Monday, September 29, 2008

episod baju

semalam adalah hari baju melayu..ini kerana wa ngan askar2 wataniah telah sepakat utk beli baju raye...kaler tak kire kaler ape pun, janji material mesti kena sama....itu adalah prinsip!!!

seperti sediakala, wa akan mem parking keter wa kt lrt wangsa maju...walaupun lrt yg berdekatan ngan umah wa adalah di kelana jaya, tp nape ntah wa suke parking kt wangsa maju..mebi sebab dekat kot ngan town... kalu naik teksi time midnight tak laaa parah sgt nk bayar...

episod celaka bermula di station damai...seekor orang negro telah masuk kedalam lrt tersebut...dengan tenang jee memakai baju yg agak2 mcm wa kenal.....cisssss....baju negro tu sebijik mcm baju keje wa...wa tgk askar wataniah no 2, no 3 ngan no 4 dah tergelak terbarai2...sial...takpe....wa takkan pakai lagik baju tu..hmmmpphhhh......

lepas station damai adalah station ampang park...sekali lagi perkara celaka...ade laa plak mamat gay nih berbaju t-shirt...ber kaler hitam...dan yg terbaik nye wa pun ade gak t-shirt yg mcm tu jgk...wa dah agak membara...tp yg wa tau askar2 wataniah telah gelak sampai hentak2 kaki kt lantai tren...babi...ade 2 baju wa kt dlm tren tu...memang laaa wa takkan pakai baju tu lagik...

so smpi kt masjid jamek, wa mcm terasa mcm nk pegi pavilion lah.....so bergerak laa kami 4 bradik ke sana...bile dah smpi kt sana...tak sampai pun 10 minit btol2 dpn mata wa ade plak mamat gemok dgn selamba jeee pakai baju yg sama ngan baju yg wa ngah pakai tu...babiii....dah mcm kembar plak.....time tu memang tak kesian wa kena gelak....askar2 wataniah gelakkan wa...member2 si gemok tu gelakkan si gemok tu...lu bayangkan laaa kecoh dier mcm mane...

langkah alternatif...terus wa bukak baju tu pakai baju spare yg wa bawak...ni kalu ade jgk baju yg sama memang wa berbogel ria sambil membeli belah....baru ada akai!!!!!!

2 comments:

Izzy Jay said...

ya aaaallaaahh!! sumpah i tak pernah denga citer mcm ni! mcm mana la boleh jadi mcm tu.. haiyokkkkkkk...... i pon join la mereke2 gelak.. got to admit kan abg oyet.. it is funny.. =P
hikhikhik..

o-y-e-t-t said...

haaaa.....semalam memang hari baju, hari kerusi patah n hari jatuh tangga..hehehe