Monday, September 29, 2008

bank = bengong

pose tinggal lagik 2 hari je lagik...wa rase mcm ade jee yg tak complete...pikir punye pikir tak jumpe2 gak amende yg tak complete tu...

ahaaa...wa belom bayar zakat fitrah lagik....terus mengambil peluang utk kuar dr opis...wahhh...alasan yg logik digunakan utk kuar "nk g bayar zakat fitrah jap".....walaupun hanya wa sengsorang jee kt opis tu sebab org lain dah cuti raye...setannnnn...wa tak cuti lagik...esok pun wa still kena keje.....

jadik bile dah selesai bayar fitrah, wa still rase ade mende yg tak complete lagik...wahhhhhhh...wa tak tukar duit angpow lagik...adoii...sempat ke tak nih....

dimulakan dgn cimb bank kt glenmarie..."bro...sen 5 duit ade tak??wa nk tukar dlm 500 laa?"
"takde laa bang...dah abis...duit singgit ade laa"..."aiseh...tak grand laaa nk kasik angpow pakai duit kaler biru"...."dah 2 minggu dah bang duit 5 ringgit abis"

so wa pun challow dgn harapan bank2 lain ade menyediakan duit rm 5 yg byk....bank seterusnya maybank subang airport...pun takde..bank seterusnya maybank kt dpn KGNS..pun takde jgk...

ahh..hati panass....diteruskan jgk lagik pegi maybank kelana jaya...gagal!!sebelah dier ade ambank...tiada perkhidmatan tukar duit di sini...oii cik jah...ni bank ke ape????

kt seberang jalan ade al-rajhi bank..."bang..duit 50 ngan 100 je yg ade bang"...oiii....lu igt wa nih kaki cap duit ke....seterusnya di public bank...masih di kelana jaya...kat pintu tu dah tulis besar2 DUIT UTK HARI RAYA DAH ABIS....sial laaa...mula la wa terfikir nih...mata wa terus mencari2 kot2 ade hidden camera ke..mane laa tau kot2 wa kena "wakenabeb"...

pastu wa pegi kt cimb...masih di kelana jaya...wa tny officer tu...dier ckp ade...wahhh..best...wa amik nombor..."giliran anda 1184,no sekarang 1077"....hilang akal ape????????????dah laa wa nk cepat...

setelah berbagai2 bank wa pegi tetapi masih lagi gagal, akhirnya dapat jgk wa tukar duit angpow...kt maybank bangsar....sengal....

kepada penerima2 angpow dr tangan wa, sila ambik perhatian....hanya ada sekeping 2 aje kt angpow lu org...wa malas nk jilat jari byk2 nk susun masuk dlm angpow...wa letih...tak memasal poket wa kembung ngan duit singgit yg berbaki lebih rm 400...ahahahhah...

episod baju

semalam adalah hari baju melayu..ini kerana wa ngan askar2 wataniah telah sepakat utk beli baju raye...kaler tak kire kaler ape pun, janji material mesti kena sama....itu adalah prinsip!!!

seperti sediakala, wa akan mem parking keter wa kt lrt wangsa maju...walaupun lrt yg berdekatan ngan umah wa adalah di kelana jaya, tp nape ntah wa suke parking kt wangsa maju..mebi sebab dekat kot ngan town... kalu naik teksi time midnight tak laaa parah sgt nk bayar...

episod celaka bermula di station damai...seekor orang negro telah masuk kedalam lrt tersebut...dengan tenang jee memakai baju yg agak2 mcm wa kenal.....cisssss....baju negro tu sebijik mcm baju keje wa...wa tgk askar wataniah no 2, no 3 ngan no 4 dah tergelak terbarai2...sial...takpe....wa takkan pakai lagik baju tu..hmmmpphhhh......

lepas station damai adalah station ampang park...sekali lagi perkara celaka...ade laa plak mamat gay nih berbaju t-shirt...ber kaler hitam...dan yg terbaik nye wa pun ade gak t-shirt yg mcm tu jgk...wa dah agak membara...tp yg wa tau askar2 wataniah telah gelak sampai hentak2 kaki kt lantai tren...babi...ade 2 baju wa kt dlm tren tu...memang laaa wa takkan pakai baju tu lagik...

so smpi kt masjid jamek, wa mcm terasa mcm nk pegi pavilion lah.....so bergerak laa kami 4 bradik ke sana...bile dah smpi kt sana...tak sampai pun 10 minit btol2 dpn mata wa ade plak mamat gemok dgn selamba jeee pakai baju yg sama ngan baju yg wa ngah pakai tu...babiii....dah mcm kembar plak.....time tu memang tak kesian wa kena gelak....askar2 wataniah gelakkan wa...member2 si gemok tu gelakkan si gemok tu...lu bayangkan laaa kecoh dier mcm mane...

langkah alternatif...terus wa bukak baju tu pakai baju spare yg wa bawak...ni kalu ade jgk baju yg sama memang wa berbogel ria sambil membeli belah....baru ada akai!!!!!!

Friday, September 26, 2008

malas mcm makcik cle....................................

Pada masa dahulu, ada sebuah negeri dimana semua rakyatnya amat RAJIN belaka tidak ada yang malas.
Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari
seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku

Katanya : "saya adalah yang paling malas"
Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"
Lalu jawab lelaki tersebut :"kalau saya hendak makan,ada orang yang
menyuapkan saya".
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari
dia tuanku".
Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"
maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong
kunyahkan".
Maka raja pun terdiam
.....
Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata:
"saya adalah yang paling malas tuanku".
Raja pun bertanya: "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"
budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas".

Thursday, September 25, 2008

neeeeenoooooo neenoooooo

ape punya sial laaa, hari ini wa telah berjaya men sondol bontot keter iswara kt faderal highway..berjaya membuatkan keadaan jadik jem sekejap..berjaya membuatkan doa mapis mocin termakbul kot...hahahahah...

tp serius beb...wa dgn tenang jee cium pungkok iswara kaler merah milik seorang cine kontraktor...keter dier takde pape...sebab keter dier buruk...kakak savvy yg berkilat2 plak cedera kemek kemek....nasib tak maut....sedey wa...
dah laaa time tu dekat nk bukak pose..nak jee wa on rokok kt tgh2 jalan..jadik john abraham plak tak pasal2 sebab tak pose...pastu tu satu hal...time bukak pose wa ngan hati panas pegi laaa pekena nasik bukhara...nasib baik sedap...lepas je makan, time wa nk pegi kt keter, wa nmpk note nih kt wiper kakak savvy...
notes : WHU 2299 hit your car..this is my contact number 012-xxxxxxx (witness)<----beginilah notes tu berbunyik
cilakak....depan belakang wa kena hari nih.....double hit combo wa dpt....

terima kasih incik cine yg menjadi saksi..nanti wa sms laaa ucapan kong hei fat coy kt lu time raye cine nanti..trime kasih bebanyak

wa : haloo bob...wa sudah sondol keter org laaa kt faderal highway
bob: haa..astarfirullahhalazimmmmmmmm.....teruk ke??tu laa..bwk laju2 lagik..
wa : mane ade laju...ngah jem.......sbnrnye wa TERTIDO time drive...........

reminder to u

tolong jgn ucap mende2 dan ayat2 nih kat wa time2 dekat nak raya nih...wa sgt2 pantang...

  • selamat hari raya...maaf zahir aje tau...takde batin ye
(wa cukup pantang kalu org ckp mende nih kt wa...ape....lu igt wa nk sgt ke mem batin ngan lu)

  • haaa..mintak maaf yee...kire 0-0 laaaa nih...seri
(bile pulak wa jadi bookie world cup nih...piirraahhhhhh)

so utk peringatan awal, cukup dgn slamat hari raya...

karma dilema

wa cukup syok bile tgk kengkawan wa jatuh cinta....best jeee rase...
tapi momot ngan kemmy cukup seronok bile tgk wa jatuh tangga tadi..hampeh jee bunyiknye

Wednesday, September 24, 2008

org bertudung tak semestinya baik...buat salah tanak mengaku plak tu...

hari tu wa dtg kelas pn.magesh bawak pen sebatang jee...buku satu hapa pun tak bawak..wa igt kelas mcm biasa jee la...rupenye ade test....bikin panassssssssssss je keling nih...

hari tu ade test management.....kecoh laaa satu uitm tu wa tak baca buku...sebab wa tatau yg hari tu ade test..menggelupur laa kejap...wa satu haprah pun tak prepare....wa tgk kutu2 lain ilmu penuh di muka...mcm mane lu org bole teringat yg hari tu ade test..tp wa tak teringat...

dengan berbekalkan doa yg terlintas kt kepala, wa pun tawakal laaa utk buat test tu....tibe tibe..........................................................

masuk laa plak si keling nih..arrgghh...dah laa tu..kena selang2 plak tu..teknik terbaik yg mampu wa pikir adalah duduk dihadapan bersama2 golongan pelajar kaum hawa yg bijak bistari..dgn harapan agar kertas jawapan tu bole laaa ditukar ganti...

wa pun terus cop tpt kt 2nd row...ntah sape nye tpt ntah..yg wa tau dpn wa si kembar ngan wan zairin...kt sblh kanan wa ade dinding...sblh kiri wa ade minah yg nmpk agak alim ulama yg dtgnye dr semester 5 kot...blkg wa ade omar carlberg...okeh..kedudukan strategik..wa dikelilingi oleh org2 yg pandai.....

wa pun buat laaa test tersebut...hanya mampu menulis nama ngan no matrix jeee..sebab yg lain wa tatau satu hape pun...tibe2 wa mcm rase ade text book kt bwh meja wa..ini peluang baik nih..wa pun amik laaa buku tu senyap2...wa belek2..haaaaaaaaa..jmpe jawapan...dgn sepantas kilat wa menyalin....

sekali tu wa dgr suara "muhammad shahrir bahari...put down ur text book on the floor...now!!!"...aisehh..kantoi plak..wa akur jee laa..wa pun letak laaa buku tu kt lantai...wa try kuis2 pakai kaki....susah beb nk bukak muka surat 173 pkai kaki..ahhhh..persetankan sumer tu....

pastu wa pusing belah kiri...wa tgk minah semester 5 yg alim ulama tu ngah belek2 text book...lagik cemerlang tektik dier..letak text book tu kt kerusi sebelah dier yg kosong..bermaksud buku tu ade di tengah2 antara wa ngan dier..wa tgk jeee laaa minah nih...tp wa tak tgk pun buku dier sbb susah nk baca..terbalik beb...tibe2 wa dgr si magesh keling menjerit sekali lagik.......

oii..wa kena target lagik sekali...ini tak adil...........wa tak buat ape2 pun...minah alim ulama tu nye pasal wa kena target...terus fail paper tu...sial btol....yg minah tu plak bole plak buat2 bodo..mcm wa yg punye keje tiru2 tu...dier tak dpt fail plak..cilakak btol.....wa smpi skang wa tak igt sape yg duduk kt sblh wa tu.....kalu wa igt memang wa toreh muke dier pakai pisau toreh getah...sape2 yg igt sila contact wa...marah nih!!!!!

mari belajar mengira

member wa bilang wa setan......memang bodoh n bahalol kan member wa tu...ape plak bilang wa setan...org kalu nk bilang kena la 1,2,3,4.............ni kalu dah start2 setan pastu lu nk bubuh ape??setan,iblis,jin,hantu..cmtu ke???terbelit lidah beb...

warna warni kehidupan

perkara yg perlu dibuat hari ni
  • pegi bank..tgk gaji dah masuk ke blom
  • balik umah kumpul kain baju kotor....antar dobi..nanti takde baju nk pkai plak..raye dah dekat nih..nak suruh incik ibu basuh komfem kene marah sebab byk sgt...
  • baring2 atas katil yg tak bersarung sebab sarung dah masuk dlm list no 2 tu..pikir ape yg nk buat lepas tu
  • duduk kt meja makan sambil pikir ape yg incik ibu masak utk buke pose nanti
  • nk g repeat air soya yg sejuk dan manis kat bazar..tamau beli yg ganjil2 lagik
wahhh..impian wa sangat warna warni............

