Tuesday, October 21, 2008

kenape org selalu tipu sama aku??

entri ke-3 wa utk hari nih

dulu time wa darjah 3 wa sungguh efisyen..segala pertandingan bercerita kt skolah tu wa masuk...agak hebat kan...

masuk jee darjah 4 wa dah mula memikirkan persaraan wa dlm bidang pertandingan bercerita nih...kalu tak silap wa ujung bulan tu ade minggu bahasa...sekali tu wa nyer cikgu kelas, cikgu hamid pujuk wa..suruh wa masuk...wa mula2 jual mahal...tanak dah masuk pertandingan bercerita sebab asik tak menang jee...

cikgu hamid tak putus asa...beliau menambahkan ganjaran peribadi...upah 5 ringgit kalu wa masuk pertandingan..masih jual mahal..wa tanak lagik..."okeh...kamu amik duit 5 ringgit nih dan juga nanti saya kenalkan kamu dengan adik saya...saya bawa time ko-kurikulum petang nanti...sebab dier takde org nak jaga...adik saya sama umur ngan kamu"

dgr jee offer berganda tu terus wa setuju..wahhh...peluang baik...imej gatal telah ter tonjol secara automatik di dalam diri wa..."ok..wa setuju...tapi bak laa sini duit 5 ringgit tu", wa mengepow cikgu hamid secara total...

petang pun tiba...berkobar2 wa nk ketemu sama adik cikgu hamid...comel ke?kiut ke?cantik ke?cun ke?segala mende tu berpusing2 kt dlm pala otak wa...wa pun terus pegi carik cikgu hamid...mane laa plak org tua nih pegi...tibe2

"haaa...ni laaa adik saya yg saya nk kenalkan kt kamu tu...nah..salam laa dier...nama dier zulkarnain"

gampang punye hamid...lu igt wa gay ke...bebulu jee...terus wa belah mcm tu jee..pertandingan tu pun wa tak masuk smpi laa skang...tp yg penting wa dpt 5 ringgit free...

nota kaki smpi ke hidung : cikgu tu tipu wa ke atau wa yg ditipu?

9 comments:

UXOP said...

Cikgu hamid tipu kau pastu kau tipu cikgu Hamid sbb amik 5 inggit tp tk masuk contest...pastu kau tipu diri kau pulak sbb kalau kau jual mahal patut boleh dpt 8 inggit atau lebeyyy...heehe..

o-y-e-t-t said...

zaman darjah 4 maner power kalu nk kelentong...cube skang nih cikgu hamid offer aku...mau nye aku pow subaru imprezza

Qaseh.Darwisy said...

hahhaaa....ko ni..asal awal sgt ko pencen?biasa org pencen darjah 6 sbb masa tu mostly budak skolah rendah ingat dia da besar..so,x main ar masuk2 contest budak2 ni..

Patu ada ko bg warning cikgu tu?baik ko warning dia awal2 biar dia takut..eheh..

tasikmerah said...

darjah 4 jiwa dah kacau nih... ha ha.







.

@tune® said...

gile...darjah 4 pon da gatal nk gf...

o-y-e-t-t said...

kepada qaseh,
wa pencen awal sebab asik tak menang jee...tu yg menyirap tu..wa tak nk sound cikgu hamid awal2 sebab time tu otak masih berada didalam keadaan bersih

kepada tasikmerah,
ya..permulaan bagi jiwa kacau..skang nih dah normal

o-y-e-t-t said...

kepada @tune,
mane ade..tu adalah naluri jantan

alif-mikail said...

pergh.. kental.. kental!

awek oo

o-y-e-t-t said...

kepada alif,
time tu bukan kental..perangai mcm kontol..skang nih baru laa kental