Monday, December 15, 2008

jawapan : teka teki siri 1

jawapannya :

pada zaman dulu kala di negara india, ada seorang mamat taiko tahap sivaji...mamat nih sgt disegani oleh penduduk kampungnya...segala perbuatannya menjadi ikutan pnduduk kampung..oleh demikian dia dipanggil boss...

boss ini sangat lah garang...semua manusia respek dan hormat pada dia...binatang2 pun sama juga respek sama dia...

akan tetapi boss ini ada sedikit panas baran..tahap iq nya pula zero..tersangatlah bodoh....ini kerana disebabkan dia mempunyai masalah pendengaran...memanjang salah jeeee apa yg didengarnya....

nak dijadikan satu cerita boss sedang duduk2 di rumahnya....tiba2 rumahnya telah diterjah..bukan oleh nas ahmad dr melodi...tp diterjah oleh lembu dan kambing....maka mengamuklah si boss itu...

di suruhnya keluar binatang 2 ekor tu...gagal...lalu boss pun mengambil parang dan berkata

"deyy!!!!!!kuluar..............kalu tidak aku sembelih sama kamu"

binatang 2 ekor itu bole buat kayu jee..tiba2 si lembu buat muka kesian...maka berbunyik laa si lembu

"booooooooooooooooooo...eebooooooooooooo"......

si bos yg bodoh dan pekak ini mendengar...maka terdetiklah hatinya dan berkata...."sudah lama ibu ku tidak pulang ke rumah...mungkin ini ibuku....ohhh...adakah ia telah disumpah menjadi lembu?"

sedih seketika...........maka diusap2 kepala lembu itu..tidak jadi mau disembelih lembu itu...lalu dia pun bersumpah tidak akan makan lembu buat selama lama nya..

masih ada seekor kambing lagi...boss cuba utk menghalau...gagal juga...lalu di acukan parangnya ke arah kambing itu...
"mmbbeeekkkkkkkkkkkkkkk"(sila buat bunyik bergetar)

dengar aje kambing itu berbunyik bertambah marah lah si boss......terus disembelihnya kambing itu.....
"sial ko kambing..ko PUNDEK kan aku..hah!!!hambekkkk"

14 comments:

suriya said...

agagaggagagaggaga

sukati je ko reka cite kan. soh bos pekak tu dtg jumpa aku. meh aku cek sket telinga dia pkai teropong aku. huhuhuhu

Erina Asmawani said...

hohoho..bunyik lembu mengembooo tu boleh diterima la sama ngan bunyik ibuu..tapi bunyik kambing mengembekkk ngan p*ndek mmg agak x sama skit bunyiknye..mmglah boss tu serius pekak thp mahadewa..haha

A i r i n ROCK said...

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA.
sumpah lawak. penat perut aku ketawa. haha :D
nak teka teki lagiii :D haha

m'Z faRa.. said...

agak shilake jawan mu inih....
ekekeke..
mane la lu dapat idea nieh..

yoshz said...

inilah akibat gagal menghayati ajaran yoga yg sebenar.

one love said...

hahahha!

antusabun said...

mak ai...

Pengejar Masa said...

Hahahahaha! Klasik!

o-y-e-t-t said...

kepada kuyanden,
hehehe..mane ade reka citer nih...ni pakcik ko gak yg citer kan...

kepada erina,
heheheh....tapi kalu dgr citer dari mulut lagi hebat dan kelakar

kepada airinROCK,
mau teka teki lagi??tungguuuu

kepada m'z fara,
hehehe...itu wa dgr org tua2 bercerita

kepada yoshz,
btol...asik tala samsu jeee...tu yg jd biol tuh

kepada one love,
hehehehe....best best

kepada antu sabun,
hehehe....terkejut??

kepada pengejar masa,
yaaa...btol punya klasik

adiepot ketepot said...

isk isk...aku kan bro, sebenarnya kan, dah terbayang double meaning pasal teka teki bos ko ni.

o-y-e-t-t said...

kepada adie,
haaaa...otak kunin...hehehehe

aKu..DiA...kAmU said...

LAWAK SENGAL...HAHAHAA..

sheera said...

agagaga jawapan ta bole blah abg oyett nih

o-y-e-t-t said...

kepada aku dia kamu,
uhuhuhuh...tahniah kepada nanoi yg kasik ini cerita

kepada sheera,
=)