Tuesday, September 23, 2008

penyakit kencing manis

sesiape yg menghidap penyakit kencing manis, sila lah ke gerai nora di sec 2 shah alam...dier menjual air soya yg tak manis langsung...wa TERBELI sebab wa tgk soya dier ganjil...letak dlm botol...mcm minyak masak daa...ganjil dan tak manis langsung

kenduri

nanti lepas bukak pose ade kenduri ye..kenduri sempena "ayeen" khatam baca blog wa...dijemput utk ke pak li kopitiam utk sesi minum malam.aminnnnnnnnnn

experimen

mcm mane org2 yg naik lrt yg padat nk mampos time balik keje menahan hidung mereka daripada bau ketiak yg tengit???

wa kena beb semalam...tak tahan.............

ibuku seorang heroin

walaupun wa ngah ngantuk nih lepas sahur, wa tetap nk post entri nih jugak..nk menyatakan yg ibu wa nih seorang heroin...wa mau up kaw2 pasal incik ibu wa...ibu wa terror masakkkkkkkk..

  • walaupun pada mulanya wa menyumpah kt diri sendiri sebab tak beli ayam percik semalam utk dijadikan lauk bersahur, wa tetap makan 3 pinggan time sahur tadik walaupun hanya ngan lauk kobis masak air, scramble egg & serunding...sedap woooo....
  • ramai org memuji teh tarik ibu wa walaupun wa tak minum langsung teh tarik itu
  • begitu jugak ngan nasik lemak ibu wa dimana smpi skang hari2 ade org mintak suruh ibu wa buat
  • kuih kodok cicah kuah kacang ibu wa menjadi target utama sedare mara tiap kali bulan pose
  • nasik arab pun mesti masak pakai periuk besar sebab selalunye tak cukup kalu pakai periuk kecik
  • daging masak itam pulak menjadikkan sape yg makan nye pasti akan gila gilaan
  • yg penting thn nih ade kuih samprit...yummyyy...
i luv u lah ibu....memang champion

Monday, September 22, 2008

sangap beb

hari senin telah tiba...perasaan jahanam supaya doa utk melambatkan hari senin tidak dimakbulkan...wa memang cukup malas kalu hari senin nih..nk keje lagik...

hari nih dah 22 hari pose..wa mencatat rekod peribadi terbaik setakat nih..masih belom kantoi pose lagik..kalu dari segi penahanan lapar dan dahaga dan asap rokok wa memang perfect..tp kalu dr segi carutan dan makian dan penjalaran mata tu wa tak sure pose wa tu sah lagik ke tak....

smpi jee opis mcm biasa laa acara men sangap telah berlaku...nk mkn tak bole...nk mencarut tatau kt sape nk mencarut sebab org yg selalu di carutkan tu berperangai rajin hari nih..so wa pun online laa...

dlm pkol 10 pagi mcm tu..tak besebab wa pegi basuh tangan..wa pun tak tau kenape wa cuci tangan..tak pasal2..dah cuci tangan mesti lah pakai sabun...sabun tu perisa oren...dah abis cuci tangan tu wa duduk balik kt kerusi ajaib wa sambil berangan2 ape yg wa nk tibai time bukak pose nih...

tibe2 wa terase nk menguap...wa tutup laa mulut wa ngan tangan utk mengelakkan setan masuk mulut...pastu secara otomatiknye wa jadi stone bile dah tutup mulut wa tu...tak memasal...n smpi skang ni tangan wa still kt mulut wa...

ade bau oren..................

tabligh

raya thn lepas, wa ngan askar2 wataniah ngan 2 org lagik kazen wa pegi beraye..time tu wa bawak keter mahal milik sedare wa...dah abis beraye ade laaa dlm pkol 3 pagi mcm tu kitorang pun dah sangap..tatau nk buat ape..malas nk balik umah nenet awal2...tibe2 dtg plak idea bangang...jom carik org gile nk..baling mercun bola kt dier...wahhh...bagussssssssssssssssss....

bile smpi kt area surau bang z tu, kitorang nmpk satu lembaga ngah berdiri...weihh...ade org masuk air weihh....tp dr segi pemakaian dier takde laaa mcm org masuk air...berjubah dan beserban...mcm org tabligh...alaaaaa....dah terlepas plak dier..takpe..kt town nanti mesti byk punye org gile...

so wa pun drive laaa smpi ke town...carik punye carik tak jumpe...ahhh...org gile pun reti hari raya gak ke..."weihh...carik balik org masuk aibligh (masuk air tabligh) tadik lah...kt dier pun ok gak laa baling mercun nih"

wa pun pusing balik laaa..."haa..tu dia tu dia...slow2..jap aku nak bakar mercun nih"kata si matteney yg nmpk si masuk aibligh tu ngah jalan kaki...kedebommmmm...melompat tinggi si masuk aibligh tu tekejut...hahahaha....puas hati wa..

"weihh..pusing balik..aku tak sempat nak baling" askar wataniah no 2 plak ckp..bommmmm....lagik sekali masuk aibligh tu tekejut...pecah perut kitorang....

"ok..last kopek sblm balik umah...aku satu ko satu", matteney berkata kt askar wataniah no 2.."ok set"....si matteney nih duduk kt seat belakang..askar wataniah nih jd wa nyer co pilot....

tibe2 ntah macam mane mercun bola si matteney nih terlepas kt seat co pilot..ngah berapi2...."weihhh...mercun sangkut weihhh..jatuh kt depan"...menjerit2 dier kt dlm keter...wa pun jadik panik...wa slow kan keter lepas stering...tangan wa tekup kt telinga..mata wa pejam rapat2...si askar wataniah no 2 wa tgk dah ade kt atas dashboard.......
TEBAABOOMMMMM...........serius beb...mercun bola tu meletup kt dlm keter mahal...bingai laaa kejap...mata jadik silau...telinga secara otomatik jadik pekak....berlubang sial seat......

lepas tu berasap satu keter...kitorang plak bole bantai gelak terbarai2...bile asap dah takde kitorang check seat...nasib baik lubang kecik jee....pucat lesi masing2...esok nye owner keter tanya kenape seat berlubang...dgn selambanye ckp rokok terjatuh mlm td...tak perasan...agak logik laa alasan tu...

smpi skang rahsia tu tak kantoi2 lagik..n nasib baik laa keter mahal tu dah tak wujud lagik..kalu tak sure wa tak post entri nih..hehehe..

siapa mastermind yg sebenarnye nih kalu lu org terror???
kepada yg terlibat..diam2 sudeyyyyy

cikgu ku nama badariah

dulu time wa skolah tadika dulu wa ade sorang cikgu...nama gikgu wa tu badariah...cikgu badariah nih gemok org nye..rambut dier plak rambut sarang tebuan..tapi sangat baik hati..

cikgu badariah nih duduk kt jauh...hari2 g skolah naik bas KBS kaler kuning...satu hari cikgu badariah dtg lambat...dier ckp dier terlepas bas....kanak2 tadika pun meng iya je laa kan..ape laa sgt time bdk2 dulu....terus kitorang pun masuk dlm tadika utk belajar...

abis je kelas hari tu wa pegi tny kt cikgu badariah.."cikgu..best tak naik bas...wa tak penah naik bas pun", tny wa ngan ala2 jakun...."takde lah..biase jee", jwb cikgu badariah malas..."cikgu balik nih naik bas gak ke", lagik skali wa jadik reporter menanya..."ha`ah...nape?"

"hari nih atok ngan opah wa takde...dorang pegi seremban..wa balik ikut cikgu naik bas bole tak"
"mane bole...nanti kamu nak balik umah mcm mane"
"takpe cikgu...atok ckp nanti dier bole amik kt umah cikgu"
"btol nih?"

heheheh...wahhh..merase wa naik bas hari tu....wa pun mula laa berangan nak naik bas..nk duduk tepi tingkap...ngah syok berangan tu wa pun tak sedar cikgu badariah dah hilang...mane dier pegi pun wa tatau...ahh..biarlah...yg penting wa bole ikut cikgu badariah balik umah dier kt jauh tu....

cisss...lambat btol laaa nak abis skolah tadika nih..wa pun sambung laaa angan2 n cita2...time makan pun wa bole bolayan makanan tu..do sengih sengsorang..exited nk naik bas...

tibe2 time yg ditunggu2 pun tiba..."murid2..beratur...ok bole balik"..waaaa...wa sronok sgt...nak naik bas..yeay yeay....pastu cikgu badariah panggil wa...wa lagik laa sronok..."meh ikut cikgu"...

wa pun jalan laaa ikut cikgu badariah..."ehh..nak pegi naik bas kena pusing kanan..ni pusing kiri nih nak pegi umah opah nih"

memang betol....smpi jee kt umah opah wa dgr suara opah yg ala2 legolas memekik.....ptg tu jgk wa menangis kuat sbb tak dpt naik bas...ptg tu arwah atok bawak wa naik bas utk petama kalinye dlm hidup wa...dari kedai kecik smpi kt post opis..bapak laaa dekat..driver tu pun tak sempat nk tukar gear 3 dah picit loceng...lagik sekali wa mengamuk sebab kejap jee

Friday, September 19, 2008

sial..........

okeh...hari nih wa mood swing....tibe2.....malas wa nk ckp byk

Thursday, September 18, 2008

arah tuju

kemana kita selepas ini :

  • bandung lagik
  • jakarta
  • kuching
  • bali
  • phuket
  • melbourne
kawan2...mari cadangkan dan kasik cadangan.....wa cadangkan kite g terawih mlm nih...

damn!!!

