Friday, November 7, 2008

malaysia vs nepal

time nih wa nk balik umah...dr opis...nk g semayang jumaat....time nih lah yg paling malas sekali wa nk drive...yg tak semayang jumaat pun nk kuar mkn gak...jalan jadik penuh....

agak2 dah smpi kt glenmarie, wa nmpk ade laaa 2 org mamat nepal ngah kayuh beskal...baru abis keje kilang agaknye...

si nepal 2 ekor nih kt depan wa...dah laaa terkedek2 naik beskal..pastu jalan kt tgh2 dunia plak tu...mcm ade road tax jeee...time nk smpi kt traffic light tu, si beruk 2 ekor tu lagik slowkan beskal dier...time tu lampu still kaler ijau lagik....beruk btol......yg nk g slowkan beskal tu apehal!!!!

bile time wa smpi jeee kt traffic light tu jeee dah jadik kaler merah..wa tgk si beruk nepal 2 ekor nih selamba jeee redah lampu merah...wa plak yg kena brenti..kalau lu tak slow kan beskal cabuk lu tu mesti wa dah sempat jalan punye...kalau lu tak duduk kt tengah dunia pun mesti wa dah dpt jalan....terpaksa lah wa jadik warga negara yg cemerlang menghormati lampu merah...merah tanda berhenti...

bile ijau jee terus wa pecut...wa nk carik balik beruk nepal 2 ekor tu...hah!!!!...jumpe...dr blkg lagik wa dah hon kuat2...terkejut sehh beruk tu...bile smpi je kt sblh dier wa pusing stering mcm nk langgar dier...sbnrnye wa acah jeee...sekor drp nepal tu nk elak dr kena langgar terus jatuh kt tengah2 divider...nasib tak jatuh kt tengah jalan..kalu tak mesti kena gelek ngan keter belakang...cuak gak waa.....

menyumpah seranah si beruk nepal tu...yg hebatnye..kawan dier yg tak jatuh tu terus masuk gear 9 pecut beskal cabuk dier nk kejar wa....laju woooo dier kayuh.....mesti si nepal tu tak tau yg kakak savvy nih tersangat laju...haaaa....sayur jee makan asap si nepal tu....tp dlm hati wa ada sikit goyang laaa...kalu mati si nepal tu mesti wa yg di syaki...tu laaa..sape suruh memain kt traffic light....kalu wa ade perasaan nk terberak time tu sape yg nk jawap!!!!!

16 comments:

sheera said...

hahahaha =))
anda hampirrrr saangat hampirr dituduh sbgai pembunuh di jalan raya

tp sbnrnya warga nepal tuh sala jugak. pesal la yg pi lalu tgh2 jalan "-_-

suya said...

erkk..kejamnyeh...

mrblind said...

lu memang kejam..tapi kalau gua..gua langgar je mamat nepal tuh..hahaha

o-y-e-t-t said...

kepada sheera,
hehehe...hampirrr hampirrrr...selamattttt

kepada suya,
tu bukan kejam...tu menyirap namanye

kepada mr blind,
wa tak smpi hati nk kuarkan duit nk byr saman lagik...kalu langgar tu memang takde masalah punya

one love said...

kejam!!!

:p

o-y-e-t-t said...

kepada one love,
tidak bole sentiasa baik...disebabkan perasaan cuak itulah wa terlepas semayang jumaat...

tasikmerah said...

psttt... hati2. gua takut ptg ni ada treller plak nk himpit lu... he he.

karma? ape? kurma?

ntah.

he he.

o-y-e-t-t said...

kepada tasikmerah,
cisssss.....lu membuatkan wa cuak...terus mempunyai perasaan ingin membeli beskal spt itu nepal....trailer nyer penangan..ini macammmm

paiseh said...

nape tak berenti.. rompak je beskal diorg!

ilazz said...

kejam kejam.. ko yett. kurang sket jek dr israel

muahahaaa

tapi aku stuju ngn mr blind ckp..

aku_bernama_farah said...

lu manyak dahsyat wo...tapi itu nepal manyak biol..klu wa,wa langgar sama itu nepal biar lpas nie dia xgedik2 nk naik beskal tgh2 dunia...biar dye jalan kaki jea..haha!padan muka...ckp kat kakak sazzy tue,tuan dye ke or dye yg nk sruh blanje nasi goreng sweet sour?? :p

@tune® said...

(bace dgn nada budak baik)

xbaik tau cakap orang beruk...
mak kite katekan...smua manusia tuh kn...ciptaan Allah...kalau awak ckp die beruk...awk??oopss...

:D

poyotito's said...

gua setuju dengan tindakan lu

o-y-e-t-t said...

kepada paiseh,
iskk...nk rompak cmner...kalu bwk storm bole laaa hangkut masuk belakang

kepada ilazz,
isk...wa jauh lebih baik dr israel..jauh lebih baik dr george w bush...ooo..suke laa mr blind ade tag team partner

kepada aku yg bernama farah,
isk...sape tu kakak sazzy???sazzy falak ke???

kepada @tune,
(bace dlm keadaan ganas)
PADAN MUKE ITU ORG NEPAL....

kepada poyotito,
haaa...lu tgk mr blind...wa dah ade tag team partner dah..ya ya ya...patut dibalas begitu kan..kan kan kan

Qaseh.Darwisy said...

hahhaa...gila la ko ni...kenakan org..nepal..sib baik x bepimpin tgn naik baskal..

o-y-e-t-t said...

kepada qaseh,
wa tggu gak dier nk pegang tangan...kalu pegang tangan mesti wa dah amik gambar dier dah