Friday, October 10, 2008

skim cepat miskin

wa ade kenal sorang mamat kategori pakcik nih...umur = 52 thn...pekerjaan = engineer...betape bengap nye si samdol nih...wa pun tatau mane dtg nye spesis mcm nih...
  • pegi jenjalan kt tesco, disampuk oleh cine salesman...diumpan dgn menyatakan boleh memenangi proton perdana..terjebakkk....kena gores dan menang...proton perdana ntah kemana, tak memasal jeee kena beli water filter...rabak riban riban jgk laa..isk..obses obses...
  • selagi ada skim cepat kaya kt internet tu, sumer nk di tembaknye..swiss cash, ea index,uptrend dan ape2 yg berkaitan lagik la...sumer layan...sekali invest rm 3000...kalu ade 7 skim dah rabak brape dah...pantang dgr ade skim baru..mesti nk join...isk...obses obses...
  • dah terang2 kt setiap mesin atm tu ade notes jgn terjebak ngan peraduan af4,gangstar,petronas,digi ntah apekelancau nye....still lagik tolol...dpt sms ckp dier menang rm 15000 dr petronas...terus cll si sender tu...last2 si sender tu suruh bank in rm2000...laju jeeee pegi bank...rentung 2 riban....kasik kat wa lagik bagus...isk...obses obses...
  • paling terbaru...si samdol nih baca email...sekali tu dpt spam mail ckp dier dah menang $ 1.5 million usd....cheque dier dah siap dah...pergghhh...dier dah dok kecoh dah...ckp yg email dier kena lucky draw...siap cll lagik si pengirim email tu kt boston...utk confirmation..tu jee dah nmpk sgt biol...pastu si pengirim email tu suruh bank in duit pakai western union $1200 utk courier charge....tau2 jee esok nye mangkuk nih dah pegi bank in kan duit tu..haaa...smpi ke tua laa lu tggu lu nyer $1.5 million usd tu...isk...obses obses...
nota kaki ke ketiak : ini adalah kisah benar...sape2 yg ade idea utk mendisign satu skim cepat kaya, sila kontek sama wa...dijamin si tolol nih bole kena tuba punye...

7 comments:

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

Heh heh.. Sila hubungi itu pakcik itu urusan temujanji dgn gua.. gua boleh tolong dia creditkan account bank gua. mesti dia akan seronok bangat...

o-y-e-t-t said...

dier tu terlalu takjub....memang ngong

mrbudie said...
This comment has been removed by the author.
mrbudie said...

kalau sekali tertipu buleh la kita faham... tapi bila dah ditipu beribu-ribu kali nih... tu yang malas nak faham... kena refer ke pakar 'Psychology'... jangan sampai kesudahannya kena tetak dgn 'Ahlong' atau bankrap...

o-y-e-t-t said...

haaa...tu la pasal....ni adalah citer yg benar

suriya said...

fuhh biar btol. ada gak org cmni

o-y-e-t-t said...

ya betolll....nama dier incik standby