Wednesday, November 5, 2008

hari ujan2...dah lama dah tak ujan kan

hari nih wa bgn tido pkol 12...agak lambat...time wa type entri nih pkol 2.45 ptg..wa masih belom mandi lagik..wa tgk dr pkol 12 smpi skang nih incik ibu tak berenti membuat keje rumah...rajin sungguh incik ibu nih...dr ape yg wa nmpk incik ibu dah setel mop n sapu lantai, dah setel basuh baju, dah setel masak, dah setel membebel kat wa sebab wa blom g keje lagik...

wa cepat2 naik kt atas...nk mandi tp air kolah tak penuh lagik...sementara nk tggu air kolah penuh, wa pun meng online kan diri...sambil2 tu wa jeling kt bawah incik ibu ngah berehat sambil tgk sinetron selepas penat membuat keje2 rumah...wa tgk kesian plak incik ibu nih...dier memang tak berkire kalu membuat keje...dier sanggup penat demi askar2 wataniah dier...wa cukup kagum..

smpi masanya tibe2 perut wa jadik lapar...isk..ngan tak mandi nye lagik terus wa turun ke dapur utk makan...perrgghhh...seperti biasa lauk2 yg incik ibu masak semestinya terbaik keatas...wa amik nasik kt rice cooker, amik lauk kt bawah tudung saji, bancuh air sirap...pergghh..memang tak bole nk kurus..tibe2 ade satu jee yg tak lengkap...kicap!!!!!!

wa bukak peti ais..tgk kicap dah takde..mane plak laaa pegi mohd kicap nih...dengan tenang wa pegi kt tpt incik ibu beristirehat...incik ibu ngah tido2 penat...wa tny laa dier "kicap dah abis...kt mane ehhh letak stok baru kicap ?" bengang jee incik ibu sebab tido tgh hari nye di kacau oleh wa kerana sebab sebotol kicap cap kipas udang..."pegi tgk kt dlm lemari tuh..ade kt situ"....jawab incik ibu dgn nada menyirap..

hehehe...jmpe kicap yg best...tp yg tak best nye plak adalah MANE PLAK TPT NK BUKAK TUTUP BOTOL KICAP NIH???mane wa nk carik???takkan wa nk tny kt incik ibu lagik??wa try carik ngan kederat sendiri.....berusaha!!!!!!

yeee...itu jam jugak wa dimaki oleh incik ibu sebab kesekian kali wa bertanyakan kt mane bottle opener???amacam???demi kicap wa rela dimaki...

nota kaki ke tulang rusuk : ptg nih wa akan ber tusyen ngan incik ibu...subjek tusyen : KENALI BARANG2 DI DAPUR RUMAH ANDA....

21 comments:

sheera said...

haha tuisyen dapor yer :p
lecture n tutorial
haha

o-y-e-t-t said...

kepada sheera,
heheheh..ye betol...masih gagal utk mencarik mangkuk tomyam

mrblind said...

wei..kesian lak incik ibu..kalau gua..gua dah karate lu..

one love said...

kalau kau anak aku, aku hempuk je!
kicap pun tak reti nak cari~

hehehehe

o-y-e-t-t said...

kepada mrblind,
memang kesian..dan dan tu wa tak pegi keje terus lipat kain baju..heheh..baik tak wa

kepada one love,
hehehe..bukan tak reti nk carik, tp tak jumpe..heheh

Zavina said...

kicap umah korg abih??!!! huhh??!! tu kira darurat tu.. mana boleh umah incik bob kicap abis.. nnti dia nk makan nasik minyak dgn apa??

Anonymous said...

- kurangkan menonok -

alif-mikail said...

koi rasa.. ada something wrong laa dekat aok ni oyettt..jajajaja..

weh! apa da.. cari sendiri la!

l.i.f.e said...

lain kali cari dulu sebelum tanya.
kalau tak kenal barang2, google picture dulu tau tak?
bikin susah sama mak je
*cekak pinggang muka garang*

ilazz said...

klu aku jdk incik ibu dah lama dahh ko ni kena flying kick..

len kali klu x jumpa tmpt bukak tutp kicap tu.. ko geget je la bai..

hehehe..

suriya said...

korg kalo tade kicap mmg tak sah kan. ko tau tak kicap leh meresap kat kulit? tak caya ko tgk kulit ko. ngehngehngeh

poyotito's said...

teruk dah lu ni..

@tune® said...

gua macam lu...
mengharapkan mem tok mencari ape jua barang wpon ianya didepan mata...

o-y-e-t-t said...

kepada ayong,
bukan abis..yg abis kt dlm peti sejik jeee..aku tak jmpe yg kt lemari tu...kan dah kena maki sedas ngan kak nana ko tu

kepada anonymous,
sekali lagik..wa bukan kaki menonok laaa..wa hanya terlebih makan

kepada alif,
wa carik..tp tak jumpe..ahahaha...malas ke dapur

kepada l.i.f.e,
hahaha...wa google tp mende tu tak sama ngan kt umah nye

kepada ilazz,
nk gigit cmner..kang jd jongang plak gigi wa..keras tu

kepada kuyanden,
aku berkulit lenny kravits nih sebab main golf..bukan sebab kicap..ahahahah

kepada poyotito,
teruk ke wa nih bai???isk isk isk

kepada @tune,
sett sikit...kite geng

Fiziy said...

kicap kan penyedap rasa? ade nasik, telur mata ngan kicap pun dah ok.

aku suspect kicap ni ade letak kas kas kot. kasi org ketagih. HAHA

Mee Chee's real name is Farhana. said...

hahaha...kumen uya best!!

:P

o-y-e-t-t said...

kepada fizzy,
heheheh....wa pun ade gak prasangka mcm tu...kalu tak kas kas mesti ade ganja...sebab tu lentokkk jee bai layan nasik ngan kicap

kepada mee.chee,
selamat dtg ke blog saya..weihh...korang nih komplot ke ape???mane ade laaaa...berkulit lenny kravits adalah disebabkan golf..

suriya said...

hahaha mekasih mici. kami mmg berkomplot..heee =)

Zavina said...

tu lah yg di kata nek yam; carik dgn kpale lutut!!

o-y-e-t-t said...

kepada kuyanden,
cisss...tak aci laa mcm nih...berkomplot utk menjatuhkan hero...hahahah

kepada ayong,
wahhh...tibe2 jeee rindu kt nenet yam

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

ni konfirm makan kicap cap kipas udang nih