Friday, October 17, 2008

aku bukan pengemis tau

hari tuh ade laa dalam bulan 7 cmtu..time tu wa still belajar kt tahap diploma lagik..time tu baru 2nd semester...keadaan kewangan adalah tak mengizinkan..nafsu utk makan di kenny rogers adalah ditahap melepasi pukulan PAR...melonjak2 naik...nk mintak kt incik ibu komfem kena "tala" punye...

jadik langkah alternatif lain adalah mintak kt kengkawan rapat...tak berjaya...mulut tak cukup manis kot...tibe2 dtg laa sekeping idea bangsat....yesss...komfem bole jalan punye...esok wa akan buat satu pengumuman kt kelas...

esok pun tiba...wa dgn bangga nye berkata2 kt bebudak pompuan.."ehh..hari nih besday wa laaa...ape kate lu org blanje wa makan"....ehhh...sorang2 terkejut....pastu sekor2 dtg kt wa kasi ucapan tahniah laa...semoga panjang umur laaa..mudahan2 murah rezeki laaa...apa yg wa mampu adalah tersengih sengsorang...

petang tu impian wa tercapai...walaupun bukan kenny rogers, yg penting wa berjaya sebat 3 ketul ayam KFC..depa sumer pancung duit makan2 kt KFC...bole laaa..janji ayam mahal...siap dapat prezen t=shirt lagik..lu rasa bedosa tak wa???

nota kaki ke telinga : besday wa bulan 4..diulangi bulan 4

9 comments:

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

tatacara begini tidak la berdosa kerana saudara berada dalam keadaan darurat. Darurat di sini adalah bermaksud keadaan perut saudara yang tidak boleh menerima makanan yang lain selain ayam fast food. hal ini dibolehkan bagi mengelak saudara menelan seekor babi yang jelasnya adalah haram. tipu sunat adalah lebih baik dari mencuri kerana umumnya mencuri dibalas dengan tangan dipotong. tipu sunat tidak mungkin di balas dengan disunatkan sekali lagi ataupun dipotong tangan.

o-y-e-t-t said...

tapi t-shirt percuma tu mcm mane plak kisahnye??

Qaseh.Darwisy said...

hhaaa..kesiannya..meh cni nk blanja kenny...siap bagi adiah piza 2 keping ngan patung pck kfc tu lagi..nk? nk?

o-y-e-t-t said...

tp tu dulu..krisis kewangan lebih merisaukan drp krisis pembelajaran..kalu skang nk blanje kenny roges pon bolee...sentiasa free

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

saudara cuma mangsa keadaan. sperti kata pepatah, when you expect nothing and you get everything, that is destiny. t-shirt tidak diminta tetapi diberi percuma.. cuma saudara perlu mendoakan si pemberi itu masih hidup dan masih boleh ditipu. mana tau lepas ni tipu makan ikan, dapat iakn dengan seluar pulak. rezeki namanya tu

o-y-e-t-t said...

tibe2 aku terasa nk mkn la bodega...bole???

@tune® said...

aku xsalahkan ko..aku salah kn bebudak tuh sbb percaye bday ko...ko kire untung ler....

o-y-e-t-t said...

pelajar2 yg teraniaya bukan sahaja takat kfc, malah assignment pun sama

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

ye oyett..lapan haribulan empat sembilanbelaslapanpuluhsatu.

no sepuluh dengan lima lima lima tujuh kena sebut jugak ka??