Friday, November 14, 2008

kemusykilan bagi kaum yg berhalkum

kepada pembaca blog wa,
wa tan sri muhammad oyett dari shah alam berumur 27++ thn dan sentiasa hensem selalu mempunyai satu persoalan yg bermain di benak kepala hotak wa...di sini wa ade satu kemusykilan yg agak besar dan berat...semenjak dua menjak nih wa lebih cenderung kepada perangai org tua...jiwa wa yg dulunya rock n roll kini secara perlahan2 menjurus ke arah yg agak lembut dan perasaan rock n roll itu semakin pudar..begitu juga dgn pilihan lagu..dulunya wa cukup berminat dgn lagu2 rock tetapi kini pilihan muzik lebih kepada zapin dan ghazal...begitu juga dgn cara pemakaian...corak pemakaian kini lebih kepada dressing abang2 dimana suar jeans koyak rabak tidak lagik menjadi suar pujaan hati wa...tu belom lagik dengar tutur kata yg bersopan dari mulut wa...kalu tak asik nk mencarut jeee...bile berborak pulak tidak lagik berborak pasal topik2 lucah tapi berborak pasal isu semasa dan juga ekonomi....apakah yg telah terjadi pada wa ini???adakah wa telah kena satu suntikan mutasi dimana gen gen baik telah meresap dlm jiwa raga wa yg rock n roll ini???apa yg perlu wa lakukan???diharap agar pembaca blog wa a.k.a lu org bole berikan pandangan secara jujur dan tak jujur...wa menanti....SELAGI TAK CUKUP 30 KOMEN DARU LU ORG WA TAKKAN POST ENTRI BARU...


yg runsing tetapi hensem,
tan sri muhammad oyett


*ni sumer gara2 sehari suntuk wa melepak ngan org tua...nmpk sgt wa cepat terpengaruh

19 comments:

DarabDua said...

lu kena kembali ke landasan muda lu.
kekalkan momentum rock tuh. jgn kasi terbabas.
hah! amcam gua punya cadangan?

ilazz said...

alaa ko ni mcm2 la oyet. kejap nk jdk nicolas gkar, kejap jdk budk kecik. ni dh jadik tan sri plak.

meh sini aku dusyum pala ko sedas kompem ko jdk muda smpai bila2.. \
heheheh...

sheera said...

tu la lepak ngan org2 tua lg. u patot lepak ngan org2 muda mcm i. haha :p baru la jiwa remaja 21 tahun :p

sengal said...

bgus ah 2 berubah ke arah kebaikan
:)

paiseh said...

simptom : tanda2 penuaan

solution : kena belajar ilmu menerima kenyataan

poyotito's said...

ah amy search pun dah layan jason myraz

mrs. Cikapot said...

resepi nak jadik muda selamanya..makanlah taik kucing..

artsoul said...

klu kau rase mcm pelik,cuba kau tukar or kekal kan rock kau tu tp ubah la ckp benda2 yg berfaedah je...tkyah carut!

suya said...

27 bukan tua oke!
as long as ko tak pake sua kat atas perot dan g kelab2 dangdut consider yerself as still mude cam aku.

rahimin idris said...

mrs.cikapot punya cadangan macam siak!

hahahaha

Qaseh.Darwisy said...

Ah..senang citer ko mudah terpengaruh..aku rasa kalau bg sehari ko ngan mat rempit, kakak savvy tu ko akan tinggalkan jugak..

*so,ko pilih lah mana yg ko rasa sesuai ngan tenaga batin ko skang ni..

-aku x paham hape aku komen..ko paham x?bgs..bgs..

suriya said...

tak lama dah la tu..bwk2 la bertobat. hahaha

ms.eafatihah said...

terhegeh2!!

bini afro kakak si fyra bimbo said...

elok la tu. lepas ni isap curut pulak. :D

pusing-pusing jumpa blog juga!

Pengejar Masa said...

ko dah tua. terima je la hakikat tu hahahaha!

one love said...

hhehheheh!

gaya dah jadi macam 'abang abang' yer?

kih kuh kih!

asal rugged jugak, who shud care, rite?

:)

o-y-e-t-t said...

kepada darabdua,
baik boss...wa akan sentiasa rock n roll sepanjang hayat

kepada ilazz,
isk...lps nih lu tgk wa nk jd ape plak..jeng jeng jeng

kepada sheera,
hehehe...jom lepak nasik lemak..heheh...terasa muda belia plak bile lepak ngan kamu

kepada sengal,
yup yup yup...trima kasih kerana memberi sokongan yg jitu

kepada paiseh,
ya ka itu adalah simptom2 kearah tua???wahhh...tp wa muda lagik nih

kepada poyotito,
tak tgk kumpulan raihan layan limp bizkit lagik

mrs cikapot,
wahhh...lu memang sentiasa muda ehhh pasal lua ade try??wa tak payah try laaa resipi lu tu..wa ade resipi rahsia nih

kepada artsoul,
heheheh...jiwa saya memang rock...tegar!!!!

kepada suya,
wa pakai suar pun londeh2..tak kan pakai suar dimana kepala tali pinggang itu hampir mencecah kepada tetek

kepada rahimin,
yaaa...sebab tu laa dier sentiasa muda...

kepada qaseh,
hahaha......wa takkan terjebak ngan rempit punye...wa berjiwa rock

kepada kuyanden,
heheheh...ada tanda2 mau mati ka??isk isk isk..takuttttt

kepada ms.eafatihah,
nape plak terhegeh2..wa tada kejar lu pun..huhuhuhu


kepada bini afra kakak si fyra bimbo,
heheheh..ayu...jumpa jgk ehhh blog org...heheheh...ada curut??meh sini seketoi

kepada pengejar masa,
tidakkk...satu lagi fakta songsang mengatakan wa sudah tua

kepada one love,
yeahhh...wa akan jd rugged smpi wa tua...

Fiziy said...

muda di jiwa! ok la tu... muda jugak..

o-y-e-t-t said...

kepada fizzy,
yaaa..wa sentiasa muda..huhuhu