Monday, October 20, 2008

tragedi gampang di kedai atok ayam

bile dah hari ujan2, jalan mestilah jem...mcm haram...time tu wa kt highway nkve menghala ke o.u...ntah apesal ntah kalu ujan jeee mesti jem..kalu ujan jeee mesti jem..kalu jem jeee mesti wa hangin...nasib baik dari jauh wa dah nmpk signboard atok ayam kt shell nkve highway tuh..sengih sorang2

terus dgn laju dan gelojoh wa masuk kt kedai atok ayam tu..memang wa dpt parking agong laaa itu jam...btol2 dpn kedai atok ayam tu..dr dlm keter wa pun bole nmpk kaunter..berapa punye depan laaa wa parking...dlm pala otak wa dah terbayang snack plate featuring air strawberi dah...memang berdesup dier punye pegi ujan2 makan ayam goreng mahal..lain macam...

"oii...kasik wa snack plate ngan air strawberi...kasik wa ayam yg paling gedabak yg hot n spicy punya", wa berkelakuan senonoh kt bangla cashier tu...

sikit punye lembab..padahal mane ade customer pun...wa punye hangin sebab jalan jem pun tak habis lagik..ni dier bole buat kayu plak nk kasik tambah wa nyer hangin...ape...lu ingat wa takde duit ke nk beli snack plate tu...wa mampu laa!!!

"oiii bangla...cepat la sikit", jerit wa...hati dah separa mendidih dah..tadik wa berkelakuan senonoh..la nih berkelakuan ganas plak....menangis bai bangla tu kena maki...

dpt je snack plate featuring air strawberi tu wa punye senyum smpi ke telinga...carik port yg mantap terus letak dulang...sedang elok jee wa angkat pinggan yg ade ayam mahal yg hot n spicy tu dari dulang kaler coklat, tibe2 baik punya dier bole terbang jatuh smpi ke lantai...hantu btol!!!...kempunan wa nk mkn ayam mahal....wa usha kt kaunter, bangla yg amik order wa tu tersenyum besar...apahal...nk je wa baling ayam tu kt muka lu...tadik nangis.....

terus wa amik air strawberi tu masuk dlm keter menghadap jem balik....tak merasa nk duduk kt kerusi kedai atok ayam pun....cilakak!!!!

(177 patah perkataan)

6 comments:

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

look at the bright side la bro, ayam tu kemungkinan besar bangla tu dah sound kat kawan beliau di kaunter dapur untuk letak sedikit perasa yang dipanggil ludah. nasib baik lu tak makan

o-y-e-t-t said...

kepada ato,
mungkin mungkin....nasib baik air strawberi tu dier bubuh dpn mata aku

UXOP said...

Ooo..patut la..kau amik paha (bulih lari) dan sayap (bulih terbang tu)...len kali amik dada sbb dia cuma boleh mendada je..

o-y-e-t-t said...

kepada uxop,
ya betoll...dada mesti mendada jee...tp skang ni ayam dier semakin mengecil..aku tgk amoi sebelah meja punye ayam besar lengan sheila majid time dier blom akil baligh jee

Qaseh.Darwisy said...

hhahaaa...x de rezeki dowhh...ape bleh buat..tu la,nsb x baik..ayam mahal ke ayam murah ke..rasa dia sama jea..sama kecik sama x cukup zat..

o-y-e-t-t said...

kepada qaseh,
ya betol...masalahnye yg tak cukup zat tu la yg sedap