  • wa ngah buat keje, tibe2 makcik cleaner tiup hingus dier..bebunyik satu opis...damn!!!
  • wa baru mcm rase nk tetido,tibe2 tipon bebunyik...salah nombor...damn!!!!
  • wa nk g berak..bole plak lupe nk bawak surat khabar....damn!!!
  • wa nak balik....tapik tak bole balik semata2 nk kena tunggu sekeping fax...damn!!!

dunia ini tidak adil

puasa oh puasa

a day before puasa

si W : wa rase wa nk pose penuh la thn nih

si A : ko tak penah pose penuh ke?

si W : tak....


si A : baguslah dah berubah...ade jgk kesedaran


si W : tu la pasal....wa igt esok wa nk pose penuh laa esok..berazam...nasib lu ade kasik semangat


time sblom bukak pose

si A : wuuiishhh...banyak gile ko beli makanan..

si W : biasa laa beb...wa berazam nak pose penuh..kena laa semangat...


si A : oooo...tak kisah laa..janji ko ade usaha...



time lepas bukak pose

si W : wahhh...kenyang giler

si A : dah ko melantak mcm badak..mau tak kenyang...


si W : berjaya gak wa pose penuh....


si A : oii..baru satu hari pose ni..ade lagi 29 hari...belom penuh lagik


si W : hari nih wa pose kire penuh laa tu...dari imsak smpi ke magrib...selalu nye wa pose tak penuh...pkol 12 dah bukak pose dah..kekadang tu pkol 8 pagi dah makan nasik

terkejut + tergelak sengsorang

kelmarin time bukak pose wa jmpe abang si MAPIS MOCIN.....tekejut wa...heheheheheh...rare item tuh!!!

selain megik, aku juga terrel sihir

time nih kt hostel...wa dah hilang punca..sangap nak mampos...tibe2 wa dpt satu idea utk pedajal org....sangat bernas....tp nk buat nih kena tunggu tgh malam la...

midnight menjelma, lps prep wa pun g laa carik mangsa...yg penting mesti kena budak junior..sebab kalu dier mengamuk pun wa tak laaa takut sangat...carik punye carik wa jumpe sekor budak sengal...wa pun pancing laaa dier..

"weihh...lu penah tgk toyol tak??"..."tak penah laaa....takut"...apedaaa..penakut rupenye..."ahh..wa tak kire...wa nk panggil toyol gak mlm nih..tp lu kena tgk sendiri toyol tu..kalu tak wa hambat lu mlm nih"..."errmmm..baik lah....tp cmner nk tgk toyol tu" ,jwb bdk junior tu berani2 takut...

soalan yg bagus.....yesss...jerat sudah mengena...mangsa mula berasa takjub dan exited lebih..."cmni..toyol ni sbnrnye makhluk tuhan jgk..bla bla bla bla", panjang lebar wa explain kt mangkuk tu..dier asik terhangguk2 jee tanda paham...

"ok dah..lu g carik 5 objek bulat...tak kisah ape2 pun..janji bulat..pastu lu dtg carik wa kt dorm", wa terus kasik instruction ala ala jeneral...mamat tu pun g lah carik...wa plak tggu kt dorm ngan geng sambil kutuk mengutuk main nama bapak...

pastu...."bang..ni objek bulat..ade syiling,cermin,sharpener, tutup botol ngan pinggan", jawab si junior ngan takut2....ooo...lu bawak geng ehh..takut nk kena sengsorang..takpe...."ok..wa buat nih..tp lu kena ikut arahan..kalu tak nanti toyol tanak balik,lu jgk yg susah...kalu ade bunyik2 ke, bau2 ke,lu buat tak reti jee tau..jgn tegur2..bahaya", explain wa yg dah mcm tok bomoh...

wa pun mulakan laaa operasi...wa kunci dorm wa..suruh tutup lampu...dah jadi gelap gelita.....wa amik air satu baldi..wa suruh mangkuk tu duduk dpn baldi tu...wa suruh mangkuk tu baca al-fatihah..wahh..kemain lagik..siap ngan tajwid..pastu wa suruh dier baca surah2 yg lain...mengikut ajeee...time tu dah pukul 3 pagi...

lepas mangkuk tu baca, wa mintak tangan dier..wa amik air dlm baldi tu, suruh dier sapu kt muka...dier pun buat laaa...pastu wa suruh dier mengaji lagik sekali...abis mengaji wa amik tangan dier suruh dier sapu lagik kt muka..sampai laaa 6 kali...

kali ke 7....time dier nk sapu air kt muka dier, wa calit laaa water color kt tangan dier...sebanyak yg mungkin...yg pasti water color tu kaler ijau...time dier sapu kt muka dier tu bole plak bersuara "bang...saya tak sedap hati laa bang...saya dah mcm rase ade bau semacam jeee nih"...."jangan tegurrrrrrrr", jwb wa menahan gelak....

time tu wa ngan geng2 wa halau kengkawan si samdol sekor tu...suruh cabut pelan2...wa ngan geng2 wa plak pastu pelan2 kuar asrama gi makan nasik lemak kt town..tinggallah setan berwajah ijau tu sorang diri....

cukuplah tu...

semalam tgh hari, wa balik umah jap...ngah elok jeee baring2 lapar, wa tgk incik ibu kuar umah...nk g amik surat katenye...wa pun malas laaa nk amik port..bukannye ade surat utk wa pun....sebab wa tau mane ade lagik zaman org becinta pakai surat2 atau pakai snail mail nih..lembab n tak best...buat penat lidah jee nk jilat stem...

tibe2 "haaa...ni ade surat nih...satu utk ko...satu lagik utk yan"....wahh......exited la plak tetibe dpt surat....wa amik laaa dua2 surat tu...wa tgk sampul dier sama jeee...wa amik surat wa terus wa kopek.....

cilakak...surat saman....wa ade dua saman....rm 200....tp ade diskaun 50%....hantu btol...geram jeee hati wa...pastu wa mcm nk bukak jeee surat yan tu...nak tgk dier kena saman gak ke...

pastu dgn sabar wa tunggu la si yan nih balik dr class sambil memikir bile plak wa kena saman nih..tak balik2 lagik...takpe...mlm nanti wa mesti nk tgk....

malam menjelma..wa balik umah...perkara pertama wa tgk ialah brape saman yg yan kena....kekekekekekekekekekekekek...dier ade 3 saman...kekekekekekekekkek

so masalah skang nih, sape yg nak tolong bayar wa punye saman???

Tuesday, September 16, 2008

megik kan?

haaa....wa tak ingat yg nih jadik biler...sape yg kena pun wa tak ingat dah..yg wa igt mende nih jadik time wa kecik2..tak salah wa yg nih kena kt member wa...

tibe tibe wa berkata, "oii...lu nk tgk megik tak"....."nak nak nak...ko pandai ke buat megik??"....
"mesti lah pandai..tapi megik nih bahaya sikit...lu jgn langgar pantang larang dier...atok ghani wa yg pesan nih"

bersemangat jee mamat tu nk di megik kan..."cepat la buat megik tu...aku tak sabar ni"..."ok ok...lu pecaya tak yg wa bole hilangkan jari kelingking lu nih??"

"biar benar??kalu ko terrel ko try laaa ilangkan jari ni..aku nk tgk"..."tapi lu jgn langgar pantang larang dier..kang nanti smpi bebile jari lu ilang...lu ikut jee arahan wa tau"

lalu wa pun memulakan operasi megik..."ok...lu baca al-fatihah 3 kali,tabbad yada 2 kali ngan ayat li ila fi kuraisin 1 kali..pastu lu kena tutup mata...lu jgn bukak mata...nanti ilang terus jari lu...bile wa suruh bukak baru lu bukak tau"

mamat tu pun mengikut jee la arahan dier....ikut arahan jgk mamat tu...pastu wa suruh dier bukak mata...taraaaaaaaaaaaaa.......jari kelingking dier dah ilang separuh....

jari dier telah pun parking kt dlm hidung wa...kena plak time tu taik idong ngah bersepah...malas nk kotorkan tangan wa yg suci nih...

Saturday, September 13, 2008

berita hari ini

wa bgn tido tgh hari tadik...tanpa mandi wa hadiahkan angin tersepit kt askar wataniah no 2 n no 3...hehehe...lps tu tibe2 wa terase nk jadik ahli intelek plak.....wa bukak surat khabar hari nih...belek punya belek tibe2 terase sakit hati bercampur jeles......

kenape n macam mane muke2 member class wa nih bole ade kt dlm paper???smpi 4 org sekali plak tu...encik madeck, en. dzulford, en. najdi kepala gon dan incik yoyo krin...cesssss.......ni diyanah si reporter laaa nih...time aku ade tanak interview aku...

terus wa call diyanah..."oiii...nape lu tak panggil wa utk interbiu",wa meng cll dgn nada separa marah berbaur keciwa..."oooo...ko nyer nanti aku tggu topik yg best2..aku mesti kasik ko utk topik yg best2....ko kan hensem..mesti topik pun kena hensem jgk", jawab diyanah dgn bersungguh2 sambil memuji kehebatan wa...ahahahaha....

utk kengkawan classmate wa yg mesti terasa bangga dgn bagak sebab dapat masuk sokkabar hari nih, selamat ber enterframe.....takpe....diyanah dah janji ngan wa nak interbiu wa utk topik lelaki hensem...ahahahahahah(jeles jeles jeles sbnrnye)...kepada diyanah....lu jgn buat2 tak ingat nk interbiu wa....wa tuntut janji wa

tengah hari hari sabtu ini

wa baru bgn tido...disebabkan keadaan sekeliling amat panas, wa tido ngan pakai boxer jee...wa kuar jee bilik wa tgk yan ngah main x-box...cin ngah baring2 sambil main sms..adik masih tido lagi...bermakna laptop available...cunn...terus wa meniarap dah meng on kan laptop tu...ngah syok jee wa men surfing tibe tibe terdengar suara

"hoii babi...sape kentut"........

ahahahahah.....angin tersepit beb...

