Wednesday, December 24, 2008

yngwie malmsteen

wa masuk skolah yg ade asrama adalah ketika wa form 4...tak laaa kena buli sgt masuk time umur dah besar...keadaan asrama adalah sgt lain ngan jiwa wa...memang nk rebel memanjang jeee...

kutu pertama yg wa kenal kt asrama adalah pendek...pendek nih muda 2 thn dr wa..dier yg tegur wa dulu...wa pun layan je laaa...time tu ENCIK LOKMAN ABDUL JALIL blom masuk skolah lagik..ape nyer musibat skolah dah start dier tak dtg2 lapor diri lagik...

nk jadi cerita, wa ngan pendek nih memang kamcing...kira sama2 kepala jingga....pendek berkata kt wa...kt asrama tu ade sekor budak yg cukup tak disukai oleh penduduk asrama yg lain....nama mangkuk tu ialah farid bin ali...

farid bin ali adalah anak org asli...ni bukan wa buat cerita...dier nih org asli yg sebenarnya...jabatan org asli kebangsaan yg taja dier utk skolah kt situ...buat semak jeee....dah laa asyik nyanyi lagu dangdut kt dlm jamban...suara tak sedap...mengaji bodoh...

farid bin ali adalah spy kepada fatty...fatty adalah warden asrama...segala kegiatan jahat di asrama mesti diketahui oleh fatty....mcm mane fatty bole tahu...ia adalah kerja si farid....memang mulut longkang...

satu hari si pendek dtg jmpe ngan wa...dier ckp "ko nk tgk konsert yngwie malmsteen tak?"...wa ckp ok jeee..."orait...mlm nih pkol 11.30 aku bwk ko"

tpt pkol 11.30 mlm pendek dtg jmpe wa..."ok..moh laa kite"...wa pun berjalan laaa ngan pendek...memang wa tak suspect ape2 pun...wa bajet pendek nk tunjuk video malmsteen kt wa...kitorang naik g dorm si pendek...pendek ngan farid tinggal di satu dorm yg sama..

smpi jee wa landing kt katil pendek..wa tny "oii...mane malmsteen nyer??"...."sabar laaa..jap lagik".....wa pun duduk laa lagik....tibe2...."haa haaaa..tu tu...kalu lu nk tgk malmsteen" pendek menjerit..

malmsteen la sgt...pendek tunjuk si farid bin ali ngah garuk kurap dier...memang aneh bunyik dier.....start hari tu kalu lepas semayang jee wa akan melarikan diri utk mengelak drp bersalam ngan farid bin ali..trauma beb!!!

*yngwie malmsteen = pemain gitar tersohor..dier belajar ilmu goreng gitar ngan wa la

13 comments:

vidadarisakura said...

haha...
merana la sepa besalam ngan budak tu...hee

paiseh said...

citer lu wa pecaya..
tapi lu pnye nota kaki sangat dusta laa gua syak..!

mrs. Cikapot said...

oh yela. baru aku teringat akan si farid anak orang asli tu. kepada cik Oyett, janganlah memendam perasaan benci kepadanya.. menggaru bukanlah berdosa, tapi elakkan drpd besalam adalah dosa namanya..

kesimpulan: aku pon tak suka sama si farid tu..

o-y-e-t-t said...

kepada vidadarisakura,
memang btol....farid bin ali tu mmg cenggitu...

kepada paiseh,
apesal laaa org susah nk caya yg wa nih bole goreng gitar..heheheh

kepada sab,
oii..bukan farid bin ali tu member kamcing ko ke

adiepot ketepot said...

hoh...kenangan lalu mengusik jiwa. aku pon ingat budak tu. pakai songkok seluar senteng kan?

ilazz said...

wehhh.. tu menghina malmsteen woo. x dek yg leh celen dia tau.

mrs. Cikapot said...

kepada cik Oyett. janganlah dibabitkan detik2 pahit anda dengan saya. Adapon si farid anak orang asli tu begitu orangnya, tetapi dia adalah murid kesayangan Fatty. Siapakah anda? adakah anda murid kesayangan Pn Pistol, en.T? ataupon pn Haslina..aka pn. Bonzer sejarah. tiada satu pon rasanya.
kesimpulannya: janganlah jeles ngan si farid.

FARID B. ALI said...

ooo...
patut la aku tersedak je..
kau kutuk aku ye alien...
ini keje kau ye...
nasib baik aku jumpa blog kau ni...
AWAS kau!!!!!

o-y-e-t-t said...

kepada adie,
ya betol...tidak syak lagik...

kepada ilazz,
hehehe...goreng smpi berdarah2 tu

kepada sab,
hoi..sumer nama cikgu ko hapal...ko murid kesayangan "stanley kapong"...cikgu praktikal yg ajar pj

kepada farid b. ali,
ahahahaha.....sanggup ko jadik farid ehh tat...weihh...lawa2 gamba flickr ko...terbaik ke atas

Ki Moira said...

sape budak br masuk asrama..nak blk umah 1st week tu...angkut brg selori..tunggu bas ngan aku..
heheheheheeh

o-y-e-t-t said...

kepada mira,
weihh...aku mane penah duduk asrama...tu brg yg terlebih bek..aku nk antar balik....cisss..ko teringat plak

FARID B.ALI said...

hahahaha..mesti kau cemas kan..

o-y-e-t-t said...

kepada farid b.ali,
tak sgt...sebab aku tau mat asli tu mesti tak pandai nk bukak blog punye..internet ntah tau ke tak dier tu