Monday, November 17, 2008

ini kisah pagi tadi pasal momot







ini adalah encik momot...dier berumur 3 thn..kenape wa ckp dier jahat....dier selalu nye baik..tapi pagi tadik dier jadi jahat...

time tu pkol 10 pagi..wa ngah bersiap sedia nk g keje...ngah elok jeee pkai kasut rock wa tibe2 wa terdengar incik ibu menjerit2...kalut gak laaa tu..dgn berimejkan stokin sebelah kaki kiri jee wa terus masuk kt dlm umah..

wa tgk incik ibu masih lagik menjerit2...siap mcm menangis pun ade gak...wa tny apesal??dier ckp ade tupai masuk dlm umah...hehehehe...kebetulan askar wataniah no.2 baru abis class...jadi kami pun terus halau tupai tu keluar...wa sempat tny lagik incik ibu cmner tupai tu bole masuk...incik ibu bercakap " momot yg kejar smpi masuk dlm umah".....

bile tupai tu dah kuar, wa tgk momot relax jeee bole tido atas tangga..hampeh punye kucing...lu pagi2 kasik wa kalut ehh....

disebabkan risau tupai masuk umah lagik dan bimbang keselamatan incik ibu, wa mengambil keputusan balik awal hari nih..pkol 12.00 wa dah tutup opis...amacam???

29 comments:

DarabDua said...

wah2.. licik nampak.baik punya alasan lu nk tutup opis awl.
pegi bukak smula nuh!

o-y-e-t-t said...

kepada darabdua,
hehehehe..alasan beb...heheheh

ms.eafatihah said...

haha!
memang bijak!

paiseh said...

olololo.. comeynye incik momot..!!

okeh laa tu tupai jer.. kalu laa dia ambat mikiy mouse ke.. tenggiling ke.. lintah bulan kee.. kan ke lagi jijik..

@tune® said...

alsan kukuh tuh!

suriya said...

alasaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!

Zavina said...

nak carik alasan memonteng, sanggup kau reka cerite kata ibu takut smpai nak nanges... padahal bukan ke dia tu general kpd korg askar2 wataniah sumer!!!

Ki Moira said...

hai momot. hai momot. momot..abg oyett ckp nk botak kan momot. x baik kannnn

o-y-e-t-t said...

kepada ms.eafatihah,
wa kan memang bijak..hehehe

kepada paiseh,
heheh...cumel kan momot...tp sejak bile ntah berkawan ngan tupai tu..pelik btol

kepada @tune,
alasan ape??hehehe

kepada kuyanden,
pun sama gak..alasan ape???heheh

kepada ayong,
memang btol laaa aku risau kt incik ibu..heheheh

kepada mira,
biarkan..aku memang nk botakkan dier...sebab bulu dier asik melekat kt suar keje aku jee..dah laaa asik bersimpul2..kikiki..evil tak?

lulu said...

ha-ha..momot yg notty. bila nak wat dia kne kejar pulak dengan raksasa kuning beroda empat itu?

.farah. said...

ceh..padahal kucing tu rilek je.lu yg gelabah.haha.pegi keje wehhh..!

mrblind said...

dengan kucing pun lu nak berkira..

Qaseh.Darwisy said...

En. Momot..i lope u bebehh...comey gila beb!gebus2...ahhh..ni kalau dapat curik ok jugak..umah lu kat ne beb?aku nk g survey line jap..

Ojie said...

bg la gua pinjam momot lu..gua nk buat jadik ank angkat neh..

kakak si fyra harini birthday dia,dia tak kecoh ka? said...

alasan balik awai nak tdoq dengan kucing tu!

one love said...

momot punyalah comel lu cakap dia jahat! haish!

ayeen said...

apsal wa tgk muka momot skang makin kerek?

tasikmerah said...

peerrghhh... alasan tu kalau bawak court tu mmg boleh menang tu oooo... ha ha.

yoshz said...

komen2 kat sini kena darab dua jugak la yer..

Erina said...

momot?? mm..macam tau jek kucing nie..ni kucing pyan kan? oo..kamu abg pyan eh?

matraman said...

bangang emem
menyusah kan
nasib aku tgh tido lagi kann

ilazz said...

weehhhh comey ler momot. geram tul aku!! meh kasik pinjam kat aku sbb umah aku bnyak tupai.. hehehe...

mrs. Cikapot said...

mungkin en. Momot sudah gatal nak berumahtangga. itulah pasal dikejarnya cik tupai yg tak berdosa itu.. kesimpulannya.. cariklah jodoh tuknya agar maksiat tak berleluasa..

o-y-e-t-t said...

kepada lulu,
yaa...momot memang notty...hehehe

kepada .farah.,
mane lu tau momot tu relax???lu dtg umah wa tgk dier nyer poyo cmner...sebok plak nk layan tetamu juga

kepada mr blind,
mestila nk kena kira..1 2 3 4 5 6

kepada qaseh,
umah wa bole refer kt entri ic klasik wa tu..nk curik??tak dapattttt

kepada ojie,
kalu lu pinjam, nnt umah nih nk ade momot mane plak???nnt incik ibu takde geng

kepada kakak fyra,
mane ade alasan...tu adalah statement

kepada one love,
yaaa..dier sgt comel..tp comel2 pun ada laa jgk buat perangai

kepada ayeen,
memang kerek pun skang nih..tp time nk makan br laaa buat2 jadi baik

kepada tasik merah,
ye ke bole menang??nk lah

kepada yoshz,
hehehe...bole jugak laa nk darab dua..kasik banyak sikit mcm lu nye

kepada erina,
yaaa...wa pyan nye abang...lu sapa??wa kenal tak agaknye??ABC koko 3

kepada matraman,
ko pahal....behelzebob...tido smpi ke bab2 setan..teski

kepada ilazz,
momot tak leh di pinjam...nk tgk dtg umah yee..heheheh...dier tak mkn tupai..mkn mr potato ngan pringles jee

kepada mrs cikapot,
ooo...aku dah sunatkan dier..dier dah takde napsu dah

sultan said...

awal no tutup. patutnye kul 9 pg tutup dah. kn ni sume berkaitan keselamatan ibu...

sultan said...

perkataan "awal" kat komen aku tu ko tolong tuko "lambat"...

aku nerves sbb 1st time komen kat sini...

o-y-e-t-t said...

kepada sultan,
hehehe....takpe...hari nih aku tutup opis pkol 9.30..heheh...trimas sbb sudi dtg blog ini

twinkle_star said...

cumel sgt cat nih..
suke sgt..
;p

o-y-e-t-t said...

kepada twinkle star,
thanks