Friday, September 12, 2008

"reporter CNN yg pandai speaking"

hari tu wa ngan kazen wa "apis" lepak kt umah nenet...ptg tu kitorang boring...takde mende nk buat...sumer bende dah main dah kt umah nenet tu...

pastu wa ngan apis nmpk buku telefon...kitorang pun selak laa satu satu muka surat....isk..byk jgk nama org kampung n sedare mara nih...tibe2 kitorang nmpk no "kak long bedah"...dail no umah dier tu...cisss...takde org angkat....mangsa seterusnya...."org tua salemah a.k.a reporter CNN"...di dail nombornye...bile dah sambung line tu, si apis pun mula la ber speaking keling....."hoii...salah nombor....ni rumah melayu"

ter kekek kekek kitorang gelak...letak tipon jap..amik napas....pastu gelak guling2 balik....best nih...try lagik sekali lah...kitorang pun cll laa balik umah si reporter nih....lagik skali si apis speaking....kali nih si reporter CNN mengamuk..."hoi...tak reti bahasa ke...ni rumah melayu lah...BUFFALO PUNYA BUDAK"

ahahahah...reporter pandai ckp buffalo....

nota kaki : "org tua salemah a.k.a reporter CNN adalah seorang anak dara tua yg tinggal di bt 12 kajang...beliau mendapat jolokan reporter CNN kerana beliau sungguh pantas dan cepat mengetahui berita2 panas yg terjadi didalam kampung..masih lagik single dan perwatakan rupa agak selekeh...sesiapa yg berminat dgn nye boleh lah menghubungi "nenek gemok" utk keterangan lanjut

ini btol2 tragik...........


wa kemas bilik..pastu wa jmpe satu kotak tu..pastu wa bukak kotak tu..wa jmpe ni....en. bob smpi skang nih tak penah tgk surat nih...

kelas bahasa

murid murid......

PAGI!!!!!!! (suara kena mr os)

ok...hari ni wa nk ajar kelas bahasa yee..subjek ini sgt susah...namanya BNY.sblm tu wa nk kenalkan diri wa dulu laa...nama wa cikgu "W"...tp lu panggil wa cikgu aje lah..dah ok dah..lu jgn panggil wa ngan nama cikgu mazaid ke, cikgu nazal ke, cikgu nadarajah ke, cikgu tee ke..wa tanak.....

ok..sblm tu kite blaja yg basic2 aje ye...ok bab 1

soalan : apabila seseorang itu cukup berminat dgn cd atau barangan cetak rompak, apa gelaran yg patut kite beri kt org tu??

jawapan : kite patut panggil org itu "mat pescer"
  • kenape mat pescer?pescer itu adalah gabungan "peminat setia cetak rompak" (pscr kalau dibunyikkan adalah pescer)
____________________________________________________________________

soalan : apabila kite terjumpa dgn org yg mempunyai kepala kecik tetapi badan besar, kite panggil dier ape??

jawapan : kite panggil dier "kepacik basar"
  • kenape begitu?ia adalah singkatan kepada "kepala kecik badan besar"
____________________________________________________________________

soalan : jika terlihat seseorang berjerawat , apakah gelaran khas baginya?

jawapan : gelaran nye adalah "mat tret"
  • kenape sedemikian?ia adalah satu imiginasi...bunyik apabila jerawat itu dipicit, ia akan mengeluarkan bunyik "tret"...sebab bunyik itu adalah singkat, maka diguna pakai aje nama tret itu....tapi jika terlihat jerawat itu dah terkeluar separuh, anda perlu memanggilnye "jeparuh" (simple present tense)

ok murid2...wa pun dah penat...sila rujuk kepada cikgu jika tak paham...ok..class dismiss..renung renungkan dan selamat beramal

Thursday, September 11, 2008

KISAH SI SUMBING

dulu time wa skolah kt labu hilir, ade sekor budak dajah 6..time tu wa dajah 3...budak dajah 6 nih memang poyo..belagak ala2 taiko...mcm laaa lu tu hebat...dah laa sumbing....

satu hari wa masuk kedai game...wa tgk sumbingan dajah 6 tu pun ade kt dlm kedai game..ooo..kemain belagak lagik lu main street fighter...tak terrel mane pun...wa tgk aje laaa..pastu agaknye dier dah abis sen, dier dtg kt wa "weihh..hua hohen...hua hohen haaa..hau hak hahi hahu hunmbhuk hau",kate nye ngan nada sengau(weihh...dua posen..dua posen laaa..ko tak bagi aku tumbuk ko)....belasah jgk kang...wa pun kasik laa dier doposen...babi..dah laa main game tu lama..wa tak dpt pun main game...

takpe...time tu kt ujung wa tgk ade "sarip black" ngan "rizal zurid" ngah main snooker..wa pun pegi laa pow kt dier..dpt doposen...ape..wa nyer geng lagik besar laaa dr lu kata wa kt sumbingan dajah 6....

esok nye time balik skolah, si sumbingan dajah 6 dtg kt wa time kt dlm bas...selamba jee campakkan beg dier kt wa...kimak btol....so wa pun terpaksa laaa pangku beg dier...dier plak ngah berdiri ngan kengkawan dier sambil nyanyi lagu "suci dlm debu"..lu bole bayang kan tk??
"henghau hahai haer hang herhihhh...hihaham hehas hang hehehuuuuuu"bodo...tak sedap langsung....wa pun pangku laa beg dier...tibe2 wa tgk ade lipas kuar dlm beg dier...selekeh btol perangai....

pastu wa pun biarkan laaa lipas tu masuk balik dlm beg dier..tak kuase wa...wa bukak kan zip dier kasik lipas tu masuk..biar lipas tu duduk kt sblh bulu alam dan manusia lu..tibe2 wa nmpk pensel box dier...wa pun seluk laaa..oooooooo...

si sumbingan dajah 6 turun dulu...sebab umah dier kt kg kondok...wa turun kendian...smpi jee umah wa terus mandi...mlm tu wa buat keje skolah ngan pensel tekan baru..."MADE IN SUMBINGAN DAJAH 6"

nyonya masam

arwah atok wa ade kebun durian..kt blkg umah jeee...nk g kebun durian tu kena lalu kebun getah...kebun getah tu pun atok yg punye...ade laaa nyonya 2-3 ekor keje kt kebun getah atok tu..

satu pagi wa ngan anak mak long norlia "pak hehek" nk g kebun durian tu..2 org jee...time lalu kt kebun getah tu tibe2 wa mcm rase mcm nk kencing...wa carik port..tak jumpe..pastu tibe2 jee wa dpt idea pertanian..."kalu wa kencing kt dlm mangkuk getah nih, mesti susu dier jadik banyak kan", pikirku secara total dan genius...

wa pun mulakan laa aktiviti bomba wa kt dlm mangkuk getah tu..pak hehek tanak plak kencing sama walaupun dipaksa..wa ckp seronok beb..dier tak pecaye..dier lebih pecaye perkara tahyul dimana jika kencing kt dlm mangkuk getah tu, nanti punai jadik bentan...ahhh..persetan itu semua..i do believe in science...

wa igt keadaan sgt kaver line...tibe2 jee wa ternampak nyonya ngah dtg nk kutip susu getah...ahh sudah...wa ngan pak hehek pun lari laa terus duduk kt kebun durian...wahh..nasib baik....

nasib baik hape...ptg tu wa g ngaji..mcm biase laaa wa jadik budak baik time mengaji...tibe2 arwah atok tanggal kan songkok wa... "BUKKK!!!"...arwah atok ketuk pala wa....sakit tau... jerit wa...dalm hati jee wa menjerit..berair gak laa mata wa...

cilakak punye nyonya...wa kencing kt satu mangkuk jeee..bukannye satu ladang tu wa buat...tu pun nak mengadu ke.....sumpah wa tak puas hati....esok nye wa kencing lagi dlm mangkuk getah tu..dpt la 3 mangkuk..sorang sikit...padan muke lu..mesti masam muke lu

perangai hard core seorang joki kuda

hari tu wa sengkek giler...wa takde duit..20 sen pon takde...badan dah keras dah nk isap rokok..nak beli rokok sebatang pun tak cukup..abis dah sumer puntung rokok kt dlm ash tray tu wa kejekan.carik saki baki..janji bole kuar asap..tapi wa tetap tak puas...

wa kuar bilik..angkat carpet..mane laa tau kot2 ade duit syiling tersesat...hampeh...wa rase kalu ade mesti incik ibu dah rembat dulu..ini kerana hanya incik ibu aje yg rajin mengangkat carpet utk vacum...

takpe...berprinsipkan usaha tangga kejayaan, wa gagah kan jugak carikcelah2 peti ais...pun hampa...last2 wa terpikir alternatif lain..yaa...bakul kain kotor...dgn segera wa pergi..target utama adalah suar keje en. bob..satu per satu wa seluk...akhirnya..positiff....yaaaa.....wa berjaya dpt rm 3...

wahh...lepas nih duit nk g kl...dgn segera wa terus mandi dan bersiap...terus pakai kasut pegi tunggu bas itm 222 kt blkg umah "mat kilang bodoh"...tambang ke kl adalah rm 2...

smpi je kt bas stand kelang wa pun terus masuk ke kedai kuda berhampiran...dgn harapan wa bole memberanakkan balance duit singgit tu menjadi beribu ribu ringgit...wa carik mesin kuda 20 sen..percubaan pertama...jeng jeng jeng...gagal...percubaan kedua...berjaya..ketiga berjaya...smpi lah wa meng upgrade kan mesin dr 20 sen ke mesin singgit...time tu duit berjaya dibiakkan....ade laaa dm 7-8 ringgit...

wa kuar kedai..beli rokok marlboro kotak besar...simpan rm 2 utk tambang balik shah alam..balance digunakan utk kasik kuda makan lagik...memula berjaya..tapik lama kelamaan menjadi susut...ahh sudah...dah habis dah sen wa nih..tinggal sen nk balik umah jee nih..ahh..takpe laa..gadaikan aje....hasilnya poket wa hanya tinggal kosong sen..ahhh..sudah..mcm mane nak balik umah nih...

balai polis jln tun hs lee jadik saksi...dengan semangat seperti anak sedare mak long manisah yg berjaya mengepow polis ketika lari drp hospital akibat takut nk bersunat, wa pun pegi laaa buat muke toya dan bertemu ngan en. polis...dgn sedikit tohmahan dan cerita kesian, wa berjaya mengepow en. polis tu rm 5....wa ckp lu.....

hasilnya rm 2 utk tambang bas...rm 3 utuk mkn mee goreng + ais kosong...wa pulang ke shah alam dgn perut yg kenyang beserta rokok kotak besar di poket jeans...

moralnya..jangan lah anda berjudi...wa tobat beb...

wa salute laa sama lu bob!!!

sbnrnye wa tanak citer nih..tp terase gatal plak nk crite..memule terase takut.pastu tibe2 jee terpikir secara total dan genius....takpe..memang dier takkan tau punye...en bob mane pandai nak bukak blog wa nih..apatah lagik nak bace...

