Sunday, October 12, 2008

kenape wa rase sgt penat?

menu utk kengkawan yg datang ke rumah hari ini :
  • nasik arab
  • soto
  • cekodok
  • air teh
  • air anggur
  • kuih raye
ucapan terima kasih kepada kengkawan...sedikit komen :
  1. adie : mekasih yee...smpi jugak lu kt umah wa
  2. nazli : wahlaweii....sudah seplo tahun wa tara jumpa laaa sama lu...
  3. lokman n clan : terima kasih..anak buah lu memang canggih
  4. madeck n clan : baru wa paham perasaan ibu bapak yg ade anak kecik nih
  5. dzul n clan : wahh...kecik nye dunia nih rupenye..kan kan kan
  6. ayeen n geng : haaa...wa dah tunaikan janji wa kt lu...
  7. zura : terima kasih sebab tolong basuh cawan yg banyak
  8. mul n partner : pkol 7 lu dah ade kt shah alam, kenape tak call?pkol 9 mlm br lu smpi
  9. adam : umah wa kt hujung sini..bukan hujung sane..btw tq sbb panggil wa uncle
  10. mat atap : weihh..tu air anggur bukan ribena
  11. yas : lu mesti kagum kan tgk momot
  12. flop : berdressing mcm nk g seminar LUXOR nmpk brader
  13. pamie : apesal wa tak penah nmpk lu aaa???
  14. ato : itu teh susu ke horlick?
  15. tat : terima kasih atas ilmu penggambaran percuma itu
  16. ray : sama sama lah kite menjerang air
perkara2 yg berlaku :
  • adie n nazli mkn berimejkan candle light style...sbb ujan lebat umah wa dlm seminit 3 kali trip
  • incik bob beramah mesra mcm biasa dgn sumer org
  • ujan lebat jugak laa menyebabkan org dtg lmbt
  • anak buah lokman cukup takjub dgn coklat
  • gas dapur kecik 3 kali tukar
  • kengkawan menawarkan khidmat basuh membasuh
  • terima kasih adam kerana menghabiskan lauk daging masak itam
  • wa tukar baju 4 kali
  • incik ato menunjukkan skill membuat teh tarik
  • askar wataniah no 2 melarikan diri akibat takut utk kena basuh pinggan
  • incik ibu adalah women of the match...masak dgn gerakan solo...saluteeeeee!
  • wa kena marah ngan incik bob sebab mencadangkan penggunaan paper plate n paper cup.."bistu duit aku abis beli pinggan tu ko nak ganti balik ke?" katanya smbil marah
  • tat, ato n ray datang tanpa dilayan oleh incik bob n incik ibu..dorang dah pegi beraya..hanya layanan anak2 incik bob aje..
  • tat,ray n ato hanya dpt makanan yg suhunya suam menjunam ke tahap sejuk
  • wa non-stop basuh pinggan, layan org, pegi kedai, top up kuih, buat air dr pkol 2 ptg smpi pkol 1 pagi...penat woo
terima kasih kengkawan...ada masa wa buat lagik....

13 comments:

SAYA BUKAN NAMA SEBENAR said...

perkataan terima kasih ini dgn ikhlas ditujukan kepada pak cik alien dan incik bob sekeluarga atas kebenaran memakan makanan dan membuat air serta beristirehat selama hampir 3 jam. juga tidak dilupakan kepada pembuat nescafe panas di kedai snookr sect. 14. Cuma mamak sect 14. je tak boleh dapat terima kasih ini kerana "woi barua, gua dah bayar la telur setengah masak tu". Dengan ingatan tulus ikhlas "badan ku sengal sengal, apa nak buat aaaa bro?"

suriya said...

wooo aku terliur dengar daging masak itam ibu!

o-y-e-t-t said...

kepada ato,
haaaa....dari hari raya nih sakit2 badan...maner tukang urut nih????

kepada kuyanden,
yeee..daging masak itam itu telah selamat dihabiskan oleh incik adam frasa

nonieUzaine said...

ala..macam sedap je menu2 yg disenaraikan...
sorry x dapat nak datang..x sempat.. ada banyak acara..sampai umah pon dah kul 12mlm..kang aku dtg gak kang...lain plak jadinye...

ayeen said...

beb..mecih...dpt gak wa mkn cekodok yg di wat oleh incik ibu lu...cuma kali ni wa tak sempat nk beramah mesra ngan en. bob...sebab bz sungguh dia time tu...dh cam peserta explore race lak wa tgk dia time tu.....

o-y-e-t-t said...

kepada nonie,
haaa....ko beraye smpi pkol 12...aku membanting tulang basuh pinggan smpi pkol 1 tau

kepada ayeen,
kalu incik bob jd peserta explorace, wa jadik peserta ape plak?

Ki Moira said...

saya minta maaf kerana tidak datang. kerja-jln jem-hujan. so otak dah x bleh function

o-y-e-t-t said...

kepada mira,
kehadiran utk sesi thn depan adalah wajib

Qing said...

haha terima kasih melayan.
damn, apsal gua balik cepattttttttttttttttttttttt?!!!

o-y-e-t-t said...

apesal???nk jmpe frasa ehh??

Zavina said...

hmm.. aku pon tak abih penat lagi wat makan2 ari ahad aritu... tapi letih itu lebih terasa sakit yg amat apabila ada seekor jantan yg konon mula2 beriya2 poyo nak dtg... pastu konon akan lambat sket sbb ada kenduri ke hape tah.. akhirnye langsung tak nampak muka... weyy.. sedangkan bisnuj pon dtg tau!!!

suriya said...

"bistu duit aku abis beli pinggan tu ko nak ganti balik ke?"

haa cayala bob!

p/s: abesla ko bang. kena sumpah takleh jejak kaki kat tmn mesra. kalau ko dtg pon aritu ko kena mkn kat tepi longkang tu je kot. kehkeh

o-y-e-t-t said...

kepada ayong,
aku mmg nk dtg, tp dah pkol 11 lebih...takkan si jeman nk temankan aku mkn plak nnt

kepada kuyanden,
takleh jejek kaki, aku jejak tangan kt tmn mesra tu..incik bob memang begitu