Tuesday, September 23, 2008

ibuku seorang heroin

walaupun wa ngah ngantuk nih lepas sahur, wa tetap nk post entri nih jugak..nk menyatakan yg ibu wa nih seorang heroin...wa mau up kaw2 pasal incik ibu wa...ibu wa terror masakkkkkkkk..

  • walaupun pada mulanya wa menyumpah kt diri sendiri sebab tak beli ayam percik semalam utk dijadikan lauk bersahur, wa tetap makan 3 pinggan time sahur tadik walaupun hanya ngan lauk kobis masak air, scramble egg & serunding...sedap woooo....
  • ramai org memuji teh tarik ibu wa walaupun wa tak minum langsung teh tarik itu
  • begitu jugak ngan nasik lemak ibu wa dimana smpi skang hari2 ade org mintak suruh ibu wa buat
  • kuih kodok cicah kuah kacang ibu wa menjadi target utama sedare mara tiap kali bulan pose
  • nasik arab pun mesti masak pakai periuk besar sebab selalunye tak cukup kalu pakai periuk kecik
  • daging masak itam pulak menjadikkan sape yg makan nye pasti akan gila gilaan
  • yg penting thn nih ade kuih samprit...yummyyy...
i luv u lah ibu....memang champion

21 comments:

suriya said...

huuuu ibu mmg sgt hebat. semestinye kebanggaan incik bob. daging masak itam mmg supeb. nasi arab, bak kata david teoh..'perrrrrrfek'.

mrbudie said...

dalam beribu-ribu rumah di lembah klang nih, hanya ada sebuah rumah yang kalau perut aku kenyang, aku akan paksa makan juga, itulah tahap ke'power'an masakan ibu! err, tetiba haus teringat teh tarik ibu.

Zavina said...

mimin skrg kalu tgk nasik kaler kuning2, dia nk makan dgn 'topok' @ papadom mcm kat umah nekbu... bak kata incik bob kan; "sedapnyer nasik arab nih... sapa bini aku angkat tangan?!!!"...

~chacha~ said...

teh tarik sedap??
itu mungkin genetic kot..

byk kuih raya??tunggu nnt org dtg..

suriya said...

haaa btol2. kalau nak g umah ibu, sanggup tak makan 2 ari b4 tu. sbb nak sediakan ruang perut utk makanan yg ibu masak. muahahaha

o-y-e-t-t said...

kepada kuyanden,
daging masak itam tu memang terbaik..'perrrrrrrrfeekkk'

kepada budie,
cube terangkan mcm mane rase air teh tarik pujaan ramai itu..beta belom penah rasa..

kepada ayong,
"sape anak kak nana angkat tangan??"

kepada nicha,
wahh...soalan teh tarik lagik sekali..beta tak tau rasanya..kalu kuih raye tu ade sejenis jee yg home made..yg lain beli..

kepada kuyanden,
takpe...nanti aku try masak plak ehh

Zavina said...

kalau boyet yg masak, harus la makan byk2 dulu supaya takyah makan masakan dia... pengajaran dari 'sirap + aiskrim soda + laici' apakenama aritu...

o-y-e-t-t said...

kepada ayong,
oii...sedap tu air yg yan buat tuh...kuikuikui

suriya said...

huh. klau ko yg masak aku tak yakin nak mkn. len la ibu pnya. sedap hingga menjilat jari org sbelah. huhuhu

o-y-e-t-t said...

kepada kuyanden lagi,
aku pun tak sanggup nk jilat jari cikguney tu..hehehe

suriya said...

wakakakakakka..aku tak terpk sejauh tuuuu =))

o-y-e-t-t said...

keyanden lagik,
aku pun tak tersangka ko bole pikir mcm tu..huhuhu

Qing said...

yeaaa dan kuih semprit siapa yang tolong ibu???
cin saya :)
bukan mcm lu, malas haha

Zavina said...

Cin mmg anak dara dlm rumah tu.. Dia la anak pompuan sorg... dh la lyn telenovela.. kakakakahhh

o-y-e-t-t said...

kepada raja,
selain pompuan dirumah ini, cin juga dikenali sebagai penjinak manusia

kepada ayong,
dier layan telenovela ke?idok ler teman ni tahuuuuu

Zavina said...

iye.. dulu masa cuti lepas matrix rasenyer... macik2 sibuk bercerita psl kisah telenovela, tetiba dia pon join skali... kakakahhh..toti, toti..

suriya said...

lerrrr ko tatau ke bang? kan dia ngn mateney dok join kaum2 ibu berborak psal drama filipin. kehkeh. cin mmg multi-talented. jinak di dapur dan dgn kanak2. idop semsas!!

o-y-e-t-t said...

ooo...citer pangako sayo tu ke???

suriya said...

haaa cite tu. pastu ada lg satu kan. ntah hape tajuknye

Qing said...

hehe sebab tu dia tak tukar2 girlfriend :)

o-y-e-t-t said...

kepada kuyanden lagik,
cite ape ehh..nanti aku tny dier

kepada raja,
iyerrr.....adik gwe itu baek orgnye..kayak abg nya dehh...