bob...kenape wa panggil bapak wa bob..sedangkan nama penuh dier mengikut kad pengenalan adalah bahari abdul ghani...cmni...wa pun tak igt laaa bile tapik time tu yg wa igt wa skolah darjah darjah lagik....time tu wa ngan askar2 wataniah ngah duduk tgk tivi kt hall umah...tibe2 member bob nk semak plak dtg...wa pun ok je la kan..

oooo..rupe2 nye member dier nih..kengkawan time2 bujang dulu..zaman2 rambut afro..zaman bob mengajar kt terengganu tu..ooo..zaman nih wa mane laaa wujud lagik..en bob pun tak kawen lagik masa tuh...so berborak sakan laaa bob bersama sahabat baiknye tu....

tibe2 wa terdengar dialog ni "eh bob,mu ingak dok agik mende.......bla bla bla",becoknye hamba Allah nih berborak...haaa..asal dier nk panggil bapak wa je dier sebut bob...wa pun heran laaa..

pastu bile dier dah balik, wa pun tny la kt bob "kenape eh dier panggil lu bob?"...pastu bob pun ckp tu la nick name dier time dier bujang2 dulu..pastu dier ckp dier tanak pakai nama bob tu lagik..oooooo...baru wa tau....

akan tetapi wa telah tukar itu revolusi..wa tetap panggil dier bob jugak...smpi la ramai org memanggil bapak ku ngan nama bob..kini ia telah upgrade satu tahap lagi.."hj bob"

dah..pasni kalu org tny wa nape wa panggil bapak wa bob, wa jawab sebab dier tu ROCKSTAR

hanya aku,sukida dan mapis mocin aje

hari tuh, wa bawak sukida jenjalan..tibe2 wa nmpk mapis mocin..."oi mocin...lu nak g mane?", tanya wa sopan..."nak pogi kodai..mak den suruh boli sardin ngan tolo 5 bijik", jawap mapis mocin jujur..."ok la tu..wa nk ikut lu g kedai gak laaa", balas wa...

wa ngan mapis mocin pun pegi ke kedai...wa naik sukida..mapis mocin naik kaki..agak2 lambat jee wa laju kan sikit speed sukida tinggalkan mapis mocin..pastu wa stop kt dpn tggu dier jln terkedek kedek...mcm tu laa wa buat smpi laa kitorang kt kedai runcit fook kee..

kedai tu agak besar la...so si mapis mocin ni masuk laaa kt dlm kedai beli apejadahnye barang yg mak dier pesan...wa lepak kt luar kedai...jaga sukida..kang wa masuk kedai kang sukida nih kena rembat plak kang...

tibe2 wa nmpk tong aiskrim...gulp....telan air liur wa tgk gamba ais krim kacang kt luar tong tu...wa pun jln laa pegi kt tong ais krim tu dgn tujuan nk tgk mcm mane rupe ais krim kacang tu..perrgghhhh..punya la canggih ais krim tu...wa pun jd kurang siuman..nak mkn ais krim tu tp wa tak bawak duit...haaa...takpe..mapis mocin mesti ade bawak duit punya...

"oii...wa amik aiskrim nih tau..lu bayar dulu..nanti kt umah wa bayar balik",kata wa sambil terus menyonyot aiskrim kacang tu...mapis mocin terbangang2 tgk wa sbb dier blom kasik kata putus lagik, wa dah makan aiskrim tu...pastu tetibe je wa rase boring tunggu dier kt kedai tu..padahal nk beli sardin ngan telur 5 bijik je...sikit punya lama...wa pun terus naik sukida balik umah dgn muka puas hati sbb dpt makan ais krim....

smpi kt umah wa main pusing2 ngan sukida kt dpn umah...agak2 nk magrib wa nmpk kelibat mapis mocin baru balik kedai...muka agak mencuka..kt tangan dier ade beg plastik..kt dlm beg plastik tu ade sardin 1 tin....pastu wa tny "oii..kan mak lu suruh beli sardin ngan telur 5 bijik,nape lu tak beli telur 5 bijik tu?"

"duit den tak cukup nk boli tolo tu sobab den dah bayar duit ais krim kau",layu je suara mapis mocin.....

pro or cons?

orang a : saya ada satu berita baik dan satu berita buruk.nak dgr yg mana satu?
orang b : saya tau saya tau.....saya dah bole agak dah....
orang a : apedia?
orang b : berita baik ialah penyakit sembelit kamu sudah pulih.jadi bole laa berak tanpa was was...berita buruk ialah jamban dah tersumbat...kamu tak boleh berak...

**********

Wednesday, September 10, 2008

snap shot : gamba2 vintage.wajah-wajah jahanam ketika kecik

haa...keter vintage nih memang rare....penah jadi 1st costumer bengkel zainal kt ujung jalan tu..time tu mamat zainal tu baru jee bukak workshop...keter ber enjin tak masuk lagik, keter vintage wa dah masuk sana...nak welding tayar...


ni gamba en. bob ketika muda belia...bergaya rock star..nape laaa dulu bole bergaya rock star, tp skang nih bergaya ustat akhil hayy plak...dgn misai melentik memangku wa...setelah menghadiahkan wa tatoo yg pelbagai rupe....ade hati nk pakaikan wa ngan suar pendek...malu laa wa beb...ape2 hal lu memang rock en bob....


ni kt umah nenet....kt bawah pokok rambai....lu tgk betape hensem nye wa...lu compare ngan mamat kt sebelah wa tu...tgk bedak yg mak dier pakai kan..celopong nk mampos..yg kt belakang wa tu adalah si tukang komen setiap kali wa post entri..yg suar merah tu pun ade gak komen2 wa..tapi sikit jee...



lu pecaye tak harry porter tu berasal dari malaysia??kalu lu tak pecaye tu yg duduk kt sebelah wa tu..tu la "heri potot"..btol beb...nama dier heri...nama mak dier wa tatau..tapi yg wa tau org panggil mak dier "kak long potot"..lu cantumkan nama depa 2 org..tgk ape jadi??kan dah jadik heri potot tu..dier lah pelopor filem2 fantasi kat dunia nih..lu nk tgk dier nyer fantasi lu tgk muke heri potot tu..kak long potot bedakkan dier dah mcm rupe gollum dlm lord of the ring...kan kan kan

lagi kisah klasik bersama mapis mocin

wa skolah kt labu hilir...pegi balik skolah naik bas panjen...bas tu laju giler...skolah abis pkol 12.30,pkol 12.45 wa dah ade kt umah...jauh tau skolah wa dulu...

mapis mocin pulak skolah kt sepang road...lagik ulu skolah dier..dah laaa skolah buruk...mamat nih balik skolah si mocin yg menjemputnye..dier,adik dier ajim,abg dier najip ngan mani...time tu si mocin baru beli keter..keter proton saga kaler ijau...sikit punye bagak dier nyer belagak bawak proton saga ijau dier tu..bawak nk laju jee..tak reti nk pelan...

pastu satu hari wa mcm biase laa balik skolah awal..wa turun kt umah opah...wa makan cepat2...pastu wa tgk ade buah tembikai..wa suruh opah potong buah tembikai tu...tengah elok jee leka org tua tu potong tembikai, wa pegi kt padang dpn umah opah...masa utk menunggu mapis mocin balik skolah..dier mesti lalu dpn umah opah wa sebab dier pun nk balik umah "ayek" dier...

tiba2 muncul satu lembaga kaler ijau...masa yg ditunggu tunggu...wa amik seketul batu, tunggu jee keter mocin nih lalu btol2 dpn umah opah..nahhhhhh.pangg!!!!bunyik kaca pecah..ambik ko..tak besebab wa baling batu kt keter mucin tu...lepas jee tu wa pun lari masuk dlm umah opah...terus g dapur makan tembikai....

seploh menet lepas tu....."salamlekommmmmmmm...opahh..ooo opah",suare mapis mocin bersama sama adik beradiknye....maka mereka pun menceritakan laaa tentang kisah cerita cermin keter mereka yg pecah...time tu wa duduk kt kusi depan sambil makan tembikai...

sang opah mengamuk sakan.."ko tunggu la smpi ayah ko balik" marah sang opah dgn lagak legolas...wa duduk membatu je laa..layan tembikai......

petang tu wa tgk en bob pulang kerumah opah dgn men driving keter encik mocin...cermin sudah baru...encik bob mcm biase laa soal siasat wa..tp wa tak leh nk ckp ape2 sebab sejak dr mapis mocin n geng dtg mengadu kt opah, wa kulum kulit tembikai tu..smpi laa bob balik wa still kulum kulit tembikai tu...tanak cakap punye pasal.....ptg tu jgk laaa wa dpt satu lagi tatoo gambar arnab kt belakang betis wa...

wa dgr skang nih mapis mocin dah jadi imam besar kt masjid nilai..ape..ingat lu bagus sgt ke nk jadi mcm atok ghani wa!!!!!!hehehe

aku,sukida,mapis mocin,penduduk klinik dan en tengkorak

kecik2 dulu wa ade sebijik beskal....nama beskal tu "sukida"...hari2 wa bwk sukida pegi mengaji...pada satu hari wa mcm malas nk pegi mengaji...bercadang nk ponteng mengaji...jadi wa pun berfikiran jahat utk ponteng mengaji dan bermain video game kt kedai en. tengkorak..en. tengkorak adalah penjaga kedai game tersebut..walaupun en tengkorak nih dah tua ganyut, akan tetapi kederat tenaga yg dia ada cukup mengagumkan..contohnya beliau mampu utk menghalau wa dan rakan2 wa keluar dari kedai game jagaan nya kerana wa selalu pakai baju sekolah rendah masuk ke premisnya...setan punya en. tengkorak...

berbalik kepada cerita ponteng mengaji...hari tu wa terasa ingin memonteng bersama mahfiz anak abg usin a.k.a mapis mocin..si mapis mocin nih tersangat lah sivik org nye...setelah berjaya meracun dier dgn menyatakan wa akan belanja dier main game, beliau cair ngan janji2 palsu wa tu...jadi wa pun mengayuh sukida sambil meng 'carry' mapis mocin..mapis mocin duduk kt palang beskal wa tu...dah laa gemok...sedang enak mengayuh si sukida tu tiba2 wa jd off balance..keadaan tidak terkawal...lalu wa ngan mapis mocin pun accident kt dlm semak..seperti biasa time dah budget kitorang nk jatuh, wa awal2 lagik lompat dan membiarkan sukida berjalan tanpa pemandunya..mapis mocin terbangang2..tau2 wa nmpk kepala mapis mocin jee..badan dier diselubungi oleh semak samun..

