Wednesday, December 17, 2008

kisah benar berazam utk kurus

semalam ade laaa satu kutu dok bersembang ngan wa...dier ckp kalu nk kurus dah tough kena ada disiplin..makan kena jaga...jgn mkn makanan berlemak..makan kena ikut time....eksesais kena selalu...tidur kena cukup...siap explain ape yg dier buat hari2 kt wa..ini jadual dier :

6.00 am - bangun tido
6.15 am - jogging
6.45 am - sarapan
- telur 1/2 masak
- fresh orange
- roti bakar
7.00 pm - pegi kerja
1.00 pm - lunch
- nasi
- sayur
- ikan dan daging
- buah
5.00 pm -jogging & senaman
7.00 pm -mandi
8.00 pm -dinner
- nasi
- sayur
- ayam
-buah
10.00 pm-supper
-roti bakar & susu
11.00 pm-senaman ringan
11.15 pm-tido
_____________________________________________________

hebat & disiplin sungguh kawan wa nih kan...sebab tu badan dier sgt "taf"...wa kena amik iktibar dr dier..mulai mlm td wa pun "cuba" utk ikut jadual spt dier....ini jadual wa smlm :

6.00 am - masih tido
6.15 am - tido lagik
10.ooam- baru bangun tido
10.30am-masih atas katil
11.00am-pegi keje
12.00 pm -lunch
- nasik sepenuh2 pinggan
- teh o ais
- ayam sambal
- masak lemak jering
- sup ekor
- ikan pari bakar
4.00 pm - balik umah
5.00 pm - lepak kt kedai mamak seround
7.00 pm - baru balik umah
9.00 pm -baru nak mandi
9.30 pm - dinner
- wa lupe ape yg incik ibu masak smlm..jenuh pikir..tp 2 pinggan gak la
11.00 pm-supper
-burger dpn 7-11
11.00 pm-tgk tivi
12.15 am-lepak kedai
- char kuey teow
- otak2
- nasik lemak 1 bungkus
2.30 am -baru balik umah
3.00 am - online
5.30 am - baru nak tido

nota kaki : memang takleh nk kurus laaa wa kalu ini macam.....kalu wa pkai krim kurus, agak2 mustajab tak??

19 comments:

m'Z faRa.. said...

mustajab kowt...
ekekekeke...
mkan jngan bnyak2 ok encik oyett...!!!

wa awek y sdg bosan said...

buncit lambang kemewahan.
rilex aje mr.W.
haha.
wa kurus okeh.

A D I A said...

ha jumpa gak blog ni!

takpe la baru 27 kan? makan je, toksah pk2 sgt. makan selagi mampu. kang tua2 skit selamat berpantang la ye.

mrbudie said...

kutu yg tough tu dah kawen ke blom? kalau blom aku bleh terima la jadual ala tentera komando, lagi tabik spring kalau kutu tu dah kawen & ada 4 orang anak & masih lagi manten ke'tough'an tahap gabannya itu...

ms.eafatihah said...

agakla..
boleh..boleh bla.
haha!

adiepot ketepot said...

bagusnya kawan kau tu pukul 5 dah boleh kuar ofis. dah lama aku x dengar cerita orang keja balik awal. mcm zaman 80-an pulak. kalau semua orang punya time table macam tu mesti gym x penuh masa malam.

o-y-e-t-t said...

kepada m'z fara,
uisshhh...makan tu kan feveret

kepada wa awek y sdg bosan,
buncit itu mewah okeh...

kepada adia,
ahahaha...kawan lama ku.....selamat jumpa kembali...drop me a mail okeh..

kepada budi,
memang hebat pun...gagah kan beliau..

kepada ms.eafatihah,
cisss.....pigidahh...heheheh

kepada adie,
oitt...keje kerajaan bole per....

antusabun said...

Macam gua punya jadual je yang lu punya. Cuma tang tidor tu gua awal. pkol 2 pagi

DarabDua said...

peh!
macam haram!
ini macambuleh kena darah tinggi lu.
haha~

ilazz said...

pe susah nauu. g je la sedut lemak ko tu. cam sedut sup gearbox tu. hehehe

paiseh said...

erk.. kalu ikut jadwal lu nih boleh gemok ka..?
wa mau ikut...

.farah. said...

haha adeh.memang sampai tua la tak kurus.hehe.
tp lu nk kurus2 pun buat ape seyh? lelaki biar besar.kuat skit nk buat keje ke..hape ke..angkat itu..ini..

o-y-e-t-t said...

kepada antusabun,
haaa..kalu jadual mcm tu barulah lelaki sejati kan kan kan

kepada darabdua,
weihh...jadual padat tu...pak lah pun ade masa nk tgk astro petang2 kt umah

kepada ilazz,
tanak laa sedut lemak...nanti kurus mcm org isap dadah plak

kepada paiseh,
lu try tgk apa jadi..lu try sepam

kepada .farah.,
wa nk kurus supaya agensi modelling bole terpikat ngan wa

vidadarisakura said...

sumpah weh...
krim2 mustajab tu penipu..


*mangsakejadian*

o-y-e-t-t said...

kepada vidadarisakura,
heheheh..ye ke...baiklah...kekalkan posisi bentuk badan seperti yg ada..hahahah

mrs. Cikapot said...

kalo dah termasuk dlm generasi Pak Gendud tu mmgla tak boleh nak lari. en. Oyett buat la cam mana pon, tetap akan menjadik gendut. Dah mmg spesis semulajadi.
kesimpulannya: hidup Pak Gendut...

nonieUzaine said...

oyett...semalam aku baru dapat fakta baru...sape yg ala2 besar+gemuk+gendut ke die kalis melamin la...kalo terminum susu terlebih melamin sure ok nye...

.farah. said...

lu nk jadi model? rupa ade tak ? haha. jahat gua.

o-y-e-t-t said...

kepada ms cikapot,
ko tu sama ngan mak mi...yg jaga asrama tu...gemok dan pendek..hehehe..

kepada nonie,
aku kalu kurus pun kuat gak..hehehe

kepada .farah.,
wa ade rupe laaaa..hensem gitu...lu ade??takde kan...hehehe