Friday, August 29, 2008

brand-brand yg terbaik dari bumi malaya

bersungguh jeee wa dok memerhati brand2 utk kaki kanan dan kaki kiri yg merapu nih...ade jgk gua dpt sumber2 drp org2 sekitar wa....contoh terbaik dan teringat adalah :
_____________________________________________________________________

1. kasut abibas / addis / (wa nmpk 2 kali beb brand ni)
  • ciri-ciri= kengkonon adidas lah tu..padahal adidas yg terlebih zat (pasal ade 4 line)
  • si pemakai = mat rempit, bangla si penjual di petaling street
  • boleh didapati di = pasar karat, kedai2 cap ayam
komen wa : sangat padan ngan mat rempit.

2. selipar billatong (yg nih kengkonon billabong...kecewa jgk laa mamat surfing kalu nmpk ni)
  • ciri-ciri= dengan tulisan bersambung yg berjaya mengelirukan pembaca sekeliling (yg nih adik wa yg nmpk & kasik tau kt wa)
  • si pemakai = komfem la member dier pasal selipar tu wujud kt kolej dier
  • boleh didapati di = kedai koperasi kolej dier...rm 3.80...so cheap!!!
komen wa : tak nmpk lg beb...takleh nk imejin.....

3. kasut niek ( kasut nih wa nmpk time wa nk parking kasut wa time semayang jumaat kt masjid kg subang...terbaik beb)
  • ciri-ciri = berbentuk hi-cut dan berdesign seperti air-force
  • si pemakai = makhluk yg sama2 semayang jumaat ngan wa
  • boleh didapati di = wa pun tatau celah bedah mane dier beli kasut tu
komen wa : lu punya kasut pasti selamat tak kena curik time semayang jumaat
____________________________________________________________________

konklusyen nye bukanlah wa nk kutuk brand2 canggih nih..tp kepada si DESIGNER itu,tolonglah carik identiti sendiri....takpayah laaa nk copy 100% pastu lu nyer brand terbalikkan jeee ejaan dier....sumpah sampah....lebih baik lu buat mcm distro-distro kt bandung tu...dah tentu2 ade label sendiri,design sendiri...kedai pun senonoh...malu la beb...malu kt si designer n malu jgk laaa kt si pemakai...better lu beli kasut bata jee...tak laa kena gelak sangat..kalu lu org ade penah nmpk brand2 canggih gak,lu ckp laaa kt wa...nnt wa tambahkan lagik koleksi...

p/s : sape nk blanje aku makan tgh hari esok nih???

3 comments:

Ki Moira said...

selamat datang ke dunia blog
hehe

blog anda saya klasifikasikan sebagai S - sarcastic

:p

o-y-e-t-t said...

wahhh....ya ka????saya akan lebih men sarcastic kan blog ini...diminta anda semua supaya tidak kerek kepada saya untuk mengelakkan daripada nama anda terbit didalam blog ini...bekerja lah dgn saya dan bukan bekerja untuk saya

nufirda said...

hahak ksian kn...