wa : oii...lu tak ape2 ke?
mapis : aku rase tangan aku patah la..
wa : ye ke?
mapis : ha`ah..kt pergelangan nih...
wa : alaa..takpe laa..sikit jee tu...blom putus lagi...dah..jom kite g main game
mapis : tapi tangan aku patah nih....
wa : wa ckp kt bapak wa yg lu buat sukida wa jatuh masuk semak

akibat diugut tajam,mapis mocin pun bersetuju utk ponteng mengaji bersama wa...dgn tgn nye yg patah masuk kt kedai tengkorak..wa main game street fighter 1 round ngan game tembak2 1 round..40 sen kesemuanya..puas hati wa....lps tu wa tgk mapis mocin...wa ckp kt dier "oii...lu balik umah naik bas lah..berat la nk balik nk carry lu"...akur aje mapis mocin

pastu wa pun berjalan2 ptg tu utk menghabiskan masa...wa pegi umah khoo teck khai lawrence main play-doh...selamba jee anjing dier pun main sekali...dah bosan main play-doh, wa ajak khoo teck khai lawrence main baling2 batu..lps tu wa pun kayuh sukida balik umah..kengkonon baru abis ngaji....

smpi je kt umah wa tgk en bob ade..muke agak garang...misai terlentik...mata dah merah...wa tgk incik ibu kt sblh en. bob pun sama....pastu wa tgk ade bill klinik...wahhh...baik nye en. bob nih..bawak mapis mocin g klinik...selepas wa disoal siasat, akhirnye satu tatoo telah terhasil di kaki kanan dan kiri wa...mapis mocin nih umah dier hanya selang beberapa umah aje dr umah wa..nape en. mocin beli umah nk dekat2 ngan umah wa??kalu tak mesti lu tak bole mengadu kt en. bob kan yg wa dah kasik patah tgn lu...

esoknya wa pegi mengaji mcm biasa...arwah atok ghani mula mengajar..hari ni mood dier jadi baik...wa pun pura2 baik sebab arwah atok tak tau yg wa dah patahkan tangan si mapis mocin nih..kalu dier tau sure mampos wa..sedang elok jeee berlakon jadik budak baik, tibe2 ade laa satu umat nih berkata

umat : atookkkk..nak tau tak smlm dier ni patahkan tangan mapis mocin.....(sambil menunjuk kt arah wa)
atok ghani : haa???
umat : betol..mak saya ckp tangan dier bengkak teruk sebab lepas jatuh tak pegi kelinik terus...

kimak nyer budak pompuan..mulut longkang..lu pun satu..nape mak lu duduk kt kuarters klinik tu???kenape lu kecoh2 kt atok yg wa kasik patah tgn mapis mocin???baru je wa nk bersuara tibe2 "BUKK!!!!!" arwah atok ketuk pala wa..sakit tau tak...

ptg tu wa balik umah jalan kaki..wa tgk arwah atok ngah cuba membalance kan bdnnye bawak balik sukida pulang ke rumah opah

p/s : beb..beskal wa tu memang nama dier sukida...jadi sukida tu mmg btol2 wujud..nama dah la mcm kampung... sticker tulis sukida kt palang beskal tu adalah buktinye...
ini adalah cerita benar...nama dan watak2 hidupan yg dinyatakan juga adalah benar

rumah opah ada hantu

wahh...kalu wa ckp nih mesti lu org tak pecaye punye..umah opah wa kt nilai tu ade hantu..serius beb...memula wa tak tau langsung...tp dah 2 kali raye, memang wa perasan wujud hantu2 nih kt umah opah wa..masalahnye hantu nih wujud time2 raye plak tu...

1st time(tak igt tahun bile)
time tu hari last day puasa...so sementara nk tunggu bebuka tu wa ngan askar2 wataniah wa ngah lepak2 kt dpn..borak2..kutuk2...tibe2 ngah sedap jee berborak terdengar bunyik telefon berbunyik....krrinnggg kringggg kriingggg.....pastu wa ngan askar2 wataniah pun tertumpu kt telefon umah opah tu...kelihatan mak long norlia berlari2 menjawab telefon....pastu tak smpi 2 saat dier letak balik gagang fon tu...selang lima minit telefon berbunyik lagik...sekali lagi mak long norlia berlari2 kejar telefon...pastu letak balik gagang dier...tak cukup ngan tu terdengar plak suara "ehh..sapo pulak lah yg tipon ni haa..den ngah masak rondang nih"....lagik 3 minit tipon berbunyik lagik...haaa..kali nih mak long norlia dtg nk g jwb tipon ngan senduk ditangan...seperti biasa tiada jawapan...muncul wajah cuak diraut wajah mak long norlia memikirkan tentang hantu.."ni ade hantu agaknye nih",bisik mak long norlia dalam hati...agak bongok jika dia berpikiran sedemikian..akan tetapi muka wa ngan askar2 wataniah tidak dapat kelihatan sebab masing2 tekup muka kt bantal tahan gelak...separuh mampos gelak..nama pun hari raye..credit hp mestilah banyak..heheheh

2nd time(last year)
time tu wa ngan askar2 wataniah baru balik takbir dari rumah ke rumah...dah lama kitorang tak takbir kerumah sampai habis satu kampung...last sekali time wa darjah 5 kot...selalu nye wa pegi sampai umah mak mentua arwah dalha...paling jauh smpi umah arwah etek mala...tapi tahun tu kitorang takbir sampai umah mentua arwah dalha jugak..thn nih bercadang nk abiskan satu kampung...berbalik kepada cerita tadi...wa ngan askar2 wataniah dah smpi kt umah opah..so kitorang pun terus laa ke dapur utk merasmikan nasik impit ngan kuah kacang..."made in NORLIA GHANI"..power wooo mak long norlia masak...memang menjilat periuk laa...so askar wataniah no 2 pegi rembat nasik impit..wa jadi tukang potong..askar wataniah no 3 ngan no 4 ntah ape ntah dier buat..dok relax jee tgk...so bile semuanye dah ready kitorang pun bersedia laa nk makan...tiba2 ternmpk mak long norlia dtg menuju ke dapur..potong btol..tak sempat nk menyuap langsung...so nk dijadikan cerita time kitorang baru jee senduk kuah kacang, satu suara ajaib telah keluar...mak long norlia berkata kata "haa..podeh ko kuah kacang tu??"...askar wataniah no 3 kelihatan menahan gelak..ye laaa...baru pegang senduk dah tny pedas ke tak kuah kacang tu...tapi layan kan aje...abis je makan wa ngan askar2 wataniah mula membuat kesimpulan terhadap suara ajaib mak long norlia itu..tiba2 terlihat ada 1 karton air sarsi kt dapur..air sarsi tu adalah utk dijamu kepada tetamu yg dtg berhari raya di rumah opah.wahh...ni kalu digoncangkan mesti bersembur kan...so tibe2 je air sarsi satu karton tu bergoncang...dgn harapan agar ianya bersembur kepada sesiapa yg membukanya pada keesokan harinya...akan tetapi tidak ada apa2 yg terjadi pada keesokan harinya..tiada air pancut mahu pun jeritan kecoh....agak frust disitu..cuba lu bayangkan la kalu mak long norlia yg membuka air sarsi tersebut.kendian air itu terpancut keluar efek akibat digoncang.mesti dier pikir btol laa umah opah nih ade hantu...

3rd time(thn ni)
tak tau hantu jenis ape plak yg muncul tahun ni utk mengganggu mak long norlia...mak longgggggggg.....masak sedap2 tau raye nih...

nota kaki : mak long norlia itu tiada kaitan ngan norlia ghani pelakon tu..harap maklum

melayu oh melayu

kalu lu org perasan la, org melayu nih ade satu macam punye perangai...lu org pun dah sedia maklum, org2 melayu ni memang laaa terkenal ngan pe`el nye ... kalu tak busuk ati, dengki,kalu tak mulut jahat, perangai hodoh...haaa..tu laaa org melayu kalu lu nk tau..hehehe..

sebagai contoh :
jamal adalah seorang pelajar yg baik...dah laa baik..alim plak tu..terror mengaji dan barzanji...seorang budak yg cukup taat..belajar pun rajin..jamal berasal dari borneo..meniggalkan keluarga demi bersekolah di semenanjung tanah air..tinggal di asrama...jamal meneruskan pembelajaran dia di skolah tersebut..pada suatu hari seorang senior yg bernama "W"(bukan nama sebenar) telah memberikan satu bungkusan kepada jamal.."W" berkata ,"oii...lu tolong pegangkan mende nih..wa nk pegi jamban kejap".....ketika itu jamal sedang baring2 diatas katilnya..bungkusan daripada buku latihan matematik itu dilipat kecil dan tertulis nota diatasnya....
"AMARAN..MERBAHAYA..JANGAN DIBUKA..AWAS"...jamal mengambil bungkusan itu dan "W" pun berlalu...selang 5 minit kedengaran suara jamal menjerit2 memaki hamun..kelihatan muka jamal penuh dengan rerambut pendek berbentuk kerinting,panjang2 dalam 2cm..penuh diserata mulut,pipi,hidung dan dahi jamal...ahahahaha....tu la..sape suruh degil...dah terang2 tulis jgn dibuka..yg lu pegi buka jugak tu nape...isk..jamal jamal..melayu btol laa lu nih...petang itu asrama lelaki dipenuhi ngan gelak ketawa diselangi ngan carutan si jamal walaupun dier dah selesai solat asar...masih tetap mencarut memaki hamun...si "W" pula dah ade kt kantin minum bersama rakan2nya sambil tangan kirinya terkeruk2 kat dalam spender akibat terasa gatal....hahahahah....

itulah contoh2 perangai melayu....ahahahahahah....sekian terima kasih...

pelakon utama :
jamal..................................................jamal
"w" ...................................................wa

Tuesday, September 9, 2008

cukup cukup lahh....

cukuplah kak su yg buat perangai......ni nape nih..mlm nih sumer nk buat perangai...kak nok pun nak buat perangai....kang wa sumpah lu kang..dr elok wa panggil lu kak nokia,wa tukar nama lu jd kak nokiah..tu senonoh laa jgk...kalu wa panggil lu kak nonok cmner??

p/s : hang plak tak memasal

sayang...i mintak maaf.......

kepada sayang,
bukannye niat wa nk menduakan lu...tapi dah namanye naluri jantan...wa pun ade citarasa sendiri...wa pun nk yg terbaik..bukan lu jee nak yg terbaik..memang dulu wa ngan lu selalu bersama...tapi sejak kehadiran DIA, wa seakan2 lupakan lu..alaaa....tapi wa bukannye jenis habis madu sepah dibuang..

memang maaf bebanyak laaa..dah lama dah wa membiarkan lu..wa buat2 bolayan kt lu..tapi wa tau..lu nih memang penyabar orgnye...

