek saya kaki dier baru jeee masuk kt lobang jamban...skang nih ade kt spital....saya nk g jenguk dier laa nih...saya gerak dulu ye...(bangun terus dan dgn tenang mulakan langkah cabut cantik)

KANTOI KALU BILA
ade laaa pulak samdol mane ntah call time anda ngah elok jeeee ber drama ckp sengsorang....mau bergegar taik telinga dek kena vibrate hp nokia 3210 anda tu

____________________________________________________________________

konklusyen...........kalu korang kena @ terjebak ngan mende2 mcm nih...pikirkanlah jalan yg terbaik utk melepaskan diri anda tanpa menyakitkan hati org lain......tapi kalu suda kantoi busuk,sendiri mau ingat laaaa...

p/s : ada ubi ada batas...dah ada ubi tu bole la buat krepek pedas...


6 comments:

adiepot ketepot said...

cherita ini amat misteri bila font dan background sama kaler. iskkk

o-y-e-t-t said...

kalu lepas amatur tu kite panggil pro...kalu sebelum amatur tu kite panggil beginer...tp kalu sebelum beginer tu nk panggil ape???loklaq???heheheh

adiepot ketepot said...

aaahh...bleh pon baca. anda bleh tahan untuk chobaan pertama.ni berapa jam amek nak karang, pilih layout, pikir tajuk blog neh? ;P

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

yg 1st tu saya selalu buat.ahahahha

yg 2nd selalu buat taktau je..

yg last tu,ahahhahah.jahat ok.

ok.dah katam baca blog kamu oyett!!selamat tido.

nufirda said...

hahahaha..bro ..kes yg ke3 tu mmg dh jd kt aq..tp kes aq ade laen ckit..(dlm 1 pasaraya..aq dok tggu membe smpai..ade 1 mamat tu dok tenggek xjaoh dpan aq..wat2 b'lkon ckp kt tepon smbil pndg2 aq..jeng3..tgh2 b'lkon tu dy pnyer ENSET le gegar ngn ringtone2 nyer skali..kahakhakhahaha..)nk kta dy tngok org lain ..btw aq sorg je kt ctu..

nufirda said...
This comment has been removed by the author.