Wednesday, September 10, 2008

aku,sukida,mapis mocin,penduduk klinik dan en tengkorak

kecik2 dulu wa ade sebijik beskal....nama beskal tu "sukida"...hari2 wa bwk sukida pegi mengaji...pada satu hari wa mcm malas nk pegi mengaji...bercadang nk ponteng mengaji...jadi wa pun berfikiran jahat utk ponteng mengaji dan bermain video game kt kedai en. tengkorak..en. tengkorak adalah penjaga kedai game tersebut..walaupun en tengkorak nih dah tua ganyut, akan tetapi kederat tenaga yg dia ada cukup mengagumkan..contohnya beliau mampu utk menghalau wa dan rakan2 wa keluar dari kedai game jagaan nya kerana wa selalu pakai baju sekolah rendah masuk ke premisnya...setan punya en. tengkorak...

berbalik kepada cerita ponteng mengaji...hari tu wa terasa ingin memonteng bersama mahfiz anak abg usin a.k.a mapis mocin..si mapis mocin nih tersangat lah sivik org nye...setelah berjaya meracun dier dgn menyatakan wa akan belanja dier main game, beliau cair ngan janji2 palsu wa tu...jadi wa pun mengayuh sukida sambil meng 'carry' mapis mocin..mapis mocin duduk kt palang beskal wa tu...dah laa gemok...sedang enak mengayuh si sukida tu tiba2 wa jd off balance..keadaan tidak terkawal...lalu wa ngan mapis mocin pun accident kt dlm semak..seperti biasa time dah budget kitorang nk jatuh, wa awal2 lagik lompat dan membiarkan sukida berjalan tanpa pemandunya..mapis mocin terbangang2..tau2 wa nmpk kepala mapis mocin jee..badan dier diselubungi oleh semak samun..

wa : oii...lu tak ape2 ke?
mapis : aku rase tangan aku patah la..
wa : ye ke?
mapis : ha`ah..kt pergelangan nih...
wa : alaa..takpe laa..sikit jee tu...blom putus lagi...dah..jom kite g main game
mapis : tapi tangan aku patah nih....
wa : wa ckp kt bapak wa yg lu buat sukida wa jatuh masuk semak

akibat diugut tajam,mapis mocin pun bersetuju utk ponteng mengaji bersama wa...dgn tgn nye yg patah masuk kt kedai tengkorak..wa main game street fighter 1 round ngan game tembak2 1 round..40 sen kesemuanya..puas hati wa....lps tu wa tgk mapis mocin...wa ckp kt dier "oii...lu balik umah naik bas lah..berat la nk balik nk carry lu"...akur aje mapis mocin

pastu wa pun berjalan2 ptg tu utk menghabiskan masa...wa pegi umah khoo teck khai lawrence main play-doh...selamba jee anjing dier pun main sekali...dah bosan main play-doh, wa ajak khoo teck khai lawrence main baling2 batu..lps tu wa pun kayuh sukida balik umah..kengkonon baru abis ngaji....

smpi je kt umah wa tgk en bob ade..muke agak garang...misai terlentik...mata dah merah...wa tgk incik ibu kt sblh en. bob pun sama....pastu wa tgk ade bill klinik...wahhh...baik nye en. bob nih..bawak mapis mocin g klinik...selepas wa disoal siasat, akhirnye satu tatoo telah terhasil di kaki kanan dan kiri wa...mapis mocin nih umah dier hanya selang beberapa umah aje dr umah wa..nape en. mocin beli umah nk dekat2 ngan umah wa??kalu tak mesti lu tak bole mengadu kt en. bob kan yg wa dah kasik patah tgn lu...

esoknya wa pegi mengaji mcm biasa...arwah atok ghani mula mengajar..hari ni mood dier jadi baik...wa pun pura2 baik sebab arwah atok tak tau yg wa dah patahkan tangan si mapis mocin nih..kalu dier tau sure mampos wa..sedang elok jeee berlakon jadik budak baik, tibe2 ade laa satu umat nih berkata

umat : atookkkk..nak tau tak smlm dier ni patahkan tangan mapis mocin.....(sambil menunjuk kt arah wa)
atok ghani : haa???
umat : betol..mak saya ckp tangan dier bengkak teruk sebab lepas jatuh tak pegi kelinik terus...

kimak nyer budak pompuan..mulut longkang..lu pun satu..nape mak lu duduk kt kuarters klinik tu???kenape lu kecoh2 kt atok yg wa kasik patah tgn mapis mocin???baru je wa nk bersuara tibe2 "BUKK!!!!!" arwah atok ketuk pala wa..sakit tau tak...

ptg tu wa balik umah jalan kaki..wa tgk arwah atok ngah cuba membalance kan bdnnye bawak balik sukida pulang ke rumah opah

p/s : beb..beskal wa tu memang nama dier sukida...jadi sukida tu mmg btol2 wujud..nama dah la mcm kampung... sticker tulis sukida kt palang beskal tu adalah buktinye...
ini adalah cerita benar...nama dan watak2 hidupan yg dinyatakan juga adalah benar

6 comments:

Zavina said...

HAHAHAAAHAHAAAHAHAAA.....HAHAHAHAHAAAAHAHA..HAHAHAHAAAA (ni la post kau yg paling lahanat, sampai perut aku nak pecah... setan la lu!)

o-y-e-t-t said...

hihihi....aku pun gelak smpi tak hingat

suriya said...

sukati je kan dah patahkan tgn org, soh balik nek bas plak. ko ni keturunan ape heh. muahahaha

o-y-e-t-t said...

keturunan hj ghani...minang kabau

AMENOZIMA said...

Jaik sekali jak.
gaok!

o-y-e-t-t said...

kepada ami,
aok....mek jaik kah??