tak kusangka kita akan bersama sekali lagi kan...malam tadi..heheh..bernafsu jee wa tengok body lu time tu....tapi tatkala wa ngah gersang nk bersama ngan lu, bole plak lu buat perangai....takpe laa..wa terima jee..maybe balasan utk wa kot....tp takpe sayang...esok masih ada....

yg benar,
-insan hampa-

cilakutek....bole plak lu nk pancit time wa bersemangat nk pegi semayang terawikh...ahahaha...kelaka nk mampos..dah laaa besemangat nk g semayang..pembonceng utama adalah saudara yan....memula ok jeee...pastu nk g isi minyak dulu...pastu nk isi angin plak...ye laa..ade laaa dekat setahun lebih wa tak bawak KAK SU (kakak suzuki)...ngah baik nye isi angin, wa tgk angin tak masuk2 kt dlm tayar...wa pun heran...agaknye dah biol kot pam kt esso nih..takpe..kt sblh ade caltex...try kt sane plak....wa pun menghensot g caltex...pun same...tibe2 baru wa perasan ade mende terkeluar kt celahan tayar belakang..dah rupe
"KEL OR CI" plak...cilakak....tiub dier dah reput...bole plak tekeluar trek...hehehe...lu bayangkan la berape lama wa tak bawak moto tu smpi tiub dah reput...tu blom lu tgk body dier yg berhabuk tu..perrrggghhhh...bole buat tayamum...saudara yan plak telah terjumpa sahabatnye kt caltex...dan dan terus g minum meninggalkan abangnye menanggung malu membawak moto dgn keadaan pancit..hampehh....


kalu lu nk tau apa itu kel or ci,lu teka laaa sendiri..tp kalu beriye2 sgt nk tau, lu sms wa..nnt wa kasik tau..heheheh...lucah lucah

lu tgk laaaa sikit punye berkarat rim moto wa tu...ni kalu jentik sure bersepai..bukti tayar moto pancit telah didedahkan kepada umum

nota kaki : kepada ibu dan bob...wa bukannye tanak g terawikh..tapi keadaan tak mengizinkan..esok2 wa pegi lah yee..yg penting nawaitu dah ade...

pkol 12 tgh malam 18 tahun yg dulu

.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................................


alaaaaaa.....wa nk buat mcm tv yg dah abis siaran mcm dulu2 tu..citer semut kawan wa ckp..tp tak jadik...dah jadi buku tulis plak lah..takpe..cube lagi!!!






ganjil di point point yg akhir

  • lu orang penah ke duduk dlm buaian rotan....pastu nenek lu org hayun tinggi2 membuaikan lu sambil nyanyi lagu "lahit la lahit" kt lu supaya lu bole tido??mesti tak penah kan...wa penahhhhh
  • lu penah ke "ABU si penjual roti" masuk dlm rumah datang kasik cupcake kecik kt lu..padahal time tu lu ngah baring2 dpn tv..mcm anak raja ade org dtg antar makanan kt lu...YE LAAA...MCM MANE WA NK BANGUN BEJALAN...BARU LEPAS SUNAT TIME TU..BARING JE LAAA....sian si abu...dah arwah dah dier...mesti tak penah kan...wa penahhhhh
  • lu penah pancitkan tayar keter cikgu besar lu time waktu rehat tak??mesti penah kan..tp yg nih lain..cikgu besar paking keter kt bawah pokok..pastu lu dgn gagahnye dtg kt tayar belakang terus picit tpt kuar angin tu..sekali ntah mcm mane terpicit kuat, angin dier kuar terus..tak henti henti..bebunyik kuat plak tu..bising..dah gelabah punye pasal wa tutup balik ngan penutup tiub..still bunyik lagik..cmner nk kaver line...wa nyanyi kuat2 lagu skolah sengsorang dgn muka gelabah + cuak sambil bertepuk tangan kat tepi keter cikgu besar...mcm budak masuk air....mesti tak penah kan...wa penahhhhh
  • lu penah tgk org dpt ganjaran kalu pose penuh ??selalu yg standard sehari pose singgit kan...tp lu penah tgk org dpt ganjaran dimana kalu berjaya pose penuh sehari dpt satu dinasor?kalu 30 hari lu kire laa brape dinasor ade...hahahahah....yahonok dan foknok...tak penah dibuat org sehari pose dpt satu dinasor...haaa..yg ni bukan wa jee yg penah tgk...ade jgk org lain..hahahahaha...KITORANG PENAHHHHHHHHHHHH

mind your language

ni kisah dulu2 nih....klasik nih citer dier...ade laaa dulu dlm thn 90an gak laaa...time tu atok wa iaitu bapanye kepada bob meninggal dunia...sedih wa beb...ye laaa..biarpun tak rapat sgt ngan arwah atok,tp wa selalu pow duit dier lepas ngaji kt masjid...wa terrer mengaji sebab dier lah..maklum lah...ustat ghani yg ajar..sikit punye bagak nama dier kt nilai tu...habis laaa birat2 tangan wa kene rotan sebab time wa baca quran wa tunjuk surah tu ngan lidi sate pakai tangan kiri...tak mengapalah....nk pandai punye pasal...

nk dijadikan cerita time tu atok dah takde dah...so sementara nk tunggu dikapankan, wa pun duduk laa kt luar rumah...ramai org dtg melawat arwah atok...satu nilai dtg...wa dok kt luar sbb kt dlm umah dah penuh....wa amik port kt kusi kt bawah porch...kt situ wa nmpk laaa bob ngah berborak ngan arwah dalha...kt tepi bob ade abg kandung dier yg 1st sekali , pak tuo busa <---nama nih cukup vintage.. time tu si bob ngan arwah dalha ngah ligat borak2..maybe sebab nk rest kejap amik angin sebab dah terlalu penat menguruskan hal2 yg patut sblm nih...ape topik dorang borak pun wa tak amik port...tp wa cukup ingat ini dialog yg dikeluarkan oleh orang vintage tersebut time tu.... "hello....ni lin ke",suara serak2 pak tuo ala penyanyi rem kedengaran...oooo...ngah ckp tipon rupenye org tua nih...pastu dier borak lagi...

"takk...mcm nih,i tak dpt dtg keje laa hari nih.u kasik tau kt boss..i ade emergency"
,katanya lagi menyatakan tujuan beliau yg sbnrnye....wahhhh.....ber i -u i-u pulak...tak ber agak org tua nih..bersikap urban..speaking a little bit beb...pastu ayat yg paling klasik sekali kedengaran...dah laa ckp kuat2...

"bukan ape....my father baru aje pass by" ,dgn spontannye menjawap....

????apa lu crita???wa tgk bob ngan arwah dalha dah `mengekek` gelak....wa memula lambat pick up...tetibe jee jadik cargas otak wa nih...terbarai wa gelak kt porch tu...manusia vintage itu dgn selambe nye senyum kt wa tanpa tau sebab nye...

alfatihah utk allahyarham hj ghani hj karim

Monday, September 8, 2008

ni ape punye entri nih.....

wa memang panas hati setiap kali wa teringat pasal mende nih...tapi wa tetap puas hati akan pembalasan yg telah wa buat....citer nye cenggini...

ade laaa zaman dulu2 ade la plak satu permainan bodoh dikalangan adik beradik wa nih...permainan yg tak masuk akal....ni adik wa yg no 2 laa yg start dulu..dier dengan tenang memotong gambar si toyjen (gabungan toyol + jendul)...si toyjen nih ade laaa kene mengena dgn si mamat nih...hehehe..so balik kepada citer asal, dgn setenang itik berenang satu hari mamat tu potong la gambar si toyjen,pastu lekat kat plat no. belakang kakak savvy wa....hambeekkk....sampai ke kl wa membawak gamba si toyjen...bile wa masuk opis jee terus laaa mamat nih buzz wa kt ym....

"oii..cantik sticker"...dgn terbana bana wa pun tny balik...sticker ape??pastu dgn gelak ala2 matten, dier suruh wa check kt plat no. belakang kakak savvy....gampang punya budak....ko lekatkan gamba si toyjen...jaga lu....

wa tak puas hati...balik umah wa balik carik laaa objek2 yg best utk membalas dendam...tiba tiba wa terjumpe satu mende...ahahahah....jumpe kt dlm buku astro....hasilnya ..................

hambekk ko........puas hati aku....pagi tu kutu mengamuk kt wa..sebab time dier nk tanggalkan gamba tu,ngan kaler2 biru tu sekali terkopek....dah jd ic putih...kikiki

siape yg harus dipersalahkan???

ni kisah benar...wa tulis nih lebih kurang 30 minit lepas kejadian

hari nih hari senin....hari yg paling malas utk wa pegi keje.kenape mesti ade keje tiap hari senin???sape laaa yg cipta hari senin nih...menyampah wa....tapi takpe...dlm kemalasan tu, tetap semangat nk g keje...sebab wa bole pakai baju keje yg baru dibeli..eheheh...suar keje yg baru di beli..kasut keje yg baru di kiwi...wooo...kilat wooo mat indon cobler tu kilatkan...3 hinggit jee..betambah hensem laaa wa di pagi senin..so pagi2 bute tu wa dah ade dlm keter dgn nada kemalasan n letih pose meneruskan perjalanan kerjaan...hadooii...tak larat....

smpi je kt opis terus wa duduk kt kerusi ajaib wa...lepak2 jap...bukak internet...bukak myspace,facebook...tgk blog org lain....gelak sengsorang bila online ym...gile...hari2 mcm nih lah...tibe2 wa rase mcm nk terberak plak...baru jee wa nk masuk jamban tetibe kensel separuh jalan...bukan ape...makcik cleaner yg tak penahnye rajin tetibe jeee bertekad utk basuh jamban hari nih...demi menyelamatkan kasut yg baru di kiwi, wa pun tanggalkan la kasut wa n tukar ngan selipar jepun..wa letak kasut wa bebaik kt bawah meja n meneruskan hajat yg tergendala dek kerajinan makcik cleaner tu...

selesai jee beristinjak, wa pun sambung laa gelak sengsorang...tibe2 jeee tipon opis berbunyik...sekali..cehh..phone opis pun nk miskol2 gak ke..pastu bunyik lagik..ooo...rupenye orang HQ opis tipon...ade keje sket kt HQ...wahh...wa pun suke laaa..ade can kuar dr opis..kalu tak sakit idong wa sbb mencium bau pencuci jamban yg dah expired (lu bayangkan laaa bau pencuci jamban yg baru dibukak selepas dibeli setahun yg lalu..hebat tak)

dgn hati yg senang, wa pun drive laaa g HQ...tak laa jauh mane pun....smpi jee kt HQ wa pun melilau laaa nk carik parking...hampeh penuh plak tu...ni apehal plak ramai org nih....tibe2 wa nmpk satu space parking..."ini suda cantekkkkk",kata ku sambil mengilai...tibe2 harapan wa hampa....lu bayangkan laaa..takkan laa wa nk parking haram...kang nanti kena clamp kalu, sape yg nak bayar...lu tgk laaa mangkuk nih parking keter mcm mane!!!!!tgh2 hari bikin wa panas jee



nasib baik laaa wa nih dilahirkan dgn penuh kesabaran..dgn berkat usaha wa, akhirnya tak jumpe2 jgk space nk parking keter..ahahaha...mane laaa wa nk sumbat kakak savvy wa yg comel nih..tibe2 jee wa nmpk satu macha baru kuar dr keter...perrgghhh...habis hensem laa...ngan baju kaler oren terang,suar kaler putih...lu bayangkan laa..tu belom lagik rambut yg berkilat disisir rapi...sampi tang kasut jee...tuu diaaaa....sikit punya runcing dan kilattttt...hebat hebat.....tibe2....cilakak................

bole?????kasut wa tetinggal kt bawah meja

wa, salam dan murtabak

perrggghhh......perut suda kenyang,niat pose suda baca,rokok suda isap,tom tom bak pun dah abis....mata tak jgk2 ngantuk..paisey btol...wa ade terbaca satu entri mamat nih...menceritakan perihal pasal dier tertinggal murtabak kt dlm keter dier...dah smpi kt umah dier kt tingkat 2, alih2 bole teringat yg murtabak dier tertinggal kt dlm keter..ahahahah

wa nye citer lagik sadis dr dier beb...ade laaa thn bile ntah wa g bazar kt stadium...seperti biasa laaa mata menjadi juling air dek makanan2 yg tak la sesedap mane tp akibat gelojak nafsu serakah membuatkannye menjadi sedap byk di jual kt gerai2 disitu...tp wa tetap nk beli jgk sebab wa bole belagak kt kengkawan dgn menyatakan "wa pergi bazar ramadhannnnnnnnnnnnn" pada keesokkan harinya...

nk dijadikan citer, wa tgk ade satu gerai nih..punya lah ramai org kt gerai dier...selit punya selit wa dpt tau gerai tu jual murtabak..fuhh...mesti sedap nih..wa pun dgn lagak pemain ragbi meredah org ramai tu...sikit punye lama nk melaungkan "murtabak ayam 2'..dkt 10 minit laa br laungan wa tu dijawab..selepas bayar murtabak tu, wa terasa bahu wa di cuit..

wa pun toleh laaa ..ehh ehhh...awek kekasih hati lama wa lah....dgn tangan yg penuh dgn plastik dan muka penuh mencuka sbb dier dtg ngan jantan mane ntah, wa pun tanpa segan silu bersalam ngan awek lama wa tu..borak2 kecik kejap..pastu dier pun ckp dier nk g roger bazar tu..baru smpi katanye....ade aku kesah????kalu dier bole blah, wa pun bole blah gak aaa...wa pun blah mengikut haluan bertentangan ngan dier...malas nk ikut sehaluan ngan dier pasal kang nnt dier cop wa gile talak...

dlm hati wa panas jeeee...sebab ape...sebab wa pikir nape laaa dier bole pilih mamat yg ala2 jongang tu jadik bf dier...dah laa jongos, hitam, pendek serta gemok plak tu..dlm keter pun wa still terpikir...lagik laa panas hati wa bile dpt tau yg jalan nk balik umah tu jem...dem!!!smpi jee umah hati wa PANAS lagik....sedih bile wa dpt tau yg murtabak wa tu tertinggal kt gerai...ni sumer sebab bersalam ngan lu lah nih....buang masa wa jeee tggu mamat tu nk amik order...cilakak

cerita si musafir

wa xleh tdo beb...otak wa serabut....hati wa sayu...jiwa wa kosong...org lain dah tido..wa blom...tibe2 ter flash back citer zaman kekanak...-cumi & ciki, alam ria cuti sekolah, muqaddam, tv pendidikan, citer "jgn monyet jangann,kite tak bole makan buah tu,aku tak peduli aku tak peduli,aku nak jugak"......perut rasa lapar...bukak tudung saji ade laaa sisa kebab si faizal tahir tadi...layan...buat sirap segelas...mata tak ngantuk2 lagik nih..esok nk keje plak...ni dah pkol 3.30 pagi dah nih...baca sok kabar plak...tak kelakar...carik magazine2 lama..tak jumpe..ahh..panas la pulak..rase mcm nk mandi...tp kang kalu dah mandi kang lagik susah nk tido..nk begayut tipon??hummmmmm...ngan sape?last2 amik kusyen baring dpn tv

nih apehal nih pkol 3.30 pagi layan tom tom bak???

Sunday, September 7, 2008

faizal tahir dtg umah..

yg nih real beb...mlm td 7.9.08 umah wa didatangi sebuah objek...faizal tahir dtg umah wa..siap mkn kebab ngan main x-box lagik...bwk mercedes slk lagik.lu tak caye lu tgk nih..wa ade amik gamba dier lagik sebagai bukti forensik



































wa : oi...dah laa tu...aku nk main plak
faizal tahir : alaaaaaa......kenape awak gelak???saye ke??


tahniah kepada cin sebab menganjurkan idea nih.....

kami yg disyaki....the suspect a.k.a

berikut adalah org2 yg disyaki....

  • encik y** = mat jebeng
  • mat r****ik = slankers
  • unknown = jebeng air
  • senuupppppp = pelbagai
  • chuck = pelbagai...
ahahahah...hanya wa dan adik beradik wa jee yg tau ini cerita

hari ahad yg seronok

ahad yg boring...sebab telah dimarahi oleh bonda tercinta...kerana ketidak senonohan rupa bilik pada ketika ini...keadaan baju yg bersepah telah membuatkan bonda wa mengamuk bagaikan sensei karate memarahi tukang jahit kerana menjahit uniformnya senget....

bonda : oiii...kemas lah bilik tu...mcm kandang kambing...
wa : alaaa...mcm bilik artis ape...bilik cik nasha aziz mcm nih la jgk...baju dier lagi tinggi....
bonda : mane ko tau bilik nasha aziz mcm nih?
wa : jap ehhh....wa tunjuk bukti (sambil mengambil kotak cd utk ditunjukkan sebagai bukti)
ehh..ni cd datin,yg ni pramugara...yg ni wan nor azlin,yg nih kompleks peruda,yg nih
jepun punye.....mane plak cd nasha wa nih????


akibatnye wa telah dilibas dgn 2 kesalahan iaitu bilik besepah mcm kandang kambing dan memiliki koleksi cd biru secara total...hihihih....masa utk mengemas bilik...memang sumpah bersepah beb.....

nota kaki :
  • tulisan kaler oren sila baca ngan nada farid ismeth emir
  • tulisan kaler purple sila baca ngan nada mariamah tijo
  • tulisan kaler biru baca ngan nada BRAD PITT..ahahahah

Saturday, September 6, 2008

nikmat


ini adalah nikmat dunia..segala masalah bole di divertkan...

penghibur hati wa ketika lapar


minah ni dtg umah wa..pastu ngan gaya belaREM, terus main game dgn gaya begini....wa pun tanya lah dier

wa : oi..ngah main game ape tu??


minah : bobop - pepes (spongebob square pants)

akibat digelakkan dgn kuat sebab pelat, maka............

berpura2 menangis...ahahahahah.......

kakak savvy telah di cabul


haram btol.....kakak savvy telah dicabul....wa bengang jeee....dalam plak tu...wa dpt jeee sape yg mencabul kakak savvy wa nih, memang wa sula dier hidup2..pastu wa amik kepala dier wa letup2 kan...wa rase ni mesti keje petep n geng...tak pun keje si adik amik kuasa...bodoh punye rempit jalanan....takde masa depan punya umat

meeting

tarikh : 6 sept 08
tpt : tempat kedua rasmi
jam : start pkol 12 mlm
ahli : 1. encik ato
2. encik tat
3. encik lokman
4. encik wa
5. encik ray
6. encik fira selaku pendengar utama
ketidak hadiran : encik mul & isteri (alasan rasmi sebagai seorang pengantin baru)
____________________________________________________________________

12.oo ketibaan en. wa & en. ato di venue mesyuarat...
  • tindakan - merungut seperti biasa sebab ahli yg lain blom smpi lagik.janji standard
12.15 encik lokman dan encik fira tiba di tpt mesyuarat
  • tindakan - encik lokman terpaksa meneman encik fira ke toilet. alasan agak logik sbb ada saksi mata
12.20 encik tat tiba
  • tindakan - tersengih-sengih seperti biasa.melaporkan ada accident kt ampang point
12.30 encik ray tiba
  • tindakan - melaporkan baru lepas mencari rezeki
12.35 acara pemborakkan bermula..isu2 terkini,gosip2 liar dan panas,excersice mata,kutukan2 melulu, siri pembandingan org ramai telah bermula
  • tindakan - tidak berpuas hati terhadap seorang minah orang awam yg tersangat laa gedempol dan cuba berpakaian seksi..baju kaler ijau...encik ato menyatakan minah tersebut telah memakai gown maternity
1.40 encik sharifah amani telah lalu
  • tindakan - encik ray cakap kasut yg dier pakai tu adalah kasut mahal.
2.30 bersurai dan diiringi dengan salaman


p/s :wahhh....kitorang nak bukak pose kt planet nanti hari ahad nih... <----ni je sbnrnye agenda utama meeting utk hari nih

Friday, September 5, 2008

sape nk kena lempang????

wa tak peduli....kalu wa dpt jeee sms , email, comment kt myspace/facebook/frenster ayat2 mcm nih, memang wa taji lu cukup2...contoh2 ayat yg kengkonon kiut :
  • korunk = korang
  • kew = ker
  • aq = aku
  • diew = dier
  • bowink = boring
ahhhh....mcm2 laaa lagi..yg penting wa jijik ngan tulisan2 mcm nih..iyerrr...wa admit wa pun ade gak laaa men caca marba kan bahasa..tp tak laaa sejijik mcm bahasa yg agas2 nih buat...ni sumer bdk2 kecik nyer pasal laaa nih...kengkonon kiut laa tu...kecik2 tanak mampos..dah besar jd binatang agas..eeeee.....kalu lu tgk kt mespes tu lagik laaa jijik ayat2 dorang....isk....wa komfem laaa ni mesti bebudak kecik yg nk merosakkan lagi bahasa yg sedia rosak supaya kelihatan kiut..macam taik!!!!

p/s : "aq pown xdew idea nk tuwlis marcham maner....korunk bg law idea kart aq"....mcm pundek